در این گزارش بررسی کرده ایم در انتخابات ۱۴۰۰ رقابت اصلی بین کدام نامزد‌ها خواهد بود.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تنور سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری رفته رفته با شروع مرحله تبلیغات داغ‌تر شده و پیش بینی می‌شود با برگزاری مناظرات صداوسیما این رقابت به اوج خود برسد و مشخص شود رقابت اصلی بین چه نامزد‌هایی خواهد بود.

پنج ضلعی اصولگرایان و کاندیدای واحد

اصولگرایان که تا قبل از ورود سید ابراهیم رئیسی تنها عامل اجماعشان را کاندیداتوری او اعلام می‌کردند، اما بعد از حضور او صف ثبت نام تشکیل دادند تا بالاخره توانستند مجوز حضور ۵ نامزد را از شورای نگهبان بگیرند.

رئیسی، جلیلی، زاکانی، قاضی زاده هاشمی و رضایی آرایش سیاسی اصولگرایان را در حالی شکل می‌دهند که بعضی از آن‌ها اعلام کرده اند به طور مستقل وارد عرصه انتخابات شده اند. یکی از چهره‌هایی که به عنوان نامزد پوششی ابراهیم رئیسی از او یاد می‌شود سعید جلیلی است؛ او که با راه اندازی جلسات دولت در سایه عملا به نامزدی بالقوه برای اصولگرایان تبدیل شده بود، اما حالا به نظر می‌رسد با حضور رئیسی در عرصه انتخابات از نامزد اصلی به نامزد پوششی تغییر نقش داده است. البته عده‌ای این گمانه زنی را مطرح می‌کنند که گزینه نهایی اصولگرایان جلیلی خواهد بود و این بار ورود او به عرصه انتخابات جدی‌تر است.

رقابت اصلی انتخابات ۱۴۰۰ بین کدام نامزد‌ها خواهد بود؟ / از دوقطبی رئیسی_ همتی تا رقابت‌های درون جناحی
بیژن نوباوه مشاور سعید جلیلی درباره تحلیل‌هایی مبنی بر کناره‌گیری جلیلی به نفع رئیسی اظهار کرد: اصلا موضوع کنار رفتن جلیلی به نفع کسی مطرح نیست. جلیلی سال‌ها کار با برنامه ریزی انجام داده است، به ویژه در زمان تشکیل دولت سایه، وی مسائل و مشکلات را دیده است و طرح و برنامه دارد.

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا هم در این باره گفت: یکی از افرادی که احتمالا تا پایان انتخابات انصراف نمی‌دهد و به نفع رئیسی کنار نخواهد کشید سعید جلیلی است.

او ادامه داد: جلیلی به عنوان یک اصولگرا به صحنه می‌آید و نقش بازوی کمکی برای رئیسی ندارد.

رقابت اصلی انتخابات ۱۴۰۰ بین کدام نامزد‌ها خواهد بود؟ / از دوقطبی رئیسی_ همتی تا رقابت‌های درون جناحی
اما علیرضا زاکانی نامزد دیگر اصولگرایان هم تاکید کرد که جبهه انقلاب در نهایت با یک کاندیدا وارد انتخابات خواهد شد و مالک شریعتی سخنگوی او نیز در نشستی بیان کرد: «هر نامزدی که از جریان انقلاب بگوید من قطعا کنار می‌روم اشتباه کرده است و حتی اگر هم بگوید تا آخر در عرصه حضور دارد باز هم اشتباه است، نامزد‌های جریان انقلابی بیش از دو نفر هستند این عقلانیت و هوشمندی در تمام دوستان وجود دارد که در روز‌های پایانی تصمیم واحدی بگیرند که این تصمیم به ماندگاری یک نفر یا دو نفر از چهره‌های جریان انقلاب منجر شود.»

امیرحسین قاضی زاده هاشمی هم به صراحت اعلام کرده که تا آخر در صحنه می‌ماند و بنای کناره گیری به نفع نامزد اصلی اصولگرایی را ندارد. در میان این اسامی محسن رضایی که بصورت مستقل وارد رقابت شده در حال پیگیری فعالیت‌های انتخاباتی خود با شور و حرارت ویژه‌ای است و اعلام کرده قصد انصراف ندارد. او سودای ماندن در عرصه را دارد و حتی سودای دوگانه انتخاباتی رئیسی- رضایی را در سر می‌پروراند. سودایی که با رزومه کاندیداتوری‌های مستمر او در ادوار گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری در تناقض نیست.

رقابت اصلی انتخابات ۱۴۰۰ بین کدام نامزد‌ها خواهد بود؟ / از دوقطبی رئیسی_ همتی تا رقابت‌های درون جناحی
با توجه به این شرایط در صورت عدم انصراف نامزد‌های اصولگرا این احتمال وجود دارد که آرای نامزد‌های اصولگرا تقسیم شده و انتخابات به دور دوم کشیده شود.‌ می‌توان این گمانه زنی را پیش فرض قرار داد که در انتخابات ۱۴۰۰ یک قطب اصلی رقابت اصولگرایان رئیسی و جلیلی خواهد بود، هر چند که ممکن است آن‌ها به دلیل تعدد نامزد به رقابت‌های درون جناحی روی بیاورند.

حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی در رابطه با این موضوع گفت: اگر ۵ کاندیدای اصولگرا انصراف ندهند انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود مگر اینکه مسیر دیگری را طی کنند.

او راه حلی ارائه کرد و بیان کرد: اگر ۳ نفر آنان پس از پایان زمان تبلیغات به نفع یکنفر که احتمال پیروزی آن بیشتر از دیگران است کناره گیری کنند در این صورت شانس پیروزی آنان ۶۰ درصد خواهد بود مگر اینکه مشارکت حداکثری باشد.

مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز هم درباره انصراف نامزد های دیگر به نفع رئیسی اظهار کرد:شورا فقط یک نفر را به مردم معرفی خواهد کرد اما مردم حق دارند به هرکس که مایل بودند رای دهند و سید ابراهیم رییسی منحصرا نامزد شورای وحدت اصولگرایان است و اینکه دیگر نامزدهای اصولگرا به نفع رییسی از انتخابات کناره گیری کنند یا تا روز انتخابات در صحنه بمانند به نظر شخصی خود آنها بستگی دارد و ممکن است کناره‌گیری نکنند.

مهرعلیزاده یا همتی؟ مسئله این است!

محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی از دیگر چهره‌هایی هستندکه وارد عرصه انتخابات شده اند و در تلاش هستند تا طیف اصلاح طلبان را نمایندگی کنند. از طرفی مهرعلیزاده با ارسال نامه به بهزاد نبوی خواستار حضور در نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان و ارائه برنامه‌های خود می‌شود و از طرفی دیگر جمعی از اصلاح طلبان پس از اظهارات همتی در کلاب هاوس، به سمت وی متمایل می‌شودند و سعی می‌کنند تا نظر بزرگان جریان اصلاحات را برای حمایت از او جلب کنند.

محسن هاشمی رفسنجانی نیز یکی از این افراد است؛ او در اظهارات اخیر خود با اشاره به این که مشی و منش مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت از کاندیدا‌های موجود بوده است، عبدالناصر همتی را گزینه مطلوبی دانست و گفت: اگر (مرحوم هاشمی رفسنجانی) امروز زنده بود، به دکتر همتی رأی می‌داد.

محمد هاشمی رئیس اسبق صداو سیما و برادر هاشمی رفسنجانی نیز در سخنان اخیر خود به حمایت از همتی پرداخت و اظهار کرد: احترام آقایان لاریجانی و جهانگیری را دارم، اما این که می‌پرسید چه اتفاقی می‌افتد؟ می‌گویم اگر طبق مشی و منش هاشمی رفتار کنند، یعنی بیایند بین یکی از کاندیدا‌های موجود بایستند، بهتر خواهد بود؛ به طور مثال اگر نظر من را بخواهید همتی یکی از افرادی است که از ابتدا همراه هاشمی بوده است و ایشان به همتی بسیار اعتماد داشت؛ مخصوصا در حوزه اقتصادی که امروز محل اصلی مشکلات کشور است، اگر داوطلبان رد شده از چنین چهره‌ای حمایت کنند، شاهد رویکرد دیگری در انتخابات خواهیم بود.

رقابت اصلی انتخابات ۱۴۰۰ بین کدام نامزد‌ها خواهد بود؟ / از دوقطبی رئیسی_ همتی تا رقابت‌های درون جناحی
همچنین محمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، درباره حمایت کارگزاران از همتی گفت: همتی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است و بر همین اساس نمایندگان حزب کارگزاران در حال رایزنی و مذاکره با نهاد اجماع ساز هستند تا از آقای همتی حمایت کنند. قطعا آقای خاتمی از جمع بندی نهاد اجماع ساز حمایت می‌کند و پیش بینی من این است که جمع بندی بر سر همتی خواهد بود، زیرا تجربه موفق تری دارد.

