رئیس کل بانک مرکزی:

بانک‌ها به نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار پایبند باشند

همتی گفت: بانک‌ها باید به نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار پایبند باشند و در این زمینه معاونت نظارت بانک مرکزی با تخلفات برخورد خواهد کرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، همتی در نخستین جلسه دوره‌ای خود در سال ۱۴۰۰ با مدیران عامل بانک‌ها سال گذشته را از منظر فشار اقتصادی بر اقتصاد ایران بی سابقه خواند و گفت: سال گذشته با وجود تمام مشکلاتی که برای اقتصاد کشورمان حادث شد، شاخص‌های نظام بانکی به سمت بهبود حرکت کرد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: با وجود فشار و مشکلات در سال گذشته و علی رغم انتظارات، بانک مرکزی و شبکه بانکی با این حال توانست نسبتاً عملکرد مناسبی را از خود ارائه کند و توانستیم به اهداف میان مدت مدنظر دست یابیم.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه این بانک تلاش بسیاری را برای کنترل نقدینگی انجام داده است: ما سال گذشته تلاش‌ها و فعالیت‌های بسیاری را برای کنترل نقدینگی به کار بستیم که اگر این تلاش‌ها نبود، نقدینگی به مراتب به بیش از این میزان می‌رسید.

همتی با تاکید بر لزوم پایبندی بانک‌ها به نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار گفت: ضروری است که در این زمینه معاونت نظارت بانک مرکزی، نظارت خود را تشدید و با بانک‌هایی که نرخ‌ها را رعایت نمی‌کنند، برخورد لازم را به عمل آورد.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه تاکید کرد: همچنین بانک‌ها باید نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت کنند و در تسهیلات‌دهی به منابع و مصارف خود دقت داشته باشند.

رییس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر اهمیت فعالیت نظام بانکی در زمینه فرهنگ‌سازی در خصوص اجرایی کردن قانون جدید چک یادآور شد: از آنجایی که پیاده‌سازی قانون جدید چک از سوی مجلس شورای اسلامی و بانک مرکزی حائز اهمیت است، لذا شبکه بانکی باید در تلاش باشد همکاری‌ها در این زمینه را افزایش دهند چرا که هدف از اجرای این قانون افزایش شفافیت است. همچنین در این زمینه شعب نیز باید تلاش کنند، همکاری و اطلاع‌رسانی لازم را به مشتریان خود داشته باشند.

رییس شورای پول و اعتبار با انتقاد از اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی تصریح کرد: اضافه برداشت بانک‌ها به نوعی تخلف تلقی می‌شود و بانک‌ها در فرایند جایگزین آن می‌توانند از طریق عملیات ریپو و واگذاری اوراق، اضافه برداشت را جبران کنند.

همتی ضمن ابراز امیدواری نسبت به آینده اقتصاد کشور گفت: نسبت به آینده امیدواریم و اقتصاد کشور به سمت و سوی مثبت در حرکت است و امید است که اقتصاد کشور به سمت احیا و ثبات هر چه بیشتر برود.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که پیش از این نیز تاکید شد، اگر روزی برسد که بانک مرکزی بدهکار دولت باشد، به معنای آغاز حکمرانی درست در اقتصاد و مهار و کنترل تورم خواهد بود و معنایش آن است که دولت می‌تواند نزد بانک مرکزی سپرده گذاری کند.

همچنین در پایان رئیس کل بانک مرکزی بر پایبندی شبکه بانکی نسبت به انجام تکالیف قانون بودجه که از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی ابلاغ شده است، تاکید کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
معصومه رستگار
۱۱:۴۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
بانک ها قبل ازاینکه وام رو پرداخت کنند مبلغی رو می گگیرند پیش خودشان نگه می دارند تا پایان پرداخت و تسویه وام من از بانک صادرات صد تومان وام گرفتم هشتادو پنج هزارتومان پرداخت کردند و سود 18درصد صدمیلیونی رو دارند می گیرند و بیمه وام رو هم اجباری کردند و همان اول دریافت کردند چه کسی پاسخگو هست وقتی هم اعتراض می کنیم می گویند خوب وام نگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
سود مصوب! کدام سود؟ سپرده گذاران در تورم سنگین کنونی به بانک ها یارانه می پردازند، نه اینکه سودی بگیرند! من که اسفند گذشته در واکنش به بخش نامه کارمزدهای فراگیر بانک مرکزی به بانک ها و بی ارزش شدن پول سپرده گذاری شده در بانک ها، سپردهء خود را از بانک گرفتم و امیدوارم مردم نیز این کار را بکنند تا بانک های سودجو و به ویژه بانک مرکزی دریابند که نمی توانند هر کاری خواستند با سرمایه و دارایی مردم بکنند.
آخرین اخبار