پورمحمدی مطرح کرد؛

چالش‌های بودجه‌نویسی در دوران تحریم/ درآمد نفت سال گذشته تنها ۲ درصد حجم بودجه بود

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص تاثیر تحریم ها در بودجه نویسی و مشکلات کسری بودجه توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید پور محمدی، معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در «کلاب هاوس» به تاثیر تحریم‌ها در بودجه سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته فشار حداکثری بر منابع ارزی اعمال  شد و بانک مرکزی امکان متعادل سازی نرخ ارز را نداشت و در نهایت نرخ ارز افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در نتیجه اعمال فشار‌ها، کشور با شوک وارداتی هم مواجه شد چرا که ۸۰ درصد اقلام وارداتی، مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات بود. عده‌ای با تصور افزایش نرخ ارز کالای خود را در انبار‌ها نگه داشته و منجر به رشد قیمت در بازار شدند.

پور محمدی به وضعیت دولت پس از افزایش نرخ ارز اشاره کرد و گفت: هزینه‌های دولت با اعمال تحریم‌ها با افزایش مبلغ هزینه‌ها و کاهش درآمد‌ها رو به رو شد.

وی افزود: در نتیجه دولت با حذف برخی از هزینه هایش مواجه شد. بورس نیز بعد از شوک ارزی، تحت تاثیر قرار گرفت همین موضوع باعث شد نرخ سود بین بانکی از ۷ درصد به ۲۳ درصد برسد.

پور محمدی گفت: عمده ترین مشکلی که بر سر بودجه سنگینی می کند، تخصیص ارز ۴۲۰۰ بود. همین امر باعث می شود، دولت هیچگاه کسری بودجه اش را از طریق افزایش پایه پولی تامین نکند. بالغ بر ۳۲ هزار میلیارد تومان در بورس دولت سهام عرضه کرد.

معاون اقتصادی رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: درآمد ما‌ از نفت تنها ۲ درصد از بودجه ۹۹ را شامل می شود. این ۲ درصد چیزی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار