چگونه تشخیص دهیم که طرف مقابلمان دروغ می‌گوید؟

محققان مجموعه‌ای از آزمایش‌ها را برای درک چگونگی تصمیم گیری ما بر اساس صدای طرف مقابلمان که صادق است یا خیر انجام داده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شاشه نیوز، محققان دانشگاه سوربن با انجام برخی از آزمایش‌ها روی صدای افراد، دریافتند که در صدای دروغگو اثراتی مانند کندتر صحبت کردن و تمرکز کمتر روی وسط کلمه وجود دارد که مغز می‌تواند حتی وقتی که به طور فعال سعی در تشخیص صداقت شخص ندارد به طور خودکار آن را تشخیص دهد.

پیش بینی می‌شود که این کشف در آینده برای تولید «ابزار‌های نوری» مورد استفاده قرار گیرد که پلیس می‌تواند با استفاده از آن دروغگو بودن مجرم را تشخیص دهد.

اگر می‌خواهید صادق و با اعتماد به نفس دیده شوید، نویسندگان این مطالعه می‌گویند شما باید سریعتر صحبت کنید و اواسط کلام خود را با شدت بیشتر تلفظ کنید.

این تغییرات ظریف در نحوه صحبت کردن ما «به طور خودکار» توسط مغز ضبط می‌شود و در تعدادی از زبان‌ها از جمله انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی رخ می‌دهد.

محققان فرانسوی از پردازش سیگنال صوتی برای ایجاد تلفظ تصادفی کلمات، از جمله صدای بلند و پایین استفاده کردند سپس آن‌ها از گروه‌های مختلف داوطلب پرسیدند که آیا این کلمات با اطمینان و یا صداقت تلفظ می‌شوند؟

موفقیت همکاری انسانی به مکانیزمی بستگی دارد که افراد را قادر می‌سازد تا به غیر مطئمن بودن افرادی که با آن‌ها تعامل دارند پی برد.

اگرچه این یک بخش حیاتی از جامعه بشری است، اما محققان دقیقاً نمی‌دانند که بشر از چه مداخله‌های حسی برای تعیین قابلیت اطمینان دیگران استفاده می‌کند.

محققان فرانسوی از روش داده محور برای رمزگشایی ویژگی‌های کلی که شنوندگان را به تصورات گویندگان سوق می‌دهد استفاده کرده اند.

آن‌ها گفتند: در اینجا نشان می‌دهیم که تصور شنوندگان از صداقت سایر سخنرانان بر نوع گفتار آن‌ها اتکا دارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
طرف دروغ معمولی بگه میشه فهمید دروغ میگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
البته که پی بردن به دروغ و اینکه یک نفر داره دروغ میگه کار دشواری نیست مشکل اینجاست وقتی سندی محکم نداری که جلو جمع بتونی بکنی تو چشم ادم دروغگو اون قرار نیست قبول کنه داره دروغ میگه و اینجاست که حقیقت میشه نابود و تازه باید حالا جواب بدی دیدی الکی حرف میزنی و الان بده کاری و ...
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۲۲:۴۱ ۲۴ بهمن ۱۳۹۹
اگر دروغگویی در قوانین کیفری مجازاتهای قضایی اسلامی در جامعه جرم انگاری شده بود کسی جرات نداشت مثل آب خوردن دروغ بگه مثلا می دونست بابت هر دروغی باید کلی خسارت مالی بده و شلاق بخوره و زندان بره یا خیلی از منکرات دیگری که جرم انگاری نشده مثل چش چرانی نامحرمان چه زن چه مردش یا مثلا نون بری زیراب زنی غیبت کردن مسخره کردن دیگران و غیره ... . والسلام و صلوات التماس دعا .
آخرین اخبار