جایگاه دامپروری هوشمند در افزایش بهره وری

با رشد جمعیت نیاز‌های مصرفی در چند دهه آینده رشد چشمگیری خواهد داشت با توجه به این مسئله، نیاز‌های غذایی نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، یکی از اموراتی که از زمان‌های دور مورد توجه بشر اولیه بوده و در هموار کردن مسیر پیشرفت مدنی تأثیر داشته است حرفه دامپروری است.

دامپروری یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های کشاورزی است، با ارزش‌ترین فراورده‌ها و تولیدات کشاورزی، تولیدات دام زنده هستند این تولیدات در صنایع مختلف خوراک و پوشاک به کار گرفته می‌شود و اهمیت آن‌ها موضوعی انکار ناشدنی است.


بیشتر بخوانید


با توجه به نفوذ تکنولوژی در حوزه‌های مختلف صنایع، صنعت دامداری نیز از آن بی بهره نبوده است، ورود تکنولوژی به این صنعت کمک کرده که تا حد امکان میزان تولیدات دام‌ها افزایش یابد و بهینه شود.

یاسر رحیمیان نماینده سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در بخش توسعه فن‌آوری و بازاریابی محصولات کشاورزی در اظهار داشت: در دنیای امروز با پیشرفت صنعت دامپروری و افزایش تقاضا به محصولات آن در بازار مصرف، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای مدیریت از راه دور دامپروری‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

او افزود: دامپروری هوشمند با هدف مدیریت دقیق نهاده ها، با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات به شناسایی تمام فاکتور‌های موثر بر عملکرد دامپروری می‌پردازد.

رحیمیان اضافه کرد: در این روش، با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست‌آمده، می‌توان به سوی تولید بهینه محصولات سالیانه و کاهش هزینه‌های اقتصادی گام برداشت.

او ادامه داد: در بخش دامپروری و نگهداری از دام، سنسور‌های توسعه داده شده اینترنت اشیا می‌توانند امکان نظارت کامل بر محیط دامپروری دام از نظر دما، رطوبت، گاز‌های خطرناک و همچنین کنترل سیستم تهویه، سیستم گرمایشی، سیستم غذا دهی مدرن و مکانیزه، سیستم نور دهی و ... را فراهم آورند.

رحیمیان با اشاره به اینکه پرورش دام هدف اصلی نظارت بر دام و طیور در دامپروری هوشمند است تصریح کرد: با استفاده از تجهیزاتی که بر روی بدن دام نصب می‌شود، موقعیت آن و شرایط فیزیکی دام ردیابی و ثبت شده و در مدیریت دامپروری استفاده شود.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار