پیش نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان بررسی شد

پیش نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان در جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه ۳۵۲ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن گرامیداشت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و یاد و خاطره امام راحل و شهدای گرانقدر انقلاب اظهار کرد: صیانت و حفاظت از ارزش‌های انقلاب اسلامی از وظایف مهم همه اقشار جامعه، به ویژه دانشگاهیان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح الله شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، با اشاره به دستور این جلسه که به بررسی پیشنهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پیرامون پیش نویس «سند ملی ازدواج دانشگاهیان» اختصاص داشت، در سخنانی گفت: با توجه به اینکه طرح ازدواج دانشگاهیان یک طرح فرا دستگاهی و ملی است، طبیعتاً باید ترکیب اعضا، سهم و وظیفه دستگاه‌های مربوط به حوزه آموزش عالی و همچنین سایر نهاد‌ها و دستگاه‌های کشور، به وضوح در این سند مشخص شود تا این سازمان‌ها بتوانند به طور کامل در جریان وظایف و مسئولیت‌های محوله قرار گیرند.

به دنبال دخیل کردن همه دستگاه ها در ازدواج دانشجویی هستیم

حجت الاسلام و المسلمین علی تقوی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تأکید بر اینکه در بحث خانواده و ازدواج باید یک کار جدی و فراگیر اتفاق بیفتد و از کار‌های کلیشه‌ای جلوگیری شود، اظهار کرد: باید بتوانیم قریب چهار میلیون دانشجو را در بحث ازدواج دانشجویی، مشاوره، کاهش طلاق و ... پوشش دهیم.

او به تفاهم نامه‌هایی که بین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، قوه قضاییه و وزارت کشور و ... در خصوص کاهش طلاق، آموزش و مشاوره و ... منعقد شده است اشاره کرد و گفت: در طرح ازدواج دانشجویی به دنبال این هستیم که همه دستگاه‌ها را دخیل کنیم تا در کنار هم یک کار با ارزش انجام دهیم و با توجه به اینکه این کار باید به صورت جهادی انجام شود لذا همه نهاد‌ها و سازمان‌هایی که می‌توانند باید کمک کنند.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین سید محمد هاشمی مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گزارشی را درمورد پیش نویس سند ازدواج دانشگاهیان ارائه کرد و گفت: در راستای اجرای اصل دهم، بیستم و بیست و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون تسهیل ازدواج جوانان، قانون حمایت خانواده، راهبرد کلان سه و چهار نقشه مهندسی فرهنگی و راهبرد ۱۶ نظام فرهنگی تربیتی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، ستاد ملی ازدواج دانشجویان شکل گرفته است.

او ادامه داد: ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و پایدار در میان دانشجویان و تبیین موازین دینی و اخلاقی ارتباط مشروع جهت رفع نیاز‌های معقول و واقعی دانشجویان و فرهنگ سازی از طریق اهتمام بر اصل خانواده محوری و ترویج و تسهیل ازدواج دانشجویی برخی از مهمترین اهداف این طرح است.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی افزود: فرایند سازی موضوع ازدواج از قبل از ازدواج تا سه سال بعد از ازدواج در قالب ترویج آموزش تسهیل مشاوره و هدایت، افزایش میزان پایداری ازدواج و تحکیم خانواده، و به‌کارگیری ظرفیت‌های فراگیر دانشگاهی و غیردانشگاهی و افزایش میزان ازدواج دانشجویان از مهمترین مزایای این طرح محسوب می‌شوند.

او ادامه داد: برنامه‌ریزی به منظور تحقق سیاست‌ها، دستورات و منویات مقام معظم رهبری و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع ازدواج، تصویب شیوه نامه‌های اجرایی و دستورالعمل‌های لازم به منظور تحقق اهداف آیین نامه و ابلاغ ستاد‌های استانی ازدواج دانشجویان جهت اقدام، برنامه‌ریزی در راستای راه اندازی ستاد استانی ازدواج دانشگاهیان در همه استان‌ها از برخی از وظایف قید شده در این سند است.

دانشجو نباید بعد از فارغ التحصیلی نگران شغل و درآمد و مسکن باشد

همچنین علیرضا منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس با تأکید بر اینکه اساتید در تشویق دانشجویان به ازدواج نقش بسیار مهمی دارند، گفت: با توجه به سبقه و تجربیات بسیار خوبی که در زمینه ازدواج‌های دانشجویی در کشور وجود دارد باید سمن‌هایی ایجاد شود که کار اصلی آن‌ها تشویق جوانان به امر ازدواج و تشکیل خانواده است.

در ادامه حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه باید دانشجو بعد از فارغ التحصیلی نگران شغل و درآمد و مسکن نباشد و این یک مشکل اصلی است که باید مرتفع شود، اظهار کرد: برای افرادی که ازدواج دانشجویی می‌کنند باید تسهیلاتی قائل شویم، کاهش زمان سربازی و همچنین گذراندن دوره سربازی در محل زندگی برای این دانشجویان، از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه باید در این طرح تمرکز اصلی روی دانشجو باشد نه اساتید و کارکنان، تصریح کرد: باید نماینده‌ای از دانشگاه‌های غیر انتفاعی نیز در این ستاد عضویت داشته باشد.

سیزده میلیون جوان منتظر ازدواج داریم

همچنین کبری خزعلی رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده طی سخنانی گفت: ما سیزده میلیون جوان منتظر ازدواج داریم که حدود چهار میلیون نفر از آن‌ها در دانشگاه‌ها حضور دارند. ازدواج این دانشجویان می‌تواند برای سایر جوانان الگویی باشد، که به امر ازدواج و فرزندآوری تشویق شوند.

او افزود: در طرح جامع جمعیت تمام امکانات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حمایت‌های لازم، مشاوره‌ها و مرخصی‌ها در دوران تحصیل و دوران تخصص و بسیاری موارد دیگر برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری لحاظ شده است و این ستاد می‌خواهد همه این موارد را عملیاتی کند.

خزعلی اظهار کرد: در دوره‌ای که ممکن است جوانان به انواع و اقسام مشکلات و فساد‌ها گرفتار شوند که در زندگی آینده آن‌ها نیز تاثیر بگذارد، ازدواج به هنگام کمک می‌کند که وارد این عرصه‌ها نشوند. اگر طرح ازدواج دانشجویی در کل کشور با همراهی خانواده‌ها اجرایی شود، یک جمعیت بسیار بزرگی را شامل می‌شود که با مشاوره‌های لازم، معرفی و ... می‌توانیم در این حوزه موفقیت بسیار خوبی را به دست آوریم.

ادامه بررسی پیش نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان به جلسه آینده شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی موکول شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار