ربیعی در نشست خبری:

مذاکره‌ای بین نمایندگان ایران و آمریکا صورت نمی‌گیرد/ یک زنجیره کامل IR-6 در نطنز نصب شده است

سخنگوی دولت گفت: هیچ مذاکره‌ای بین نمایندگان ایران و آمریکا صورت نخواهد گرفت.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: امروز سه شنبه شاهد اقدامات تازه‌ای از روند شکست زورگویی و تجدید حیات برجام هستیم. همان طور که در اوج درگیری‌ها و فشارهای رژیم ترامپ پیش‌بینی می‌کردیم سرانجام آمریکا با ناامید شدن از مسیر اشتباه گذشته اعتراف می‌کند فشار حداکثری شکست خورده و چاره ای جز احیای برجام و بازگشت طرف‌ها به تعهداتشان وجود ندارد.

وی افزود: این مسئله و موفقیت جز با خویشتن‌داری ما در برابر جنگ افروزان به دست نمی‌آمد و اگر با وجود همه فشارهای داخلی و خارجی برای خروج از برجام و مقابله به مثل در برابر ترامپ ایستادیم و مردم ما این رنج ناجوانمردانه را تحمل نمی‌کردند و اگر رهبری معظم با درایت در صف مقدم حمایت از برجام و حق قانونی ایران در مقابله با این تهدیدات و تحریم ها نمی‌ایستاد، این اتفاق نمی‌افتاد. 

ربیعی گفت: امروز هم با اطمینان می‌گویم در آینده بسیار نزدیک دولت آمریکا راهی جز خاتمه دادن به رفتارهای قانون‌شکن ندارد، تحریم‌های یکجانبه و نقض توافقات بین‌المللی هم پایان خواهد رسید.

سخنگوی دولت با بیان اینکه نشست وین فرصتی برای تبادل نظر همه طرف‌ها درباره نحوه و زمان بندی بازگشت به تعهدات در برجام است، گفت: موضع اصولی ما کاملاً روشن است و توسط مذاکره‌کنندگان ما هم تکرار خواهد شد.

 وی ادامه داد: همانطور که بارها گفته شده هیچ مذاکره ای میان نمایندگان ایران و آمریکا شکل نخواهد گرفت اما آماده رساندن این پیام و اعضای برجام هستیم که در صورت لغو تحریم‌ها و اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ جمهوری اسلامی ایران هم به طور متقابل آماده است بعد از راستی‌آزمایی انجام تعهدات طرف‌های دیگر در کوتاه‌ترین زمان ممکن به همه تعهدات خود بازگردد.

ربیعی تصریح کرد: در حال حاضر به نتایج این نشست خوش بین یا بدبین نیستیم اما اطمینان داریم که در مسیر درستی قدم گذاشته ایم و در صورتی که اراده، جدیت و صداقت آمریکا به اثبات برسد، می‌تواند نشانه خوبی برای آینده ای بهتر برای این توافق و در نهایت اجرای کامل آن در هفته های پیش رو باشد.

وی با بیان اینکه جمعه روز ملی فناوری هسته ای است گفت: طی دهه های گذشته، جمهوری اسلامی ایران در راستای یک نگاه بلندمدت به منابع انرژی و توسعه اقتصادی کشور، توجه به تولید انرژی هسته ای را در دستور کار خود قرار داد.

سخنگوی دولت افزود: در طول این مدت و در سایه زحمات و تلاش های صدها دانشمند ایرانی که با وجود همه سختی ها از پا ننشستند، امروز نه تنها در زمینه توسعه تکنولوژی هسته ای با اهدف تولید انرژی و بهره برداری انسانی و صلح آمیز از آن در حوزه های مختلف از جمله پزشکی، ایران از جهان عقب نمانده بلکه در میان معدود کشورها پیشرفته در این حوزه قرار دارد.

ربیعی ادامه داد: با روشن شدن ابعاد پیشرفت علمی ما، دشمن صهیونیستی، نه تنها امنیتی سازی انرژی هسته ای را از راه جعل اخبار و روایت سازی های دروغین و با کمک لابی های صهیونیستی خود در دستور کار قرار داد بلکه تا همین امروز با ترفندهای خرابکاری و ترور که نتیجه آن شهادت شماری از بهترین دانشمندان هسته ای ما بود، لحظه ای برای متوقف کردن و به عقب راندن پیشرفت های ملت ما کوتاهی نکرده است.

برجام گام بلندی برای به رسمیت شناساندن حق مدنی شهروندان ایرانی در جهان است

وی تصریح کرد: ما برای محافظت در برابر این ویرانگری شیطانی که صدماتی به کشور ما وارد کرد دو گام بزرگ را برداشتیم؛ اولین گام بلند فتوای بی بدیل رهبر معظم انقلاب بود که با نگاهی جدید به تولید انرژی هسته ای بدون آثار زیان بار و غیرانسانی آن، پیامی روشن و بی شائبه پیرامون ضمانت صلح آمیز بودن و صلح آمیز باقی ماندن فعالیت های هسته ای ما به جامعه بین المللی رساند.

سخنگوی دولت اظهار کرد: دومین گام انعقاد توافق برجام بود که بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران برخلاف القائات جنگ افروزان به صراحت اعلام کرده هیچ فعالیت پنهانی نداشته و تمام تلاش های آن در جهت صلح امیز و خدمت به جامعه چه از نظر اقتصادی و زیست محیطی و حتی سلامت و مواردی از این قبیل را دارد.

ربیعی گفت: برجام یک گام بلندی برای به رسمیت شناساندن حق مدنی شهروندان ایرانی در جهان است و همین موضوع بود که دستگاه پروگاندای طرفداران نظامی و امنیتی کردن جعلی برنامه های هسته ای ایران را به هراس انداخت.

وی ادامه داد: این دو گام در کنار هم، پروژه جعلی امنیتی سازی از برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران را ناکام گذاشتند؛ هرچند که شرارت شرورترین رژیم جهان و همراهان انگشت شمار آن را عصبانی تر از قبل کرده است.

سخنگوی دولت بیان کرد: اکنون کشاکشی دو سویه میان فعالیت هسته ای به مثابه یک حق مدنی از یک طرف و تلاش برای نظامی و امنیتی بازنمایاندن آن از طرف دیگر جریان دارد.

ربیعی افزود: دولت‌های یازدهم و دوازدهم به رغم همه ناملایمات در اثبات فعالیت‌های قانونی هسته‌ای به منزله حق مدنی مردم ایران نه تنها کوتاه نیامده بلکه به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است.

وی بیان کرد: اتفاقا رئیس جمهور با برخورداری از تجربه‌ای دیرین، از جمله شخصتی‌هایی است که در این زمینه هم مسئله گسترش و نوآوری در زمینه انرژی هسته‌ای را در طول عمر کاری خود دنبال کرده و هم امنیتی زدایی علیه این حق مدنی را با هم به پیش برده است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: در سایه این تلاش‌ها، با هدایت مقام معظم رهبری و ایستادگی مردم در اصرار به داشتن این حق طبیعی، اجازه ندادیم که پروژه جعلی امنیتی کردن و نظامی نمایاندن صنعت هسته‌ای موفق شود.

ربیعی اعلام کرد: بنابر گزارش سازمان انرژی اتمی، ما همواره در جهت گسترش صلح آمیز فعالیت‌های هسته‌ای بوده ایم و برخلاف تصور بدخواهان ایران و نیز معتقدان بی اطلاع در داخل، امروز نه تنها از ظرفیت‌های تکنولوژیکی ما کاسته نشده است بلکه گام‌های بلندتری در گسترش فعالیت با اطمینان بخشی از صلح آمیز بودن را برداشته‌ایم.

وی افزود: تاکنون ۶ زنجیره کامل IR۲M در نظنز نصب شده است؛ دو زنجیره کامل IR۴ و یک زنجیره کامل IR۶ نصب شده است.

ربیعی اظهار کرد: ظرفیت SWU (سو) نصب شده در حال حاضر ۱۶۵۰۰ SWU است، در صورتیکه حداکثر SWU تولیدی قبل از برجام ۱۳۰۰۰ SWU بود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ۱۹ فروردین روز جهانی بهداشت و روز سلامتی است. بزرگداشت این روز، در دومین سال با همه گیری ویروس کرونا در جهان،‌ توام شده است. جهان از شوک اولیه و بحران ناشی از کووید ۱۹عبور کرده است اما واقعیت این است که ما در جهان امروز در کنار بی عدالتی‌های گوناگون، با یک بی عدالتی دیگر درامر سلامت نیز مواجه هستیم؛ نابرابری در امر سلامت در مقیاس جهانی یک واقعیت است. امروز شاهد یک شکاف جدید در حوزه سلامت در عرصه جهانی هستیم. البته در مورد ایران تحریم های موجود هم یک بُعد مضاعف به این ماجرا در ایران بخشیده است.

ربیعی افزود: دسترسی ایران به دارایی‌های خود با مانع سازی‌های آمریکایی مواجه شده اما این فقط یک مسئله اقتصادی نیست؛ مشخصا برخی از بزرگترین شرکت های جهانی توزیع واکسن کرونا، از ارائه واکسن به ایران منع شده‌اند. این غیر از ارعاب‌گری‌های غیر مستقیم آمریکاست که دسترسی ایران به نظام مالی جهانی را محدود کرده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های دولت از سال ۹۲ میل به یک جهش در ارائه خدمات سلامت و گسترش شبکه های بهداشت بود. در کنار آن، اولویت دادن پیشگیری بر درمان و پایین آوردن خروج پول از جیب مردم برای درمان و در دسترس پذیر نمودن درمان و ارائه آن به مردم در اسرع وقت، در کنار گسترش بیمه همگانی جزو برنامه‌های مهم دولت در حوزه سلامت بود که به رغم مشکلات و محدودیت‌های متعدد، خوشبختانه این امر محقق شده است.

امر درمان برای دهک‌های نیازمند رایگان است

سخنگوی دولت تاکید کرد: امروز می‌توانیم اعلام کنیم هر ایرانی که بخواهد می تواند صاحب دفترچه بیمه و برخوردار از مزایای آن بشود و امر درمان برای دهک‌های نیازمند نیز به طور کاملا رایگان صورت می‌گیرد.

ربیعی ادامه داد: ما خوشحالیم که حدود ۱۲ میلیون ایرانی فاقد هرگونه دفترچه بیمه، امروزه از بیمه درمان برخوردارند و اکنون نیز خوشبختانه نظام درمانی به سمت الکترونیکی شدن در حال توسعه است.

وی با بیان اینکه در زمینه مبارزه با کرونا هم از دنیا عقب نماندیم گفت: ما در شرایطی مبارزه با ویروس کرونا را آغاز کردیم که در مقایسه با سایر کشورهای جهان از هیچ فرصت برابری برخوردار نبودیم. ما در یک جهان نابرابر به مصاف با کووید ۱۹ رفتیم و امروز با توجه به همه محدودیتها و مشکلات، عملکرد قابل قبولی در این زمینه داشته‌ایم.

سخنگوی دولت افزود: کادر درمان کشور ما فداکارتر از هر کشور دیگری، در میدان نبرد با کرونا ظاهر شد. در تامین لوازم بهداشتی از ماسک گرفته تا تجهیزات درمانی ، به حد خودکفایی و حتی صادرات رسیدیم.

ربیعی بیان کرد: در تولید واکسن کرونا هم جزو چند کشور جهان هستیم که به دانش آن دست یافته‌ایم؛ هر چند موانع تحریمی نگذاشتند تا سرعتمان در خرید واکسن و انجام فرایند واکسیناسیون طبق برنامه ریزی‌های انجام شده پیش برود. با این حال خدا را شکر می‌کنیم و خوشحالیم که امروز ۸۰ درصد کادر درمان کشورمان به رغم همه محدودیتها واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون کرونا برای سایر افراد جامعه و گروه‌های پرخطر نیز بر اساس پروتکل‌های ارائه شده وزارت بهداشت، مرحله به مرحله در حال انجام‌شدن است.

وی گفت: در جدیدترین تحول، اولین محموله واکسن تهیه شده از سازوکار کوواکس به تهران رسیده است و این روند با سرعت ادامه خواهد داشت.

سخنگوی دولت در خصوص دستور کار نشست وین گفت: دستورکار این جلسه، رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و چگونگی اجرای تعهدات طرف‌های مقابل است. این موضوع کمیسیون مشترک این دفعه بوده است؛ در نشست روز جمعه بحث جدی مطرح شد و در نشست پیش رو معلوم‌ می‌شود آیا ۱+۴ می‌تواند موارد مورد نظر ایران را تامین کند یا خیر و آن وقت می‌‌توانیم مسیر روشن‌تری را داشته باشیم.

ربیعی تصریح کرد: هیچ طرح گامی به گامی هیچ وقت از سوی ایران مطرح نبوده و ایران هم هیچ طرح گامی به گامی را نپذیرفته است.

وی افزود: آنچه ایران انجام خواهد داد در چارچوب اعلامیه قبلی است یعنی برداشتن همه تحریم‌های ایالات متحده و همه تحریم‌هایی که بعد از روی کار آمدن ترامپ بر ضد مردم ایران اعمال شده یا مجددا اعمال شده یا تیتر آنها عوض شده و زیر تیتر دیگری قرار گرفته‌اند و همه اینها باید برداشته شود و این منطق روشنی است و اینها هم باید راستی آزمایی شود. این طوری نیست که فقط اعلام برداشته شدن مطرح شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: در کمیسیون مشترک روز جمعه موضع ایران کاملا تبیین شد. استقبال می‌کنیم از اینکه آمریکا مسیر غلط گذشته را اصلاح کند و به مسیر درست برگردد.

ربیعی افزود: گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با هیچ طرفی از آمریکا در وین و در هیچ جای دیگری صورت نگرفته و نخواهد گرفت. مسیری که آمریکا باید طی کند و تحریم‌های جامعی که باید بردارد در اختیار ۱+۴ قرار می‌دهیم.

سخنگوی دولت درباره اظهارات اخیر مصطفی میرسلیم که در آن ادعا شده دولت چین به دلیل اینکه تحرکی از سوی دولت برای انعقاد قرارداد راهبردی ندیده عملا آن را دور زده گفت: برخی افراد به دلیل بی اطلاعی از سوابق و روند تصمیم گیری، نظرات و برداشت های شخصی خود را ارائه می کنند که و اظهارات براساس همان برداشت صورت می گیرد. البته این بدیهی است که مقام معظم رهبری خطوط کلی سیاست ها را روشن می کنند و جز قوه مجریه و وزارت خارجه نیز به عنوان بازوی اجرایی برای عملی کرد آن رهنمودها اقدام می کنند.

ربیعی تصریح کرد: نکته دوم همانگونه که ذکر شد به لحاظ اهمیت استراتژی توسعه روابط با کشورهای موثر در آینده اقتصاد و سیاست در جهان و با یک تحلیل دراز مدت نگر وزارت امور خارجه طراحی ایجاد روابط استراتژیک را در دستور کار خود قرارداد، این امر حتی در مورد کشورهای منطقه هم صادق بود.

وی اظهار کرد: از سال ۹۲ مذاکراتی بین ایران و چین برای مقدمات این سند آغاز شده بود. در سفر رئیس جمهور چین به ایران در ۳ بهمن ۹۴ مقدمات این سند راهبردی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به موجب پیشنهاد طرف ایرانی به منظور تنظیم روابط بلند مدت در بازه زمانی ۲۵ساله در حین این سفر طرفین در بیانیه منتشر شده آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره جهت انعقاد سند اعلام کردند و سپس رهبری معظم نیز این روابط را کاملا درست و حکمت آمیز دانستند.

سخنگوی دولت ادامه داد: در ۲ اسفند ۹۷ رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در سفر رسمی به چین به مانند همه سفرها، مجموعه برنامه ها و تفاهم نامه ها را دنبال می کند این موضوع را هم مطرح کردند و از نهایی شدن پیش نویس در آینده نزدیک خبر دادند.

ربیعی گفت: نهایتا پس از یک بار تبادل نظر در ۳ شهریور ۹۸ وزیر امور خارجه ایران پیش نویس برنامه راهبردی را طرف چینی ارائه داد. طرف چینی هم در فروردین ۹۹ نظرات خود را به ایران اعلام کرد و خرداد ۹۹ متن تفاهم شده در دولت به تصویب رسید و نهایتا با ملاقات‌ها و مذاکرات طرفین در ۷ فروردین ۱۴۰۰ سند امضا شد.

سخنگوی دولت افزود: با توجه به اهمیت کشور چین به عنوان یک کشور آسیایی و نیز نگاه ایران به تحولات آتی جهان و شکل گیری منظومه های قدرت جدید و نیز با توجه به رابطه خوب رییس سابق مجلس شورای اسلامی با دولت و تمایل دو رییس جمهور به داشتن نماینده ویژه برای پیگیری، با آقای لاریجانی برای پیگیری شد و ایشان نیز پذیرفتند و رهبری معظم هم این امر را تایید کردند. لازم به یادآوری است حتی در جنب مذاکرات شانگهای در پی سوال رئیس جمهور چین، مجددا رئیس جمهور ما بر حضور آقای لاریجانی تاکید کردند.

ربیعی گفت: معمولا در دولت کمیسیون های مشترک به وزرا یا سایر افراد واگذار می شود. ولی همگی آنها در چارچوب سیاستهای وزارت خارجه حرکت می کنند. قطعا در مورد چین به لحاظ اهمیت آن در یک هوشمندی سیاسی برای بکارگیری از همه ظرفیت‌های نظام آقای لاریجانی انتخاب شدند تا این سند راهبردی را دنبال کنند. این می تواند یک الگوی خوب در مسائل مهم برای بهره گیری از ظرفیت های نظام باشد.

سخنگوی دولت ادامه داد: این روزها برخی مطالب مطرح می شود که من نه فایده آن را می فهم و نه منشا آن قابل درک است این چه فایده ای برای کشور دارد که عده ای هر روز یک دوگانه راه می اندازند که دولت به دنبال برجام است و نگاهی به شرق ندارد. این از طرف رسانه های خارجی قابل درک است ولی تکرارش در داخل، جفای به جامعه است.

ربیعی تاکید کرد: این ادعا که دولت چین چون از سوی دولت تحرکی برای انعقاد قرارداد راهبردی ندید عملا دولت را دور زده و با شخص رهبری معظم وارد مذاکره شد یک ادعای بی اساس و فاقد صحت و اساس وهن نظام سیاسی ماست. اصلا نمی‌اندیشند وقتی طرف‌های خارجی این حرفها را بشوند راجع به ما چگونه فکر می کنند!

هدف نهایی، لغو تمامی تحریم‌ها است

 سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا پشنهاد و یا توافق جدیدی برای احیای برجام در نشست امروز وین مطرح است گفت: موضع رئیس جمهور در این باره کاملاً روشن است. هدف نهایی، لغو تمامی تحریم هایی است که بعد از خروج آمریکا از برجام علیه ایران وضع شده و یا اعمال مجدد شده است.

وی افزود: ما آماده ایم به محض آنکه طرف آمریکایی تحریم ها را بطور کامل و قابل راستی آزمایی لغو کند به همه تعهدات خود بازگردیم.

ربیعی اظهار کرد: هیچ تناقض و تفاوتی میان نظر رئیس جمهور و مقام معظم رهبری وجود ندارد. همه این اتفاق ها می تواند در یک سلسله اقدامات مستقلِ متقابل ولی مرتبط و پیوسته در تنها یک مرحله ی مدت دار اما کوتاه رخ بدهد.

سخنگوی دولت در خصوص افزایش قیمت مرغ و تورم با وجود سیاست های اعلام شده از سوی دولت برای تثبیت قیمت ها گفت: خداراشکر به یُمن دو اتفاق، هیچ حرف مگویی در دولت وجود نداشته و ندارد. یکی، شفافیت و عدم پنهانکاری در داخل دولت است. از آنجایی که دولت هیچ حرف پنهانی ندارد لذا هر ایده و موضوعی که در دولت مطرح بشود ، به مردم منتقل شده و دولت همواره به افکار عمومی پاسخگو بوده است.

ربیعی اظهار کرد: باید بگویم به نظرم با تجربه چند دهه خودم در مسئولیتهای مختلف، هیچ دولتی تا این اندازه تحت کنترل، نظارت و بازرسی دستگاههای مختلف نبوده و مورد رصد قرار نگرفته است. بنابراین هیات دولت، کاملا شیشه ای است و پشت و رویی متفاوت وجود ندارد.

وی تصریح کرد: سیاست دولت کماکان نه تنها افزایش قیمت‌ها نیست بلکه سیاست دولت، کنترل بازار و ثبات در قیمت‌ها همراه با تلاش برای وفور کالا است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در مورد قیمت مرغ اتحادیه مرغداران مدت‌ها بود که معتقد بود قیمت تمام‌شده مرغ و هزینه مبادله آن و نیز قیمت جهانی نهاده های دامی، افزایش یافته گفت: به همین دلیل درخواست افزایش قیمت برای مقرون به صرفه بودن جوجه ریزی در تولید مرغ داشتند؛ همچنین گزارش‌های متعددی مبنی بر دلایل بخشى از عدم تعادل بازار و در ارسال مرغ به برخی از استانها با هدف افزایش قیمت آن می دانستند .

ربیعی افزود: برای این موضوع به ستاد تنظیم بازار ارجاع شد تا با حضور اتحادیه ها و انجمن های ذیربط بررسی کامل صورت گیرد و تصمیم نهایی اتخاذ شود. این تصمیم هم به خاطر ایجاد تعادل در بازار بوده است. در خاتمه یکبار دیگر تاکید می‌کنم سیاست دولت، کماکان کنترل و تثبیت قیمت‌ها است.

سخنگوی دولت در خصوص وضعیت بازار مرغ گفت: نمی‌خواهم سهم تلاش بیشتر برای رفع نارسایی های نظارتی را انکار کنم اما این یک حقیقت انکارناپذیر است که عده ای همواره واقعیت های تحریم را نادیده گرفته‌اند. تحریم های ظالمانه اساس نظام اقتصادی جامعه را بهم ریخت.

وی تاکید کرد: تحریم ها تهدیدی برعلیه نظم اقتصادی جامعه متوجه کرده و این انکار ناپذیر است. آن روز که برای خرید نهاده ها با همه تلاش بانک مرکزی قرار شده بود از ارزهایی که در سایر کشور بود استفاده کنیم و وقتی آقای منوچین (وزیر خزانه داری سابق آمریکا) با تک تک شرکت‌ها تماس می گرفتند و فشار وارد می آوردند؛ آثار خود را بر یک فرآیند تولید گذاشت، تولید مرغ یک فرآیند و یک زنجیره است حدود ۷۰ درصد وابسته به ارز است از تخم مرغ تا مرغ اجداد تا نهاده ها و دارو یک زنجیره است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که اخیرا با استناد به تکیه‌ای از صحبت‌های شما، معاون اول، رئیس بانک مرکزی و یکی از وزرای سابق این مسئله که اگر دولت های یازدهم و دوازدهم نبودند کشور دچار مشکلات بیشتر و بنیادی تری می شد را دستمایه حمله و تمسخر دولت قرار دادند. شما این واکنش را چگونه تفسیر می کنید؟ گفت: متاسفانه گرفتن تصویر گزینشی از یک روند و اظهارات دلبخواه و القایی یک سنت تخریبی علیه دولت شده است. به یاد دارم وقتی من در خصوص اثر روانی برخی اظهارات نسنجیده در زمان بررسی بودجه صحبت کردم در برنامه تهران بیست با همین شیوه انتخاب گزینشی بخشی از جملات آن را دستخوش تحلیل و تمسخر قرار دادند.

ربیعی اطهار کرد: واکنش‌های اخیر هم از همین دست است. فراموش نکرده ایم که جریانی قبل از دولت یازدهم قطعنامه های سازمان ملل را «کاغذ پاره» خواندند و با تمسخر گفتند که «تحریم دیگر چیست؟» اگر اداره کشور با همان نگاه ادامه پیدا می کرد قطعا مردم و جامعه در ذیل قطعنامه فصل هفتم منشور ملل متحد دچار بحران های عظیمی می شد که برنامه نفت در برابر غذا یکی از آنها بود. این یک واقعیت است که اگر نگاه جدیدی بر حکمرانی در کشور ایجاد نمی شد امروز مشکلات بسیلر گسترده تر و ابعاد متفاوت تری داشت ولی عده ای هنوز هم این واقعیت را انکار می کنند.

وی افزود: متاسفانه عده ای با کلمات به ظاهر انقلابی راهی می روند که حق ایران از اقتصاد جهانی را تضعیع می کنند. انقلابی بودن به معنای حفاظت از زندگی مردم است و یک فرد انقلابی در حالیکه نباید در برابر زورگویی های جهانی مرعوب شود نباید با بی مبالاتی در برابر نظام نابرابر جهانی کشور و مردم را به ورطه تحریم و انزوا سوق دهد.

سخنگوی دولت ادامه داد: حتی با خروج آمریکا از برجام و سخت ترین تحریم ها با حفظ برجام مانع از همسویی جامعه جهانی با آمریکا شدیم و شکست های آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل و دادگاه لاهه موید انزوای این کشور در برابر ابتکارها و سیاست خارجی دولت بود.

ربیعی با بیان اینکه نادیده نگیریم که تحریم‌های آمریکا چه مشکلاتی را برای مردم و معیشت ایجاد کرد گفت: در همین مورد اخیر نابسامانی ها نگاه کنید ریچارد نفیو که از او به عنوان معمار تحریم ها علیه ایران نام برده می شود در کتاب هنر تحریم ها می گوید: «برنامه تحریم های آمریکا نتایج دیده نشده و حاشیه ای نیز به وجود آورد. برای مثال گرانی مرغ از این دست مسائل بود. آمریکا هیچ تحریمی علیه واردات مرغ ایران وضع نکرده بود اما قیمت مرغ بالا رفت.» این عین جملات کتاب هست.

وی افزود: این طبیعی است زیرا بیش از ۶۵ درصد قیمت تمام شده مرغ خوراک دام و سایر اقلام است که از خارج وارد می شود. فراموش نکرده‌ایم که پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا گفته بود اگر مردم ایران بخواهند غذا بخورند باید به خواسته های آمریکا تن بدهند. عده ای علاقمندند نقش تحریم ها در بحران های اقتصادی و برهم خوردن نظم بازار را نادیده بگیرند و همه مشکلات را به ناکارآمدی و بی کفایتی مرتبط کنند.

سخنگوی دولت بیان کرد: انواع تحریم ها و فشارها به درآمدارزی و تجارت و مبادلات بانکی بین المللی در ۳ سال گذشته می‌توانست اقتصادهر کشوری را متلاشی واز پا دربیاورد. برای مقایسه آنچه بر اقتصاد ایران رفته شما کافی است درآمدهای ارزی سال گذشته را با قبل از دولت یازدهم مقایسه بکنید.

ربیعی تصریح کرد: در سال ٩٠ درآمد ارزی حاصل از فروش نفت كشور ١٠٠ میلیارد دلار بود اما در سال ٩٩ و با اعمال جنگ اقتصادی آمریکا این درآمد ارزی به ١٠ میلیارد دلار كاهش يافت و آنچه به دولت رسید کمتر از ٥ میلیارد دلار بود؛ در مقایسه با سال ۹۰ واقعا تلاش و اهتمام مدیریتی قابل دفاع معجزه اتفاق افتاد و با صبوری ملت به مرحله ای از تاب آوری رسیدیم که اقتصاد کشور دچار فروژاشی نشد.

وی تاکید کرد: دولت هرگز به دوگانه سازی میان گرفتن حق مردم از جامعه جهانی در قالب اقداماتی مثل برجام و تلاش برای رفع تحریم ها و از سویی افزایش تولید و ساختن ایران با گسترش زیرساخت ها روی نیاورد. ما در سال ۹۹ از رکود خارج شدیم و بیش از ۲ درصد رشد را با داشتن تحریم و فشار آنها بر اقتصاد بدست آوردیم.

ربیعی گفت: من یقین دارم که همه کسانی که درکی همه جانبه از رشد اقتصادی و توسعه مداوم دارند نیک می دانند باید همراه با افزایش توان در داخل در بازارهای جهانی حضوری موثر داشت و تبادل مالی انجام داد. اگر کسی این واقعیت را متوجه نشده باشد در بنیادی ترین مفاهیم و نظریه های اداره جامعه دچار مشکل است.

سخنگوی دولت در خصوص اظهارات راب مالی که گفته برای اینکه ایران به تعهداتش عمل کند، آمریکا باید تحریم هایی که نقض برجام هستند را لغو کند گفت: ما از این اظهارات استقبال می‌کنیم. فعلاً نمی توانم جزییات بیشتری را در میان بگذارم اما مشتاقانه منتظر عملی شدن این رویکرد سازنده هستیم و امیدواریم در پایان مذاکراتی که در وین جریان دارد، به نمای روشن تری از جدیت و صداقت در اجرای تعهدات برسیم.

دولت از نقد و مخالفت حمایت می‌کند

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که صدا و سیما و مخصوصا شبکه سوم تلویزیون با برنامه های تخریبی خود به نماد مقابله با برجام تبدیل شده اند، اقدام صریح دولت و رئیس جمهور برای دفاع از برجام چه بوده است؟ گفت: ما سالهاست و در واقع از زمان انعقاد برجام و حتی قبل از خروج آمریکا از آن، شاهد حملات غیرمنصفانه و تحلیل های یک طرفه و القا برداشتهای نادرست در فضای سیاسی کشور از سوی مخالفان و جریانهای صاحب رسانه مخالف دولت با تحلیل های مخالف با دولت بوده‌ایم. دولت نقد و مخالفت را حق آنان می‌داند و از آن حمایت هم می کند. در این میان انتظار از صداوسیما به عنوان رسانه ملی ارائه نگاه‌های جامع و بی طرفانه بوده ایم.

ربیعی افزود: اما این رفتار در واقع بیش از آنکه تخریب دولت و برجام باشد، نوعی خود تخریبی است که در وهله اول گریبان خود این تفکر و مروجان آن را گرفته است. نگاه کنید به نظرات پیرامون اعتبارسنجی های رسانه ای.

وی بیان کرد: به رغم انتقاداتی که نمایندگان دولت در هیات نظارت داشته و به تعبیر رییس جمهور عدم اجرای قانون اساسی در خصوص اختیارات هیات نظارت بهر حال ما تحمل می کنیم و تلاش ما برای کار بی حاشیه است و از تلاشهای صادقانه کارکنان همه رسانه ها و به خصوص صداوسیما تشکر می کنم و حتی اخیر در مورد پخش یک سریال متاسفانه در ساعت اول صبح و روز یکشنبه از یک شبکه اظهار شد که دولت با پخش یک سریال مخالفت کرده است. این یک دروغ فاحش است.

ربیعی تصریح کرد: این موضوع در جلسه دولت مطرح شد و اتفاقا رئیس محترم سازمان صداوسیما هم مسئله تذکر، فشار و دخالت، حتی تماس برای عدم پخش را تکذیب کردند که امیدواریم همین دیدگاه هم در صداوسیما منعکس شود دولت هیچ نظر تحمیلی و اجباری و یا درخواست عدم پخش برنامه ای هم نداشته است.

سخنگوی دولت در خصوص اظهارات اخیر معاون اول رئیس جمهور درباره عملکرد دولت و همچنین کارنامه دولت در زمینه واکسیناسیون کرونا گفت: هر کسی، هر دولتی و هر نهادی که ادعا کند که در آن نواقص مدیریتی یا سیاستی یا اجرایی در آن وجود ندارد این حرف نادرستی است.

