نان هم صفی شد!/ مسئولان تدبیری در روزهای کرونایی دارند؟

در حالی که کرونا همچنان تاخت و تاز می‌کند این بار باز هم معضل تکراری صف نان در خراسان شمالی بیداد می کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، موضوع صف نان در خراسان شمالی موضوع تازه‌ای نیست، اما این روز‌ها و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان از سویی و قرار گرفتن در پیک چهارم کرونا از سوی دیگر٬ معطلی و خطر مردم در صفوف نان در همه شهر‌های استان بیش از گذشته آزار دهنده شده است.


بیشتر بخوانید


هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با انتقاد از صف‌های نان و مرغ در استان اظهار داشت: متاسفانه این صفوف به محل شیوع کرونا تبدیل شده و باید هر چه سریع‌تر فکری به حال این موضوع کرد.

آنچه درباره صف‌های نان در خراسان شمالی بیش از سایر استان‌ها به چشم می‌آید فروش خارج از ضابطه سهمیه آرد نانوایی‌ها و تعطیلی وقت و بی وقت ان‌هاست که باعث شده مردم برای خرید برخی وقت‌ها تمام خیابان‌های شهر را دور بزنند. حال سوال اینجاست که چه کسی باید برای این موضوع سخت و آزار دهنده فکری بکند؟

محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی چندی پیش با انتقاد از ایجاد صف برای نانوایی‌ها٬ اظهار داشت: باید توزیع آرد درست و صحیح را از مدیران این حوزه بخواهیم و متولیان امر بدانند مدیران کم کار در حوزه توزیع آرد از چرخه مدیریت حذف خواهند شد.

استاندار خراسان شمالی علت ایجاد این صف‌ها در آن زمان بی تدبیری مدیران وقت صمت و غله می‌دانست و گفت: به دنبال انجام وظایف خود نیستید و مردم باید تاوان این بی مدیریتی‌ها را بدهند این در حالی است که قانون کشور یکی است، ولی این مشکلات در دیگر استان‌ها وجود ندارد.

شجاعی تصریح کرد: اگر می‌دانید در فصلی به دلایلی مختلف با مشکل کمبود نان مواجهه می‌شوید چرا پیش بینی‌های لازم را در دستور کار خود قرار نمی‌دهید؟ چقدر ناتوان هستیم که نمی‌توانیم آرد را به مردم بدهیم؟ آیا صف‌های طولانی برای تهیه نان به خودتان بر نمی‌خورد که چرا وضعیت نان و آرد مردم اینگونه است؟ چرا مسئولیت قبول می‌کنید؟

وی افزود: مدیران مربوط در چرخه توزیع آرد و نان استان باید برای حل مشکل این حوزه ورود جدی داشته باشند و هریک مباحث خود را جمع بندی و حل کنند و تنها به ابراز اطلاعات نپردازند.

این سخنان استان در سال گذشته مطرح شده بود و امسال باز هم موضوع صف نان هم چنان باقی است و هیچ تدبیر برای حل این مشکل دیده نشده است.

فروش نان نانوایی در سوپر مارکت‌ها ممنوع است

حسین حاجی بگلو رییس سازمان صمت خراسان شمالی اخیرا با ورود به ماجرای صف‌های نان اظهار داشت: ۱۰ درصد کشیک برای شیفت شبانه در کلیه شهرستان‌های استان و ۵ درصد هم برای روستا‌ها لحاظ شده که باید تا ساعت ۲۲ هرشب پخت داشته باشند.

وی ادامه افزود: برای اینکه نانوایی‌ها نان مورد نیاز مردم را به سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌ها نفروشند با دو مجتمع نان در خراسان رضوی قرارداد بستیم و من بعد نان بسته بندی با آرم و برند مشخص وارد بازار استان می‌شود و مشاهده هر گونه نان بسته بندی دستی از نانوایی‌های داخل استان ممنوع و پیگرد قانونی دارد.

حاجی بگلو همچنین گفت: دو مجتمع نان که یکی در شهرستان اسفراین و دیگری در شیروان مدتی راکد بودند٬ راه‌اندازی می‌شود تا کار خود را آغاز کنند و با این تمهیدات صفوف نانوایی‌ها شکسته و شاهد صف‌های طولانی نباشیم. با متخلفینی که تخلف آن‌ها محرز شود مماشات نخواهیم کرد و ضمن تشکیل پرونده و معرفی به تعزیرات حتما سهمیه او کاسته و در مراتب بعدی در صورت عدم اصلاح لغو پروانه خواهند شد.

وی افزود: از آنجاییکه نانوایی‌ها در صف اول تهیه قوت اولیه مردم کم برخوردار می‌باشند باید به موقع و نان سالم و با کیفیت را به مردم ارائه نمایند. از هم استانی‌ها عزیز تقاضا داریم که هر گونه تخلف را به شماره ۱۲۴ سازمان اطلاع تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

حاجی بگلو همچنین افزود: افزایش یا کاهش سهمیه آرد بر عهده کارگروه آرد و نان استان می‌باشد و سازمان صمت و غله نمی‌توانند بدون طرح در کارگروه٬ به کم یا زیاد کردن سهمیه کند. همچنین جهت جلو گیری از ایجاد صف در نانوائی‌ها تصمیم گرفتیم نسبت به رعایت عدالت در سرانه مصرف و افزایش سهمیه در کارگروه مربوطه تجدید نظر کنیم.

در همین جا اعلام میدارم که با نانوایی‌ها متخلف برخورد قانونی صورت می‌گیرد و در صورت کار ساز نبودن با نظر اتحادیه سهمیه آن کم و در نهایت قطع خواهد شد.

دلایل جدید صف نانوایی‌ها در خراسان شمالی!

علی وفا خواه معاون سازمان صمت خراسان شمالی نیز در حاشیه بازدید از نانوایی‌های استان اظهار داشت: تعدادی از نانوایی‌ها با یک نیرو کمتر کار می‌کنند که با توجه به جمع شد نان، هیچ کسی نیست که مشتری‌ها راه بیاندازد و این موضوع باعث ایجاد صف می‌شود.

وی افزود:دلیل دوم ایجاد صف، تعطیلی نانوایی‌ها در یک منطقه بیش از حد معمول است. به عنوان مثال٬ اگر در یک منطقه ۴ نانوایی فعالیت می‌کنند٬ در بعضی از روز‌ها ۳ نانوایی با هم تعطیل هستند که این هم باعث فشار به یک نانوایی و تشکیل صف می‌شود.

معاون نظارت سازمان صمت استان تصریح کرد: در بعضی موارد نیز تعطیلی خودسرانه نانوایی‌ها٬ خصوصا نانوایی‌های آزاد پز گزارش شده که برنامه اتحادیه را رعایت نمی‌کنند و باعث این اخلال شده است و در بعضی موارد هم با توجه به تناسب جمعیت محل٬ کم بودن سهمیه آرد و به تبع آن کاهش ساعت پخت باعث ایجاد بی نظمی و تشکیل صفوف شده است.

وی در ادامه گفت: این مسائل را بلا فاصله با ریاست سازمان مطرح و با اتحادیه مربوطه جلسه‌ای برگزار و موارد را ابلاغ می‌کنیم تا بتوانیم صفوف نانوایی‌ها را جمع کنیم.

با آنچه دیدید و گفته شد٬ به نظر می‌رسد همه مسئولان و متولیان امر به موضوع صف‌های طولانی نان در خراسان شمالی واقف هستند، اما گویا تاکنون اراده جدی برای حل این مشکل وجود نداشته و همین عامل٬ خط بطلانی بر امید مردم برای حل مشکل کشیده است. نانوایی‌ها هم‌چنان نان را به سوپر مارکت‌ها می‌فروشند و سهمیه آرد را نیز به صورت آزاد در اختیار خریداران قرار می‌دهند و صف‌های طولانی نان هم وجود دارد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.