دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

آموزش عالی کشور نیازمند پلتفرم آموزشی واحد است

عاملی گفت: بهتر است تا بستر نظام آموزشی کشور تحت یک پلتفرم واحد قرار گیرد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  پنجمین نشست تخصصی چهاردهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین‌المللی یادگیری و یاددهی الکترونیکی در ایران با عنوان «نقش کرسی‌های آموزشی یونسکو در یادگیری الکترونیکی» با حضور سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از طریق بستر مجازی برگزار شد.

در این جلسه عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ما نزدیک به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون وب‌سایت در جهان داریم که بیش از آنکه نشان دهنده توسعه یافتگی باشد، بیشتر نشان دهنده عدم شناخت است.

او با تأکید بر اینکه مناسب بود بستر نظام آموزشی کشور تحت یک پلتفرم واحدی قرار می‌گرفت، بیان کرد: به عنوان نمونه سامانه آموزشی شاد توانسته است تبدیل به یک پلتفرم شود چنانکه در لحظه و به طور همزمان دو میلیون و هفتصد هزار کاربر بدان متصل شده و ۱۶ میلیون کاربر عضو مرتبط دارد، ضمن آنکه توانسته محتوای کلیه کتب درسی مدارس را در بستر وب تنظیم کند و از سوی دیگر یک شبکه ارتباطی و همچنین یک شبکه رسانه‌ای آموزشی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شبکه‌ای مثل شاد موجب تأمین عدالت آموزشی خواهد شد و فاصله کیفیت آموزش را به دلیل سطح متفاوت معلمان کم می‌کند و بهترین کیفیت آموزشی را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با طرح این مسئله که آموزش عالی کشور نیازمند تعریف پلتفرم آموزشی واحدی است، گفت: آموزش عالی در حال حاضر با حدود ۸۵ الی ۹۰ هزار هیأت علمی در رشته‌های گوناگون علمی افراد برجسته‌ای در خود دارد که متعلق به تمامی علاقه‌مندان به آن حوزه هستند و با تمرکز بر بستر مدیریت واحد آموزشی در فضای آموزشی عالی، می‌شد قدرت علم و فناوری بالایی را به دست آورد.

او افزود: آموزش و پرورش با ایجاد این پلتفرم ظرفیت گسترده‌ای پیدا کرده است که به دنبال آن تمامی دانش‌آموزان و معلمان توانسته‌اند با قابلیت‌های جدیدی مواجه شوند. هر چند این بستر هنوز با چالش‌هایی همچون چگونگی برگزاری امتحانات و مواردی از این قبیل همراه بوده است.

عاملی تأکید کرد: در محیط آموزشی جدید باید به دنبال پلتفرم یکپارچه قدرتمندی باشیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود مؤثرتر استفاده کنیم.

باید از آموزش مخاطب محور به آموزش کاربر محور منتقل شویم

عاملی ادامه داد: یکی از اولویت‌های مهم در تحول آموزش این است که از آموزش مخاطب محور به آموزش کاربر محور منتقل شویم که طی آن کاربر از یک تولید کننده صرف تبدیل به یک کنشگر فعال شده است که با همکاری خود در فرآیند آموزش یاد می‌گیرد.

او افزود: در نگاه به بستر فضای مجازی باید بر رویکرد دو فضایی تأکید داشت و توجه کرد که نگاه تک بعدی به فضای مجازی و تلاش برای آنکه همه چیز را به فضای مجازی متصل کنیم دچار اشکال خواهد شد و در این میان عنصر بسیار مهم توجه به بحث کیفیت زندگی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع در دستور کار قرار دارد تا برای هر یک از حوزه‌های آموزش عالی، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و نیز شرکت‌های دانش‌بنیان یک پلتفرم اختصاصی تعبیه کنیم که اجتماع آن‌ها برای ایجاد یک شهر علم در بستر مجازی مفید واقع خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار