سجادی: کسی خارج از لیست واکسن کرونا دریافت نکرده است/ وایلدکارت به ما تعلق نمی‌گیرد

سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو در رابطه با مسائل مختلف صحبت‌هایی را مطرح کرد.

به گزارش  گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  نصرالله سجادی سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو در نشست خبری آنلاین اظهار داشت: طی جلساتی که با کمیته برگزاری بازی ها داشتیم در خصوص کاروان ایران صحبت هایی را انجام دادیم.  این بازی‌ها نسبت به دوره قبل با ۵ رشته بیشتر برگزار می‌شود. ۳۳۹ رویداد برگزار خواهد شد که حدود ۱۱ هزار ورزشکار در بازی‌ها شرکت می‌کنند. مسابقات در ۴۲ مکان ورزشی در توکیو برگزار خواهد شد که برخی از مکان‌ها از المپیک ۱۹۶۴ بازسازی شده است. دهکده المپیک نسبتا خوب است و تقریبا حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد قبلا تکمیل بود و حالا کاملا آماده و تجهیز شده است.

او ادامه داد: دستورالعمل اخیری که اعلام شده این است حضور تمامی شرکت‌کنندگان باید ۷۲ ساعت قبل در کشور خود تست کرونا دهند و آن را در زمان ورود به ژاپن داشته باشند. در فرودگاه نیز تست گرفته می‌شود که تست سریعی است و در ۱۰ دقیقه جواب آن اعلام می‌شود. اگر نمونه‌ای مثبت باشد شخص مبتلا به کرونا ۱۵ روز به قرنطینه می‌رود.

سرپرست کاروان ایران در المپیک افزود: در طول بازی‌ها به صورت رندومی از شرکت‌کنندگان تست گرفته می‌شود و آن‌ها اجازه حضور در شهر را نخواهند داشت. ما تا الان در ۱۳ رشته ورزشی ۶۰ سهمیه کسب کرده‌ایم. تیم دختران ۳ نفره ۲ مسابقه پیش رو دارد، آب‌های آرام نیز در جام جهانی روسیه شرکت می‌کند که شانس یک سهمیه داریم، کاراته مسابقات پاریس را دارد و باید ببینیم چه کسانی انتخاب می‌شوند.

بیشتر ورزشکاران المپیکی واکسینه شده اند

سجادی با اشاره به محدودیت‌های موجود، گفت: اردو‌ها به صورت منظم در رشته‌های مختلف ورزشی برگزار شده و آن‌ها به مسابقات کسب سهمیه اعزام شده‌اند. هر چه رو به جلو برویم، اردو‌ها فشرده‌تر می‌شود. روز گذشته نیز نوبت دوم واکسیناسیون ورزشکاران انجام شد و بیشتر شرکت‌کنندگان و همراهان در اردو واکسینه شدند. تعدادی نیز درگیر مسابقه بودند مانند تیراندازی که در اروپا است، بعد از بازگشت واکسینه خواهند شد. امیدواریم تا موقع بازی‌ها بچه‌ها سلامت کامل را داشته باشند.

او در پاسخ به این سوال که واکسیناسیون براساس چه شاخص‌هایی صورت گرفته، خاطرنشان کرد: من قبلا توضیح داده‌ام و دوباره می‌گویم. سهمیه‌بندی با توجه به مقدار واکسنی که هست از طریق وزارت بهداشت به فدراسیون پزشکی داده شد. از فدراسیون‌ها خواسته شد نفرات خود را معرفی کنند این نفرات کسانی بودند که سهمیه گرفته‌اند و همین طور حریفان تمرینی. لیست از سوی فدراسیون‌ها معرفی و به وزارت ابلاغ شد.

سجادی افزود: برابر لیستی که از این کانال گذشته فدراسیون پزشکی اقدام کرده است. فدراسیون پزشکی مسئولیت کنترل را داشت. لیست را وزارت بگوید اعلام می‌کنیم. فدراسیون پزشکی اسامی همه را دارد و در زمان واکسیناسیون نمایندگان وزارت بهداشت هم حضور دارند.

لباس کاروان المپیک ایران به زودی رونمایی می شود

سرپرست کاروان ایران درباره رونمایی از لباس کاروان، خاطرنشان کرد: لباس ما برای مراسم رژه است و فعلا تا الان گفته‌اند هر کشور می‌تواند ۱۰ نماینده داشته باشد. شاید مراسم خیلی محدود شود و لباس کاروان به زودی رونمایی می‌شود.

برای مسابقات المپیک ۶ برابر شکرت کنندگان اسامی اعلام کرده ایم

سجادی خاطرنشان کرد: مصدومیت در ورزش خیلی عادی است و ورزش توام با مصدومیت است به همین دلیل این موضوع خیلی نگران کننده نیست، اما اگر نگرانی این باشد که ورزشکار به بازی نرسد بله درست است، اما در خیلی از رشته‌ها ورزشکار جایگزین هست. ما ۶ برابر کاروان اسامی را اعلام کرده بودیم. مثلا در یک وزن کشتی ۴ نفر و در وزنی دیگر ۶ نفر معرفی شده‌اند. حتی تعداد همراهان هم زیاد بود، اما نفرات اصلی باید از بین آن‌ها معرفی شوند. جایی برای نگرانی نیست.

سجادی درباره معرفی کادر سرپرستی، خاطرنشان کرد: زمانی که اسامی نهایی اوایل تیر به کمیته برگزاری بازی‌ها معرفی شد اسامی کادر را به شما می‌گوییم. به نسبت تعداد شرکت‌کنندگان مجاز هستیم همراه ببریم. با توجه به ۶۰ سهمیه بیشتر از ۳۹ نفر نمی‌توانیم همراه داشته باشیم.


بیشتر بخوانید


وی درباره اینکه برخی از روسای فدراسیون‌ها واکسن زده‌اند و حتی گفته می‌شود برخی مشاوران هم این کار را انجام داده‌اند، اظهار داشت: رشته‌ای مانند والیبال ۶ سهمیه برای همراه دارد حالا فدراسیون خودش این ۶ نفر را انتخاب می‌کند. شما دیده‌اید در رویداد‌ها روسای فدراسیون‌ها اعزام می‌شوند ما از تعدادی خواستیم در دهکده باشند. انتخاب کادر با فدراسیون است. مثلا تنیس روی میز ممکن است حداکثر ۲ سهمیه داشته باشد حالا رئیس فدراسیون تشخیص می‌دهد خودش بیاید یا شخص دیگر. او می‌تواند خودش سرپرست باشد.

وایلدکارت به ما تعلق نمی‌گیرد

سرپرست کاروان ایران درباره اینکه آیا ما شانسی برای وایلدکارت داریم، عنوان کرد: هیئت‌هایی که کمتر از ۸ نفر باشد وایلدکارت می‌گیرند بنابراین به ما وایلدکارت تعلق نمی‌گیرد. البته امکانی برای برخی رشته‌ها وجود دارد که بسیار محدود است آن هم تاکید شده به رشته‌هایی داده شود که یا شرکت‌کننده ندارند و یا شرکت‌کننده زن ندارند. این موضوع شامل ما نمی‌شود.

برای بودجه فدراسیون ها امسال شاخص تعیین شده است

معاون سابق وزارت ورزش درباره اینکه فدراسیون‌ها بودجه خود را گرفته‌اند آیا این موضوع در نظر گرفته شده اگر فدراسیونی تعهد خود را انجام نداده باید پاسخگو باشد و برخوردی با آن‌ها صورت بگیرد، بیان کرد: ما باید با سقف اعتباراتی که داریم صحبت کنیم به خصوص اینکه نگاه ویژه‌ای روی رشته‌های المپیکی شده است. برای بودجه امسال شاخص تعیین شده که بسیار دقیق است که می‌توان به میزان شانس در مدال‌آوری، جمعیت تحت پوشش و ... اشاره کرد. با توجه به این ملاک و معیار می‌توان ارزیابی خوبی داشت که بعد از المپیک آن را انجام می‌دهیم. مسئولان ورزش هستند که می‌توانند در این خصوص تصمیم‌گیری کنند.

سجادی در پاسخ به این سوال که در آخرین نشست IOC کمیسیون ورزشکاران برای اعتراضات سیاسی تعلیق‌هایی را در نظر گرفته آیا درباره این خط قرمز‌ها دستورالعملی برای کمیته آمده و اگر این طور است ورزشکاران در این خصوص توجیه هستند، عنوان کرد: در حد همان خبری که شنیدید نامه‌ای به کمیته زده‌اند. البته این روال همیشگی است و قبل از المپیک IOC آن را اعلام می‌کند. این دستوالعمل‌ها بلافاصله ترجمه می‌شود و در اختیار فدراسیون‌ها قرار می‌گیرد. یک کارگاه همگانی اوایل تیر خواهیم داشت تا نکات لازم را با ورزشکاران اعزامی در میان بگذاریم.

هیچ فدراسیونی روانشناس معرفی نکرده است

وی درباره اینکه شنیده شده قرار نیست روانشناسی به المپیک اعزام شود، گفت: ما از فدراسیون‌ها خواسته‌ایم تمام کادری را که می‌خواهند کنارشان باشند در لیست بلند بگویند. در این لیست کسی روانشناس معرفی نکرد. روانشناس این نیست که اگر در المپیک مشکلی پیش آمد همان جا مشکل را حل کند. راهکار‌های مقابله با ترس، استرس و ... باید آموزش داده شود مانند مهارت‌های فنی. من با تک تک فدراسیون‌ها صحبت کردم و اعلام کردند روانشناس مستقیم در کنار تیم ندارند و بعضا ممکن است از آن استفاده کنند. روانشناس مانند پزشک و فیزیوتراپ نیست، بلکه او باید با ورزشکار کار کرده و با ورزشکار آشنا باشد. الان هم مشکلی نیست اگر فدراسیونی بخواهد می‌تواند در چارچوب معرفی کند.

فدراسیون ها خودشان از مدال آوری عقب کشیدند

سرپرست کاروان ایران در بازی‌های توکیو در پاسخ به سوال خبرنگاری که تکلیف کاروان تا حدودی مشخص شده و نظر شما درباره جایگاه چیست و اینکه برخی از روسای فدراسیون‌ها گفته‌اند قول مدال نمی‌دهند و عقب نشینی کرده‌اند، یادآور شد: ارزیابی باید توسط فدراسیون‌ها انجام شود، چون اطلاعات فنی را فدراسیون‌ها دارند. هر چه روز به جلو برویم و کسب سهمیه تمام شده باشد بهتر می‌توانند در این باره صحبت کنند. مسئولیت این کار را خودشان دارند، اما در ارزیابی کلی باید بگویم در کشتی، تکواندو، کاراته، شمشیربازی تیمی که با یک بازی به جمع ۴ تا می‌روند، شانس کسب مدال داریم. می‌توانید از خود فدراسیون‌ها بپرسید چرا عقب‌نشینی کرده‌اند.

کمیته بین المللی المپیک زدن واکسن را الزامی نکرده است

سجادی در ادامه صحبت‌های خود درباره اینکه ۵ لژیونر والیبال مرحله اول واکسن را نزده‌اند به همین دلیل نتوانسته‌اند در مرحله دوم هم واکسن بزنند، آیا برنامه‌ای در این خصوص دارید، گفت: باید ببینیم بچه‌هایی که بیرون مانده‌اند جای دیگر واکسن زده‌اند یا خیر. من با دکتر نوروزی صحبت کردم آن‌ها زمان‌هایی را تعیین خواهند کرد به همین دلیل لژیونر‌ها هم واکسینه خواهند شد. ما ۷۲ روز فرصت داریم ضمن اینکه IOC زدن واکسن را الزامی نکرده است.

سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو درباره اینکه IOC هم قرار است واکسن فایزر را تزریق کند، عنوان کرد: اطلاعیه‌ای به ما رسید که IOC، چون واکسن در اختیار آن‌ها قرار داده شده هر کسی می‌خواهد به شرط تایید دولت دریافت کند، اما ما نیاز نداشتیم و تشکر کردیم. این واکسن فقط برای شرکت‌کنندگان بود و نمی‌توانستیم آن را بگیریم و به جای دیگر بگیریم.

سجادی درباره لغو سفر باخ و اینکه با شرایط اضطراری المپیک برگزار می‌شود یا خیر، عنوان کرد: ممکن است با اطلاعاتی که داشته سفرش را به تاخیر انداخته است. او در شرایط کرونا فکر می‌کنم یکی دو بار رفته است. او خودش می‌داند کی باید برود و چه زمانی نه. ما روز گذشته یکی از سوالات‌مان از برگزار کنندگان همین شرایط اضطراری بود آن‌ها گفتند شرایط تحت کنترل است که می‌توان به تعداد مرگ و میر اشاره کرد. تا امروز بناست المپیک برگزار شود. می‌گفتند فضای عمومی نگران است و ما باید آن‌ها را توجیه کنیم که نگرانی وجود ندارد.

وی درباره رایزنی فدراسیون قایقرانی برای کسب ۲ سهمیه روئینگ، اظهار داشت: این یک درخواست است. با توجه به ۲ عنوان دومی، فدراسیون این درخواست را داشته، اما فدراسیون جهانی براساس ضوابط تصمیم می‌گیرد. به نظرم افزایش سهمیه بعید است. با کسب سهمیه تا اواخر هفته آینده فکر می‌کنم حقوق ورزشکاران واریز شود.

برنامه ریزی برای اردوی ورزشکاران بر عهده فدراسیون ها است

سرپرست کاروان ایران در المپیک درباره نظارت روی تمرینات و اردو‌های المپیکی‌ها، یادآور شد: برنامه‌ریزی برای اردو‌ها و شرکت در مسابقات برعهده فدراسیون‌های هر رشته است. اینجا کمیته در چارچوب نظارت کلی را خواهد داشت. البته به خاطر کرونا محدودیت‌هایی برای حضور بوده است. مثلا کشتی برای مسابقات کسب سهمیه تیم را قرنطینه کرده بود و من حتی نتوانستم بچه‌ها را ببینم و با دبیر صحبت کردم. کسی که سهمیه گرفته قطعا انگیزه زیادی دارد در المپیک خوب ظاهر شود.

سجادی درباره شرایط پرواز کادر به توکیو، خاطرنشان کرد: ۹ گروه پرواز رفت و ۱۱ گروه پرواز برگشت ما خواهد بود که شامل همه می‌شود. تاکید شده حداکثر هر رشته ورزشی ۵ روز زودتر می‌تواند در دهکده پذیرش شود و ۴۸ ساعت بعد باید خارج شود. به فدراسیون‌ها زمان‌ها را اعلام کرده‌ایم و کسی زمان زودتر نخواست. یکی دو رشته بودند مانند والیبال برای بازی تدارکاتی که امکان‌پذیر نبود. ورزشکاران ما ۲۴ ساعت پس از مسابقه برمی‌گردند، چون کاری برای ماندن ندارند. ما تقریبا رزور اولیه را انجام داده‌ایم.

او در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا پرتو آذر (ملی پوش دوچرخه سواری) شانسی برای کسب سهیمه دارد یا خیر بیان کرد: او هنوز شانس کسب سهمیه دارد و کمیته برگزاری هم اطلاع داشت. اسم او هست و اگر در مسابقات کسب سهمیه شرکت کند انشالله می‌تواند حضور پیدا کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار