نیلی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

استقبال داوطلبان ارشد برای تحصیل در رشته های علوم انسانی

رئیس دانشگاه تهران گفت: در سال های اخیر میزان استقبال داوطلبان ارشد برای ادامه تحصیل در رشته های علوم انسانی افزایش یافته است.

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره لزوم توجه به رشته علوم انسانی در کشور اظهار کرد: علوم انسانی رشته‌های وسیعی را در بر می‌گیرد.

او افزود: یک تصور بدون دلیلی وجود دارد که همه فکر می‌کنند حوزه‌های مربوط به علوم انسانی را متوجه می‌شوند به همین علت پیشرفت‌های علمی و دانشی که در این حوزه داریم کمتر از مابقی رشته‌های دیگر است.

نیلی تصریح کرد: بیشتر محصلان رشته علوم انسانی تصور می‌کنند که دانش کافی از مدیریت و اقتصاد دارند و مسائل اجتماعی را خوب متوجه می‌شوند.

او با بیان اینکه حوزه علوم انسانی بسیار تاثیرگذار است، تاکید کرد: حوزه‌های تکنولوژی تحت تاثیر تصمیمات و سیاست‌های حوزه علوم انسانی شکل می‌گیرد و اگر در این حوزه دقت کافی، دانش لازم و تخصص مورد نیاز را برای دست اندرکاران فراهم کنیم و تصمیمات خود را به اکتفای دانشی که در این حوزه وجود دارد تصویب کنیم با خیلی از چالش‌های موجود مانند ناهنجاری ها، مشکلات اقتصادی و ... مواجه نخواهیم شد.

رئیس دانشگاه تهران گفت: تصور بنده این است عدم توجه مدیران به حوزه علوم انسانی باعث ایجاد بخش زیادی از مشکلات شده که دانش کافی ندارند و به همین علت تصمیمات شان منجر به این ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی می‌شود و از نظر علمی رشته علوم انسانی هیچ کاستی به نسبت مابقی رشته‌ها ندارد.

او درباره مشاورانی که دانشجویان را به سمت و سوی رشته‌های علوم انسانی سوق نمی‌دهند، اظهار کرد: شاید برخی از مشاوران دانشجویان دوره کارشناسی را تشویق به تحصیل در رشته علوم انسانی نکنند، اما در کارشناسی ارشد خیلی از دانشجویانی که از رشته‌های پرطرفدار و خوب دانشگاهی هستند تمایل به تحصیل در رشته‌های علوم انسانی دارند.

نیلی با بیان اینکه دانشجویان بعد از دوران کارشناسی از درک دقیق تری برخوردار هستند، تاکید کرد: این دسته از دانشجویان مطابق میل، علاقه مندی‌ها و توانمندی‌های خود تصمیم می‌گیرند، به همین علت دانشجویان کمی نداریم که قصد تحصیل در رشته‌های ادبیات، هنر، اقتصاد، مدیریت و ... را دارند.

او اضافه کرد: در حال حاضر رشته‌های علوم انسانی پرطرفدار هستند و وضعیت بی توجهی به آن نسبت به سال‌های گذشته تغییرات زیادی کرده و تمایل دانشجویان به تحصیل در این رشته زیاد است.

او گفت: رشته‌های علوم انسانی در دنیا جزو رشته‌های پردرآمد است، اما در ایران به اندازه کافی جایگاه خود را پیدا نکرده چرا که در حال حاضر زیرساخت‌ها و تکنولوژی‌ها و داده‌ها و ... ضعیف هستند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار