وزیر صمت مطرح کرد؛

ایران به تولیدکننده و صادرکننده فولاد جهان تبدیل شده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:ایران در بین کشور‌های صاحب نام فولاد دنیا، رتبه یازدهم را در بخش تولید به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،علیرضا رزم حسینی وزیر صمت امروز در مراسم بهره برداری از پنج طرح ملی این وزارتخانه با اعتباری بالغ بر چهار هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان در پنج استان کشور که با دستور رییس‌جمهوری و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: روزی واردکننده فولاد بودیم، اما امروز تولیدکننده و صادرکننده فولاد هستیم و ایران در بین کشور‌های صاحب نام فولاد دنیا، رتبه یازدهم را در بخش تولید به خود اختصاص داده است.

وی افزود:اولین پروژه‌ای که امروز به بهره‌برداری می‌رسد، مربوط به تولید فولاد آلیاژ‌های خاص در کارخانه اسفراین است که خط جدیدی برای این منظور راه اندازی شده است.

وزیر صمت ادامه داد: این فولاد‌های خاص برای لوله‌های بدون درز در صنایع شرکت نفت و گاز کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و از این بابت به تولید داخل و تولید قطعات آلیاژی خاص که امروز افتتاح می‌شود، کمک خواهد کرد.

رزم حسینی با بیان اینکه امروز یک معدن مس متعلق به بخش خصوصی در استان قزوین نیز به بهره برداری می‌رسد، افزود: امروزه بخش خصوصی نیز در حوزه مس که سرمایه گذاری کلانی هم نیاز دارد، کم کم ورود پیدا کرده است، در حالی که قبل از انقلاب، تولید ما در این بخش صفر بود، امروز به ۴۰۰ هزار تن رسیده است و حتی صارکننده مس به جهان هستیم.

وزیر صنعت ادامه داد: در حوزه معادن سنگ آهن نیز پروژه گل گوهر را داریم که پیش فراوری خوردایش سنگان و پروژه بسیار مهمی است و می‌توان گفت امروز گل گهر سیرجان به پارس جنوبی تبدیل شده است و ظرفیت‌های سرمایه گذاری فراوانی در این بخش در حال اجرا داریم. ضمن اینکه انتقال آب فاخر که از پروژه‌های ماندگار نظام است، سبب شده که اکنون از آب شیرین دریا برای پروژه‌های صنعتی استفاده کنیم.

گفتنی است؛بهره‌برداری از پنج طرح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتبار چهار هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان در پنج استان کشور با دستور رییس‌جمهوری و به صورت ویدئوکنفرانس انجام شد.

در شصتمین برنامه پویش جهش تولید در دومین پنجشنبه سال ۱۴۰۰، طرح‌های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پنج استان کرمان، خراسان شمالی، قزوین، فارس و سمنان به بهره برداری رسید.

طرح‌هایی که امروز به بهره‌برداری رسید، در زمینه تولید شمش آلیاژی، مس کاتد، کاشی و سرامیک، خردایش و دانه‌بندی سنگ آهن و همچنین تکمیل زیرساخت‌های فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی گرمسار است.

پروژه دیگری که امروز به بهره برداری رسید، طرح تولیدی کاشی دیوار و کف صدف سرام استقلال آباده است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۵ با اعتباری بلغ بر سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در شهرک صنعتی آباده آغاز شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
اه چه جالب ولی مردم نمیتونن بخرن میلگرد تیراهن خبردارید چه خبره به ایناهم افتخار کنین جناب ....
Iran (Islamic Republic of)
مشکین فام
۱۲:۳۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
سلام، افزایش تولید فولادخوب است ولی نباید باعث صادر کردن فولاد خام شود.وزارت صمت باید الان در فروش تکنولوژی فولاد ، تولید محصول نهایی و تکنولوژی فولاد های مخصوص تکیه کند وبه وارد کردن فولاد های ساختمانی از کشور های دیگر بپردازد.استخراج و تولید محصولات معدنی را با صرف هزینه ، انرژی و آلودگی تبدیل به فولاد خام یا شمش می کنیم از این به بعد سود دهی است یعنی تبدیل به محصول نهایی است. حال هرچه محصول نهایی دارای تکنوژی و فنآوری جدید و نو باشد ارزش افزوده بیشتری دارد. لذا حجم کمتر فروش و درآمد بالاتر است. پس باید روی تکنولوژی فولادی خاص تمرکز کنیم واز فروش فولاد شمش به خارج جلوگیری شود. با تشکر
آخرین اخبار