محسن مهرعلیزاده هم که در سال ۸۴ نامزد اصلاح طلبان شده بود و در آن مقطع هم هیچ کدام از احزاب اصلاح طلب، از او حمایت نکرده بودند در تلاش است تا بار دیگر شانس خود را در انتخابات ۱۴۰۰ هم امتحان کند.او که در مقطعی عضو حقیقی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و عضو شورای مرکزی حزب پیشرو اصلاحات شده بود. هیچ وقت باب میل دل اصلاح طلبان نبوده به گونه‌ای که علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاح طلبان، با تردید درباره حمایت از او صحبت می‌کند و همتی را گزینه بهتری برای اصلاح طلبان می‌داند.

رقابت اصلی انتخابات ۱۴۰۰ بین کدام نامزد‌ها خواهد بود؟ / از دوقطبی رئیسی_ همتی تا رقابت‌های درون جناحی

با این حال اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را روشن کنند که آیا می‌خواهند از میان مهرعلیزاده و همتی از یکی حمایت کنند یا نامزدی معرفی نمی‌کنند و به سراغ مشارکت غیرفعال خواهند رفت.

امین پاکزاد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۰
دکترمحموداحمدی نژاد دوستت دارم همیشه در قلب ما ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۲:۴۱ ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
فقط بنده حقیر بی سواد کمترین که یک حق رای را دارم مثل همه ایرانیان همین را می دانم شخص محترم رئیس جمهور اصلا و ابدا نیازی ندارد که اقتصاد دان باشد و مدرک دکترای اقتصاد را داشته باشد و یا دکترای رشته های دیگری را داشته باشد چرا که یک رئیس جمهور خردمند دانا و بصیر و مسئولیت پذیر و عادل می تواند همه دکترین نخبگان اقتصاد دانها را برای کابینه خودش در دولتش جذب و به خط کند و استخدامشون کند یا در هر امور و رشته های دیگری که نیازمند باشد می تواند بسیاری از نخبگان آن رشته ها را برای کارآمدی و جهش دولتش و اهداف کوتاه و بلند مدتش به خط کند تا تمامی مسائل و مصائب و مشکلات کشور را حل و فصل کند و همه نخبگان مملکت چه اونهایی که در داخل کشور هستند چه اونهایی که در خارج از کشور هستند با جان و دل و مشتاقانه و صادقانه می آیند به صحنه و مفتخرانه برای رئیس جمهورشان خدمت می کنند وقتی رئیس جمهورشان فراخوان بزند برای همکاری و یاری ملت و مملکتشان با سر می آیند برای خدمت صادقانه و پشرفتهای مختلف کشور عزیزشان ، دکتر سید ابراهیم رئیسی بر خلاف همه نامزدها که گفتند به 25 الی 30 و الی 40 میلیون نفر ایرانی زیر خط فقر فقط یارانه هاشون رو افزایش می دهیم و پول بنزین هم بهشون می دهیم و سبد کالا هم بهشون می دهیم ایشان هیچ عدد و رقمی اعلام نکردند بنابر این مشخص است ایشان با عدالت و خردورزیشان به همه ایرانیان زیر خط فقر کمک و یاری کامل می رسانند و وضعیت مالیشون رو خوب می کنند و سفرهاشون رو بزرگ می کنند و از هر لحاظ رسیدگی می کنند و ارزانی بپا می کنند و مفاسد را نابود می کنند و برنامه جامع و عملکرد خوب برای ریل گذاری همه ایرانیان دارند از روزی که هر ایرانی متولد می شود تا روزی که از دنیا می روند را یک برنامه قوی قانونی سیستماتک پیشرفته حقوق بشرانه انسانی و اسلامی عادلانه متمدنانه بدون تبعیضگریهای مختلف جناهی و باندی و گروهی و سازمانی دارند و اجرایی و عملیاتیش می کنند انشاءالله و به حول قوه الهی خداوند جل جلاله همه محرومان و بینوایان و بیکاران و کم درآمدان مستضعفین درماندگان بیچارگان تهی دستان که بهشون از هر لحاظ ظلم و ستم و تبعیضگری روا داشته شده و به حق و حقوق انسانی حقوق بشرانشون تا کنون نرسیده اند یکپارچه با حضور حد اکثریمان پای صندوقهای رای حاضر می شویم و با رعایت همه دستورالعملهای ایمنی بهداشتی و حد فاصله فیزیکی ضد کرونایی به دکتر سید ابراهیم رئیسی عادل عدالت گستر ضد مفاسد مختلف ائتلافگرای عدالت خواه اعتدالگرای تعاملگرای خردمند بصیر انقلابی حزب اللهی جوانگرای مقتدر قدرتمند با نشاط امیدوار کننده واقعی مدیر مدبر فرهیخته نخبه کارآمد در روز 28 خرداد ماه 1400 یوم الله مستضعفین بینوایان رای خواهیم داد به کوری چشم همه ناخاله های فاسدین ضد نظام مقدس مردمی جمهوری اسلامی ایران متمدنین تمدن سازان عدالت گستران رای همه مستضعفین واقعی به سید ابراهیم رئیسی عادل خردمند بصیر عدالت گستر مردمی است . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه و بصیرانه .
Canada
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
اگر واقعا برای خدمت به ایران زمین کاندید شده اید
برای ثبات کردنش
برنامه هاتون را به رییس جمهور منتخب بعنوان هدیه پیروزی در انتخابات بدهید که
اگر بدرد خورد و مشکل گشا بود
از خود و برنامه تون دولت اتی استفاده کند
صداقت تون را به ملت اینجوری نشان دهید
Iran (Islamic Republic of)
تشبریق
۰۰:۲۲ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
اخه این ادمهایی که کاندید وتایید شدن همه شان را رو هم بذاری ازتوش یک مدیر خوب د رنمیاد. چطور میتونند اقتصاد تحریم زده ایرانو درست کنند؟
کار از توان اینجور ادمکها گذشته ، باید یک ابر مرد پیدا بشه ومثل پشه ادمهای منحرف وسود جو چه داخلی چه خارجی امشی بزنه.بلکه بشه کاری برای اقتصاد ومردم کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
بهتره که ، کارنامه و موضع گیری های افراد رو در سالهای قبل وتا همین چند روزه در نظر داشته باشیم
و به خودمون و سلیقه و...فکر نکنیم ...
و واقعا" به خدا... و ایران فکر کنیم

انتخاب خوب و درست
با بصیرت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
همتی یه اقتصاد دانه بقیه نه
Germany
ناشناس
۲۳:۳۱ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
به قیمت ارز نگاه کن و بعد حرف بزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
فقط احمدی « نژاد چرا احمدی نزاد رد صلاحیت شد آخه
Iran (Islamic Republic of)
ورامینی
۰۹:۵۲ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
زورزورکی جناح بازی در نیارید.رئیس جمهور مردمی واقعی احمدی نژاد بود که کنارش گذاشتید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
با سلام . الان فرار سرمایه ها از ایران از طریق خرید خانه در خارج از کشور تقریبا دامن گیر مدیران دولتی و حتی بعضی از نمایندگان نیز شده است انها با فرستادن فرزندان خود به خارج به بهانه تحصیل سرمایه خودرا توسط فرزندانشان به خارج انتقال می دهنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
برنامه آقای رضایی اگر اجرایی بشه از همه کاندیدها بهتر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
اگر ایران می خواهد تغییر کنه نباید هم قدرت هم ثروت دست یه طیف خاص باشه اگه باشه فساد میاره مردم خودتون فکر کنین گوش به حرف سلبریتی ها وکذابین نگذارین اصول گرا واصلاح طلب نداریم حرف باید حرف مردم باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
اینجا هر کی طرف خودشو میگیره هیشکی به فکر مردم نیست
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۱۴ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
کسانی که روی نمیدهیدبه ولایت علی قسم اشتباه می کنید
میگویم باید در آن دنیا جواب گو باشی ببین عزیز جان رای بدی یا نه رییس جمهور هست پس قشر ضعیف و اگر رای ندهید کسی مثل .... می آید و به خاک سیاه خواهیم نشست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۸ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
الان مگه وضعمون بهتر از خاک سیاهه هر کی هم بیاد وضعمون همینه بدتر میشه که بهتر نمیشه پس خودتو گول نزن
Germany
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
چرت نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
ملت نیازی به یارانه بچه گول کن ندارند دزدی نکنن دروغم نگن....وضعیت اقتصادی خودش درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
سه چهار ریس جمهور گذشته چکاری برای رفاه حال مردم کردن که بعدی ها میخوان انجام بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
هر رییس جمهوری که بیاد اول کاری که انجام میده کابینه شو عوض میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
چشم بسته غیب گفتی؟
من فکر میکردم کابینت شو عوض میکنه
آخرین اخبار