برنامه عجیب بیل گیتس برای کم نور کردن خورشید

بیل گیتس معتقد است که ضعیف‌تر کردن نور خورشید می‌تواند روش مناسبی برای به تعویق انداختن یا کاهش اثرات تغییرات اقلیمی باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بیل گیتس مردی که مایکروسافت را تاسیس کرد و همچنان یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، اخیراً اظهار داشت که مردم جهان باید ۱۰۰ درصد گوشت گاو مصنوعی بخورند و  بیت کوین برای کره زمین مضر است.

او همچنین علاقه زیادی به کاهش نور خورشید برای کاهش یا به تأخیر انداختن تأثیرات تغییرات آب و هوایی دارد و گروه تحقیقات مهندسی خورشیدی دانشگاه هاروارد با حمایت او با هدف ارزیابی اثر جلوگیری از تابش نور خورشید بر زمین در حال تحقیقات هستند.


بیشتر بخوانید


بیل گیتس از تحقیقات ایجاد ذرات ریز برای انعکاس نور خورشید پشتیبانی می‌کند

مهندسی ژئو به طور کلی به فناوری‌هایی گفته می‌شود که قادر به تغییر کیفیت فیزیکی زمین در بزرگترین مقیاس ممکن باشند. به عنوان مثال، باروری ابر‌ها باعث پرتاب ذرات معلق هواپیما برای تبدیل شدن آن‌ها به باران می‌شود. همچنین جذب کربن وجود دارد که انتشارات زیر سطح زمین را جمع آوری و ذخیره می‌کند. اما مسدود کردن نور خورشید باید شدیدترین و عجیب‌ترین موردی باشد که تاکنون در باره آن تحقیق جدی علمی می‌شود.

اخیراً، آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی (NASEM) گزارشی منتشر کرد که دولت آمریکا را مجبور به صرف حداقل ۱۰۰ میلیون دلار برای پیگیری مطالعات عمیق‌تر در مورد مهندسی ژئو می‌کند. روش‌های متعددی برای راه‌های جلوگیری از برخورد نور خورشید به سطح یا جو زمین وجود دارد که تحت اصطلاح چتر «مهندسی ژئوماتیک خورشیدی» نشان داده می‌شود. متداول‌ترین روش شامل انعکاس نور خورشید به دور از سیاره از طریق ذرات آئروسل موجود در جو است، اما این ایده حاشیه‌ای تا همین اواخر مطرح بود.

برنامه عجیب بیل گیتس برای کم نور شدن خورشید

این رویداد کاتالیزوری برای فیلم «Snowpiercer» در سال ۲۰۱۳ است، جایی که زمین پس از تلاش بسیار غلط برای جلوگیری از تابش نور خورشید، به یک گلوله برفی بی روح تبدیل شد. مکانیسم مسئول مهندسی زمین خورشیدی آئروسل نسبتاً ساده است، اما در حقیقت، ساختار فیزیکی ذرات به خودی خود پیچیده‌تر است.

آتشفشان ۲۰۱۰ ایسلند که کل آسمان را تا اعماق اروپا پر از دود کرد یک رویداد آئروسل جوی بود. همچنین گفته شده که حمله مگا شهاب سنگی که احتمالاً دایناسور‌ها را در یک لایه غنی از گرد و غبار فرو برد نیز آئروسل سیاره‌ای بوده است.

محو خورشید می‌تواند روزی آخرین امید ما در برابر تغییرات آب و هوایی باشد

محققان درگیر در پروژه پیش رو هاروارد، به نام آزمایش اختلال کنترل شده Stratospheric (SCoPEx)، برای مطالعه مهندسی ژئوماتیک خورشیدی اصرار دارند و فقط در صورت نیاز به اقدامات جدی در مورد تغییرات آب و هوا. این مطالعه با حمایت مالی بیل گیتس در حال انجام است.

در بیانیه‌ای در صفحه وب SCoPEx آمده:"ما می‌خواهیم از یک بالون برای ارسال بسته‌ای به عمق تقریبا ۲۰ کیلومتری اتمسفر استفاده کنیم. زمانی که بسته به مقصد رسید، مقدار بسیار کمی ماده (۱۰۰ گرم تا ۲ کیلوگرم) آزاد می‌شود تا یک توده هوایی به طول یک کیلومتر و ضخامت صد متر به وجود آید. سپس از همان بالون برای اندازه‌گیری تغییرات حاصل در توده هوا از جمله تحولات ایجاد شده در تراکم ذرات معلق، شیمی اتمسفر و مقدار عبور نور استفاده می‌کنیم. "

برنامه عجیب بیل گیتس برای کم نور شدن خورشید

هنوز ماده‌ای که قرار است در این آزمایش مورد استفاده قرار بگیر مشخص نیست، اما کلسیم کربنات ماده خوب و بی‌ضرری است، ولی می‌تواند در استراتوسفر اثرات غیرمنتظره‌ای داشته باشد در حال حاضر نمی‌توان گفت که جلوگیری از ورود آفتاب ایده خوبی است یا نه، به همین دلیل همه از جمله خود بیل گیتس می‌گویند که لازم است آزمایش‌هایی در این زمینه انجام شود.

سیاسیت اجرایی در زمینه تغییرات آب و هوایی آنقدر آهسته پیش می‌رود که افراد مشهوری مثل بیل گیتس را به طرح ایده‌های عجیب وادار کرده است، همیشه داشتن یک برنامه B بسیار خوب است و اگر اقدامات انجام شده توسط کشور‌ها، نهاد‌ها و شرکت‌ها پیشرفت روند تغییرات آب و هوایی را کند نکند، چیزی مانند مهندسی خورشیدی ممکن است آخرین امید ما باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
مکانیسم آن را بدانید یک شرکت دانش بنیان ایرانی ام می تواند این کار را بکند. بیل گیتس پول پرست آدم را یاد کاهش جمعیت کشورهای فقر می اندازد زیرا او اندازه یک میلیار فقیر ثروت نامشروع کسب کرده و چاره ای جز این سر و صداها ندارد!
Iran (Islamic Republic of)
امین حمیدزاده
۱۶:۲۲ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
با سلام
ضمن تشکر از مقاله بسیار سودمند و آموزنده شما، به استحضار می رساند مقاله فوق که به احتمال زیاد ترجمه شده است، با وجود روان بودن این ترجمه تعاریف علمی و شیمیایی آن به خوبی ترجمه نشده و معانی علمی جملات اشتباه است...مثلا کلسیم کربنات بی معنی بوده و درست آن کربنات کلسیم می باشد و یا "باروری ابر‌ها باعث پرتاب ذرات معلق هواپیما برای تبدیل شدن آن‌ها به باران می‌شود" که درست آن می شود باروری ابرها با پرتاب ذرات معلق توسط هواپیما برای تبدیل شدن آنها به ذرات باران.
با تشکر
امین حمیدزاده کارشناس ارشد مهندسی شیمی محیط زیست
آخرین اخبار