حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آسیب جدی کاهش بارش به دیم زارهای گندم/ افت ۲۱ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: با توجه به آسیب دیم زارها ناشی از کاهش بارش، خرید گندم نسبت به سال قبل ۲۱ درصد افت داشته است.

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سالیانه ۱۱ میلیون تن گندم مورد نیاز کشور است، اظهار کرد: بنابر آمار ۳ میلیون تن ذخایر استراتژیک کشور است که حوادث غیرمترقبه نظیر سرمازدگی و غیره در میزان تولید تاثیر گذار است.

او افزود: در تولید محصولات استراتژیک علاوه بر شرایط بارش، قیمت گذاری هم در تولید و استقبال کشاورزان از کشت تاثیر گذار است.

حسینی ادامه داد: امسال در کل کشور، خشکسالی قابل توجهی را تجربه کردیم به طوری که دیم زارها به علت کاهش بارندگی و خشکسالی به شدت آسیب دیدند‌.

کاهش ۳۰ درصدی تولید گندم در راه است

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به کاهش عملکرد تولید ناشی از شرایط خشکسالی در کشور بیان کرد: بنابر آخرین آمار ۲۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش خرید تضمینی داشتیم که همواره اعتقاد داریم، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افت تولید داشته باشیم.

او با بیان اینکه سال قبل ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد، گفت: امسال پیش بینی می‌شود که میزان خرید گندم دولت از کشاورزان به ۶ تا ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که بخشی از این کاهش خرید به تاخیر در اصلاح نرخ، خشکسالی و کم بارشی مربوط می‌شود که برای تامین نیاز کشور چاره‌ای جز واردات نداریم، در حالی که با اصلاح زودتر قیمت، کشاورزان استقبال بیشتری برای جبران کاهش تولید در مزارع آبی داشتند.

حسینی با تاکید بر توجه دولت به تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تاثیر گذار در خودکفایی، قیمت گذاری است به طوری که با اعلام نرخ منطقی و متناسب با هزینه‌های تولید، کشاورزان به توسعه کشت ترغیب می‌شوند.

به گفته او، برای تحقق خودکفایی باید به خواسته کشاورزان توجه کرد؛ چرا که تولیدکنندگان به دلار هزینه می‌کنند و در نهایت محصولات خود را با ریال به فروش می‌رسانند.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی با اشاره به دیگر موانع پیش روی تولید بیان کرد: عدم استفاده از تشکل‌ها و قطعی برق در بخش کشاورزی از موانع پیش روی تولید به شمار می‌رود که امیدواریم دولت جدید بتواند با برنامه ریزی برای تامین غذای مردم در داخل، اسباب مورد نیاز را فراهم کند؛ چرا که کشاورزان در کنار دولت هستند و چنانچه به نظرات تشکل‌ها توجه کنند، مشکلی در تامین نیاز کشور نداریم.

او در پایان بخشی از کاهش تولید گندم را مربوط به خشکسالی و بخش دیگر را بی توجهی مسئولان به کشاورزان دانست و گفت: با توجه به اراضی کافی و آب مورد نیاز مشکلی در تولید نداریم به طوری که تمامی مسائل کنار هم باید مدیریت شوند تا به امنیت پایدار برسیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Armenia
sara
۰۰:۲۲ ۰۷ تير ۱۴۰۰
سایت شما عالی هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۶ تير ۱۴۰۰
۲۱درصد کجایی عمو توی اردبیل ماازخدامونه خسارت ۵۰درصد باشه ینی به ۵۰خدایی راضی هستیم .من ۳۳سالمه امسال محصول جو بدترین سال بود راحت ۸۰درصد خسارت روداده گندم توبهترین حالت دیم توبهترین حالت ۵۰درصد ضرر داده
کلشی که پارسال میسوزوندن امسال ۳۰تومن اردبیله تو مشهد وسیستان و...خداتومنه
البته خداروشکر مسئولین مملکت به فکرمونن ایشالا درست میکنن
آخرین اخبار