نمایش نقش آمریکا در غائله کردستان در «روز‌های ابدی»

در سریال «روز‌های ابدی» شاهد تحرکات آمریکایی‌ها در دخالت مستقیم و غیرمستقیم برای  حمایت از غائله کردستان هستیم.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دربرهه‌ ای از  تاریخ به اثبات رسیده زمانی که حکومت مرکزی در ایران روبه تضعیف نهاده است، عناصر تجزیه طلب با کمک کشور‌های خارجی، تحرکات جدایی طلبانه خود را با جدیت بیشتری پیگیری کرده و حتی با ارتش یا سپاه وارد درگیری شده اند.

در اوایل انقلاب اسلامی نیز غائله کردستان از سنندج تا پاوه به گمان ضعف حکومت تازه کار انقلابی از سوی عناصر و احزاب تجزیه طلب پیگیری شد. حزب دموکرات کردستان که سال ۱۳۲۳ و در زمان اشغال ایران توسط متفقین و با پشتیبانی شوروی اعلام موجودیت کرده بود، پس از خروج اشغالگران از هم پاشید.

این حزب پس از سه دهه سکوت در ۲۴ بهمن ۱۳۵۷ که تنها دو روز از پیروزی انقلاب گذشته بود، به پشتوانه حمایت بیگانگان و بخصوص آمریکا ادعای خود مختاری و جدایی‌طلبی کرد.   این سوابق تاریخی نشان می‌دهد، آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم از این جدایی طلبان حمایت کرده است. در اسنادی که از لانه جاسوسی به دست آمد این حمایت به وضوح قابل رویت است.

در سریال «روز‌های ابدی» که از شبکه یک سیما به کارگردانی جواد شمقدری در حال پخش است شاهد تحرکات آمریکایی‌ها در دخالت مستقیم و غیرمستقیم برای  حمایت از غائله کردستان هستیم.

براساس مستندات منتشر شده براساس اسناد لانه جاسوسی، ماموران آمریکایی به کردستان گسیل شدند تا با عناصر تجزیه طلب به اهداف خود که همانا سرنگونی انقلاب بود برسند. در این اثنا نباید نقش موثر و مهم مایکل مترینکو افسر سیاسی سیا را نادیده بگیریم. او که به خوبی به زبان فارسی مسلط بود در همراهی تجزیه طلبان در غائله کردستان بسیار موثر بود.

هرچند تمامی اقوام و مذاهب ایرانی درگذشته، پاسدار خاک و ناموس کشور بوده اند و خود را زیر پرچم ایران تعریف می‌کنند، ولی نباید از طرح‌های خائنانه دشمنان و تجزیه طلبان غافل بود. تحریک، شانتاژ و به کارگیری عناصر و گروه‌های تجزیه طلب براساس طرح هایی، چون خاورمیانه بزرگ همواره در حال پیگیری است و هم اینک نیز  در پازل خاورمیانه هر قطعه‌ای با قطعه‌ای دیگر در ارتباط مستقیم قرار می‌گیرد.

 اما متاسفانه امروز هم هستند عناصری که همیشه برای متفاوت بودن حتی به بهای به خطر انداختن منافع ملی کشور، مدافع و حامی اقداماتی در کشور و منطقه می‌شوند که هیچ نشانی از تدبیر و آینده نگری در آن دیده نمی‌شود برای فهم بیشتر این مهم بهتر است به حمایت برخی در ایران از استقلال کردستان عراق در سال‌های گذشته توجه کنیم و خط نفوذ را بیش از پیش دریابیم.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.