شهری ترانزیتی که کنارگذر ندارد/ کمربندی در پیچ و خم وعده‌ها

پروژه ۱۲ کیلومتری کمربندی دورود پس از گذشت ۷ سال از آغاز عملیات اجرایی هنوز تکمیل نشده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،  فقدان جاده «کنار گذر یا کمربندی» یکی از نگرانی‌های مردم شهر دورود است چرا که در نبود کمربندی، خودرو‌های سنگین از داخل شهر عبور می‌کنند و از آنجا که دورود یکی از شهر‌هایی است که به دلیل قرار گرفتن در شاهراه‌های ارتباطی محل تردد حجم قابل توجهی از وسایل نقلیه سبک و سنگین است، تاکنون مشکلات عدیده‌ای برای مردم این شهر به وجود آمده است.

افزایش ترافیک، آلودگی‌های صوتی و محیطی، وقوع حوادث دلخراش، خسارت به زیرساخت‎های شهری، احداث کمربندی دورود را به یکی از مطالبات جدی مردم این شهر تبدیل کرده است و سالهاست که مردم منتظر احداث کمربندی هستند.

با توجه به ضرورت احداث کمربندی در دورود، اواخر سال ۹۳ عملیات اجرایی این پروژه توسط شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور آغاز شد و بنا بود ظرف مدت سه سال به بهره‌برداری برسد، اما اکنون ۷ سال از این وعده می‌گذرد و این مطالبه مردم هنوز به سرانجام نرسیده است.

روند لاک پشتی پروژه کمربندی دورود

نبود اعتبار، وجود معارضان محلی، عدم توانایی پیمانکار و در نهایت نبود یک مدیریت قوی سبب شده تا این پروژه ۱۲ کیلومتری پس از گذشت سال‌ها تکمیل نشود و روند اجرای آن همچنان لاک پشتی پیش برود.

سرهنگ مرتضی چغلوند رئیس پلیس راهور لرستان به لزوم تسریع در روند پروژه کمربندی دورود تاکید کرد و گفت: چندین سال از آغاز پروژه کمربندی دورود می‌گذرد امات متاسفانه هنوز به سرانجام نرسیده است.

وی افزود: از آنجا که کریدور شرق و مرکز کشور به جنوب از شهر دورود عبور می‌کند، نبود کمربندی ما را نگران کرده است، چون در این مسیر شاهد تردد کامیون‌های سنگینی هستیم که اغلب سوخت رسان‌اند.

 رئیس پلیس راهور لرستان عنوان کرد: کامیون سنگین و اتوبوس‌های مسافربری به ناچار از داخل شهر دورود عبور می‌کنند که علاوه بر اینکه زیرساخت‌های شهری را از بین می‌برند تاکنون سبب وقوع تصادف دلخراشی هم شده‌اند.

تردد کامیون‌های سنگین و سوخت‌رسان از داخل شهر دورود

وی بیان کرد: با توجه به تردد کامیون‌های سوخت رسان که اغلب حامل سوخت‌های صنعتی‌اند، تهدیدات محموله‌ای نیز در این مسیر متصور است و نگران این وضعیت هستیم، چون اگر کمربندی هرچه سریعتر احداث نشود مشکلات بعدی برای مردم ایجاد می‌کند.

سرهنگ چغلوند گفت: به دلیل تداخل خودرو‌های سبک و سنگین در داخل شهر دورود طرح‌های ترافیکی به خوبی انجام نمی‌گیرد و نمی‌توانیم روی ترافیک دورود مدیریت خوبی داشته باشیم، نبود کمربندی برنامه‌های ترافیکی را نیز با مشکل مواجه کرده است که امیدواریم هرچه سریعتر کمربندی دورود راه‌اندازی شود چرا که نقش بسزایی در روان سازی ترافیک، امنیت و ایمنی مردم دارد.

 شهر درود

شهر دورود هیچ گونه کنار گذر یا کمربندی ندارد

سرهنگ مصطفی دالوند رئیس پلیس راه لرستان  اظهارداشت: شهر دورود هیچ گونه کنار گذر یا کمربندی ندارد و این درحالیست که تمام خودرو‌های استان‌های شرقی کشور که از استان لرستان به سمت جنوب و غرب کشور می‌روند از این مسیر عبور می‌کنند که خود سبب ترافیک سنگین و تصادفات بسیار می‌شود.

وی افزود: در هر شهری باید خودرو‌های سنگین از کنار شهر عبور کنند، اما درشهر دورود به دلیل این خلع وسایل نقلیه سنگین نیز از داخل شهر عبور می‌کنند که ترافیک خاص خودشان را دارند و سبب کندی تردد می‌شود.

رئیس پلیس راه لرستان عنوان کرد: با توجه به نبود کمربندی در دورود راه‌بندان شدید، تصادفات خطرناک درون شهری متصور است بنابراین ضرورت دارد خودرو‌های سنگین حتما از کمربندی عبور کنند تا عبور و مرور تسهیل و از وقوع تصادفات جلوگیری شود.

کمربندی دورود یکی از مطالبات به حق مردم است

خدانظر دریکوند فرماندار شهرستان دورود در رابطه با آخرین وضعیت پروژه کمربندی دورود اظهارداشت: کمربندی دورود یکی از مطالبات به حق مردم است و متاسفانه این شهر جزء معدود شهر‌هایی است که کمربندی ندارد و در پی این خلع مشکلات بسیار زیادی برای شهر به وجود آمده است.

وی افزود: در نبود کمربندی ماشین‌های سنگین از داخل شهر عبور می‌کنند که این چه از نظر آلودگی صوتی و محیطی و چه از نظر اتفاقاتی که می‌افتد مزاحمت‌هایی برای مردم ایجاد شده است.

فرماندار شهرستان دورود به پیگیری برای تسریع در روند پروژه کمربندی دورود اشاره کرد و گفت: خوشبختانه هم نماینده مردم شهرستان دورود در مجلس و هم مجموعه استانداری لرستان پیگیر هستند تا این پروژه به سرانجام برسد.

خاک‌ریزی ۶ کیلومتر از پروژه کمربندی دورود

وی مجموع پروژه کمربندی شهرستان دورود را ۱۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر (۱۲ کیلومتر و ۲۰۰ متر) برشمرد و عنوان کرد: حدود ۶ کیلومتر از این میسر خاک‌ریزی و یک و نیم کیلومتر ساب بیس ریخته شده است.

دریکوند با بیان اینکه حدود ۷۷۰ متر از پروژه کمربندی دورود آسفالت آستر شده است بیان کرد: برای رودخانه تیره که در این مسیر است سه دهنه پل ۲۹ متری نیاز دارد که هم اکنون کار ساخت آن حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ۴ دستگاه آب‌رو نیز در حال اجراست.

 راه  شهرسازی

وی یکی از مشکلات عمده پروژه کمربندی دورود را ووجود معارضان محلی دانست و تصریح کرد: به دلیل طولانی شدن زمان پرداخت هزینه‌ها، مالکان ارزیابی‌های قدیم را قبول ندارند.

فرماندار شهرستان دورود یکی دیگر از مشکلات پروژه کمربندی دورود را عدم توانایی پیمانکار برشمرد و اظهارداشت: مهمتر از همه این است که اعتبارات این پروژه به موقع تزریق نشده است امسال با تلاشی که انجام شده، چون در محور دورود- داران است ۵۰ میلیارد تومان به این محور تخصیص داده شده است که ما باید تلاش کنیم سهم کمربندی دورود را از این اعتبارات بگیریم.

وعده افتتاح یک باند از کمربندی دورود تا پایان سال

وی افزود: حدود ۳۰ میلیارد تومان از محل منابع ماده ۵۶ توسط بانک رفاه تامین اعتبار شده که در مراحل پایانی است همچنین ۴۰ میلیارد تومان دیگر از همین محل اعتبار دارد که میتوان گفت در مجموع از ماده ۵۶، ۷۰ میلیارد تومان برای این پروژه منظور شده است.

دریکوند عنوان کرد: با توجه به جلسه‌ای که گودرزی نماینده مردم شهرستان دورود و ازنا در مجلس با خادمی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور داشته بناشده هفته آینده، یکی از مسئولان از این پروژه بازدید به عمل آورد. همچنین در این دیدار قول داده‌اند تا پایان سال یک باند از پروژه کمربندی دورود به بهره‌برداری برسد.

پروژه ۱۲ کیلومتری کمربندی دورود پس از گذشت ۷ سال از آغاز عملیات اجرایی همچنان نیمه کاره است و مردم همچنان در انتظار تحقق وعده‌های پی در پی این پروژه حیاتی هستند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.