وی افزود: نقص مدیریتی نه منحصر به این دولت است و نه منحصر به کشور ماست و نه منحصر به یک قوه و نهاد هست. از شما هم می خواهم به اصل خبر مراجعه کنید، بحث آقای جهانگیری در خصوص آثار تحریم و مشکلات کشور در فروش نفت و مقایسه درآمدهای ارزی ایران در سال ۹۰ و امروز بوده است.

ربیعی بیان کرد: عین صحبت آقای جهانگیری این است : "در سال ۹۰ درآمد ارزی حاصل از فروش نفت کشور ۱۰۰ میلیارد دلار بود، اما در سال ۹۹ و با اعمال جنگ اقتصادی آمریکا این درآمد به ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافت و آنچه به دولت رسید کمتر از ۵ میلیارد دلار بود. آمریکاییها در سال ٩٧ و با اعمال جنگ اقتصادی فکر می کردند که ملت ایران برای همیشه در صف خواهد ایستاد که البته ایستادن در صف با پوشک شروع شد و آنان به دنبال این بودند که در همه کالاها چنین شرایطی برای مردم ایران رقم بزنند و در ٢٢ بهمن ٩٧ به تهران بیایند."

سخنگوی دولت درباره برنامه واکسیناسیون، گفت: ما در همان روزهای اول برای خرید ۴۰ میلیون واکسن اقدام کردیم و برای بیش از ۲۰ میلیون به توافق رسیدیم؛ اما در خرید واکسن تحریم ها عملاً ما را با مشکلاتی رو به رو کرده که البته دور از انتظار ما نبود. ما نوبت خود را برای دریافت کوواکس بخاطر مشکلات انتقال پول که ناشی از تحریم سیستم بانکی است، از دست دادیم و به نوبت پایین تر تنزل کردیم. دیشب بخشی از خرید ما از کوواکس وارد کشور شد و انشاالله بیش از ۱۶ میلیون خرید ما به سرعت به کشور خواهد آمد.

وی ادامه داد: هفته پیش هم گفتم که یکی از کشورهای تولید کننده واکسن به ما اطلاع داد که آمریکا مانع از انتقال واکسن به ما شده است بنابراین مقایسه ایران با کشورهایی که تحت تحریم نیستند و براحتی می توانند منابع مالی را تخصیص و انتقال بدهند، مقایسه درستی نیست.

ربیعی تصریح کرد: به دلیل همین محدودیت ها بود که ما با تکیه بر شرکت های تولید کننده داخلی برنامه فشرده و دقیقی را برای تولید واکسن ایرانی و البته در برخی موارد در همکاری با دیگر کشورها آغاز کرده ایم و امروز به مرحله بسیار امیدوار کننده ای رسیده ایم. دولت مصمم است که تا آخرین روز کاری، حتی یک روز هم در ایجاد دسترسی عموم مردم به واکسن هدر ندهد. رئیس جمهور شخصاً و بطور روزانه پیشرفت در زمینه تولید را رصد و مدیریت می کند.

وی گفت: همانطور که می دانید واکسیناسیون اقشار خاص و آسیب پذیر در برابر کرونا مدت هاست که آغاز شده و با سرعت ادامه دارد. ما تلاش خواهیم کرد تا اطمینان پیدا کنیم که تمام بسترهای لازم برای واکسیناسیون عمومی طی چند ماه آینده تا قبل از اتمام کار دولت فراهم خواهد شد.

سخنگوی دولت در خصوص سفرهای نوروزی با وجود پیش بینی موج چهارم کرونا گفت: موج چهارم کرونا یک مسئله مهم در همه کشورها است و الگوی موج چهارم در اکثر کشورهای جهان به صورت مشابه عمل کرده است.

وی افزود: موج چهارم به صورت فراگیر در بسیاری از کشورها رخ داده است. باتوجه به طرح هوشمند پویا و مصوبه ستاد ملی کرونا هر زمان مناطقی قرمز و یا نارنجی شوند اقدامات لازم از پیش تعیین شده به سرعت عملیاتی خواهد شد؛ بنابراین آمادگی لازم وجود داشته و برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.

هیئت‌های اجرایی در اختیار دولت هستند

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای جلوگیری از رد صلاحیت‌های گسترده انتخابات شورا و یکسویه شدن آن در دستور کار است گفت: هیئت‌های اجرایی در اختیار دولت هستند. براساس ماده ۳۵ قانون، هیئت اجرایی با ریاست فرماندار و با حضور ۸ نفر معتمدین به‌عنوان اعضای حقیقی و رئیس اداره ثبت احوال و رییس آموزش و پرورش تشکیل می شود.

ربیعی افزود: براساس سیاست‌های ابلاغی وزیر محترم کشور در ستاد انتخابات کشور هیئت‌های اجرایی با رویکرد قانون مداری و بیطرفی به صلاحیت های داوطلبین رسیدگی می کنند.

وی تصریح کرد: به رغم ثبت نام کمتر از سالهای گذشته و در روزهای اول با تمهیدات وزارت کشور و اطلاع رسانی های گسترده توسط استانداری ها و فرمانداری ها ۵۱ هزار و ۲۲۰ نفر در نهایت ثبت نام کردند که ۱۲ درصد آن از بانوان است؛ وزارت محترم کشور با حساسیت لازم این امر را دنبال می کند. و تمهیدی اندیشیده تا مستندات مراجع چهارگانه در اختیار هیات های اجرایی قرار گیرد و صرفا براساس مر قانون اقدام شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: در خصوص نگرانی ابراز شده از سوی شما طبق بند قانون نظارت بر عهده نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و وزارت کشور در رایزنی و مذاکره با نمایندگان، همه تلاش خود را خواهد کرد که یک انتخابات رقابتی برگزار شود.

ربیعی افزود: امیدواریم که هیئت‌های نظارت شرایطی را بوجود بیاورند تا همه سلایق و جناحها و حتی افراد مستقل با دیدگاههای مختلف بتوانند در رقابتی های شورای شهر حضور یابند.

وی گفت: شواهد حاکی است ردصلاحیت‌ها می توانند برخی شهرها را از گردونه رقابت خارج کنند؛ این اولین رویدادی که مجلس شورای اسلامی در خصوص کاندیدا و حضور شهروندان مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
ول کنین این برجامو ! اه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
وقتی اینقدر قسم می خورید که ما با آمریکا مذاکره نمی کنیم ، بیشتر شک می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
حرف که زیاد می زنید . خدا کنه راست گفته باشید . خدایا خودت به خیر بگذرون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
هدف نهایی رفع همه تحریم ها نیست. بلکه گام اولی که آمریکا باید برداره رفع همه تحریم هاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تولید داخلی راه حل کشور هست آقایون گوش فرمان به رهبر باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
باز خوبه اعتراف م کنه که مردم رنج ناجوانمردانه رو تحمل کردن نه مسولین ودولت مردان
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۱۳:۴۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
خب بفرمائید هیئت آمریکائی برای چی اومدند وین؟؟ برای هواخوری؟؟؟!!!!!!یا بازم امضاشون تضمینه یا اشکشون رو به شماها نشون بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
اقتصاد را معطل اگر ها نگه ندارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
راه حل مشکلات کشور در داخل هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
از یک سوراخ چند بار گزیده می شید به جوانان اعتماد کنید بها بدید کشور گل و بلبل میشه نیاز کشور تامین میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تنها کاری که این دولت کرد برجام بود وبس
واین برجام کلا درخت بی ثمر بود که به نام گلابی به بعضیا انداخته شد
اگر کاج یا چنار ثمر داد برجام هم ثمر میدهد
تقریبا در تمام نطقهای دولتی ها از واژه برجام استفاده شده به نحوی که ورد برجام ملکه زبانشان گردیده وشاید در شب اول قبرشان درپاسخ سوال
من ربک بگویند برجام
من دینک برجام
.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
بورس رو دریابید 70 درصد در ضرر هستیم! کمرمون شکست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
۱۲ میلیون ایرانی دفترچه بیمه نداشتن کلاه تون بالا تر بزارید جواب خون شهدا و این ملت صبور این نیست اقایون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
هدف نهایی، لغو تمامی تحریم‌ها است.
آخه چرا؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
قرارداد برجام هیچ وقت به نتيجه نمی‌رسید، و نخواهد رسید
  زیرا.....
هدف برجام از دید غرب : اجرای یک پروژه  فشار و فریب  برای  نفوذ و کنترل ایران است .  درحالیکه
برجام از دید غرب باوران اصلاح طلب، صرفا  یک خوش خیالی خام به وعده های فریبکارانه امپریالیسم استعمارگر غربی بود. به همین دلیل است که پس از برجام ، و انجام 100 درصدی تعهدات توسط ایران،  بجای رفع تحریم ها، دلار از 3 هزار تومان به 30 هزار تومان رسید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
yjcلطفا بدون ترس یه گزارش تهیه کنید که چرا دولت ونماینده هایش به فرمایشات رهبری عمل نمیکنند ودر بعضی موارد دقیقا عکس آن را عمل میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
کاش این ربیعی هم میرفت مرخصی....فقط رو اعصابن اینا
Iran (Islamic Republic of)
HADI
۱۲:۵۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
درست میگه که رئیس جمهور در این خصوص تجربه داره.یکبار در سال 82 تا 84 هسته ای را متوقف کرد و به هیچ نتیجه ای نرسید و یکبار هم در برجام هسته ای را نابود کرد و باز به نتیجه نرسید . از رئیس جمهور و دولت برای تلاش برای بار سوم کمال تشکر داریم.این که از اون دوبار درس عبرت نمیگیرند از عجایب روزگار است.
البته وقتی نظر سنجی از داخل ماشین میکنه و ظر تخصصی وزارت بهداشت در خصوص پیک چهارم را نادیده میگیره و میگه به نظر من از پیک گذشتیم دیگه چیزی نمیشه گفت!!!!!!!!
فقط متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
داخل برجام ده هزار سو ما ظرفیت داشتیم حالا شش هزارتا بیشتر چیزی نیست هر موقع به صد و نود هزار سو رسیدید نیاز کشور تامین میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
اگه مذاکره هم میخواین بکنین مثل دفعه قبل میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تو گفتی مردم باور کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
الله اکبر از این همه دروغ
الله اکبر از این همه دروغ
الله اکبر از این همه دروغ
الله اکبر از این همه دروغ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
برجام هیچ کاری را به سر منزل نمی رساند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
هیچ مذاکره‌ای بین ایران و نمایندگان آمریکا امکان نخواهد داشت. ؟؟؟؟!!!!!
شما و دولت که راست می گید!!!!!!!!!!!!!!!!1
چرا قبل از اجرای کامل برجام از سوی آمریکا و اروپا ، جلسه گذاشته اید؟؟؟؟؟ غیر از مذاکره ، پس چی هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دولت راستگویان ؟!!!
آخرین اخبار