خلیلی:

میانگین سن ازدواج دختران زنجانی ۲۲ سال است

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: میانگین سن ازدواج برای آقایان زنجانی ۲۷ سال و برای بانوان ۲۲ سال است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، خلیلی مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان بااشاره به اینکه امروزه موانع بسیاری وجود دارد که باعث می‌شود جوانان رغبتی برای ازدواج نداشته باشند، گفت: بسیاری از خانواده‌هایی که جوانان دم بخت دارند، از استطاعت مالی کافی برای تهیه جهیزیه و تأمین مسکن و هزینه‌های ازدواج فرزندان خود برخوردار نیستند و همین امر موجب به تأخیر افتادن ازدواج جوانان می‌شود که تبعات منفی بسیاری به دنبال خواهد داشت و آسیب‌های فردی و اجتماعی جدی را به افراد و جامعه وارد خواهد کرد.

او به مشکلات معیشتی، تورم، بیکاری، کمبود امکانات و مسکن به عنوان سدی در برابر ازدواج جوانان اشاره کرد و افزود: برای رفع این موانع علاوه بر برنامه‌ریزی‌های میان مدت و بلند مدت دستگاه‌های مختلف دولتی، نقش خیران و افراد توانمند جامعه هم مهم است.

خلیلی ادامه داد: نبود زمینه‌های اشتغال و تهیه مسکن از موانع مهم ازدواج هستند و پیوند عمیقی بین ازدواج و اشتغال وجود دارد و باید بستر لازم برای این ۲ موضوع وجود داشته باشد تا یک جوان به سمت ازدواج کردن برود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان افزود: تسهیل ازدواج به موضوعات بسیاری اعم از مسائل اقتصادی و معیشتی، فرهنگی و اجتماعی مرتبط است که این موضوع‌ها مباحث گسترده‌ای دارد که تلاش می‌کنیم آن‌ها را مطرح و راه حل مناسبی برای حل آن‌ها اتخاذ کنیم.

او از برگزاری ۱۶۶ کارگاه آموزشی ازدواج خبر داد و گفت: ۹ مرکز مشاوره خدمات لازم را به جوانان در آستانه ازدواج ارائه می‌دهد.

خلیلی از راه‌اندازی پویش خیرین برای کمک به ازدواج جوانان خبر داد و افزود: از طریق مجمع خیرین، توانستیم به خیلی از جوانانی که در آستانه ازدواج بودند و از نظر تأمین جهیزیه و مراسم عقد و عروسی دچار مشکل بودند، کمک کنیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: میانگین سن ازدواج جوانان زنجانی در سال ۱۳۹۹ برای آقایان ۲۷ سال و برای خانم‌ها ۲۲ سال بوده است.

او ادامه داد: هفته ازدواج امسال از ۲۱ تا ۲۷ تیرماه برگزار می‌شود که وزارت ورزش وجوانان نیز در این هفته یک روزشمار را با عناوین مختلف برای اجرای این هفته تعیین کرده است.

خلیلی افزود: پویش ازدواج جوانان با همراهی خیرین شامل عرضه جهیزیه شیک و ارزان، جمع‌آوری جهیزیه توسط خیران، معرفی کار به جوانان در آستانه ازدواج، نه به تماشای جهیزیه، برگزاری جشنواره فروش ویژه مزدوجین و جوانان در آستانه ازدواج، برگزاری کمپین مشاوره رایگان در سراسر استان زنجان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ازدواج و خانواده به صورت گسترده، برگزاری نشست تخصصی با حضور کارشناسان و صاحب نظران حوزه ازدواج و خانواده، سمن‌ها و مؤسسات فعال، فعالین عرصه خانواده، هنرمندان و اصحاب رسانه، مسئولین وچهره‌های فرهنگی اثرگذار  از مهمترین برنامه‌های هفته ازدواج در استان زنجان خواهد بود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت:محوریت فعالیت‌های اداره کل ورزش و جوانان در حوزه‌ی ازدواج در راستای فرهنگ‌سازی درست برای شکل گیری ازدواج آسان بوده است.

او با تأکید بر اینکه مشاوره و آگاهی بخشی از مهمترین مسائل در بحث ازدواج است از برگزاری ۱۱۵ کارگاه آموزشی ازدواج به صورت مجازی و حضوری در سال ۱۳۹۹ خبر داد و افزود: مراکز مشاوره ازدواج استان زنجان از ۲ مرکز در سال ۱۳۹۶ به ۹ مرکز در ۱۳۹۹افزایش یافته است و این مراکز در دوران کرونا با راه‌اندازی کمپین مشاوره رایگان به زوج‌های جوان به صورت مجازی و حضوری فعالیت داشته‌ و به ۲۴۰ نفر به صورت رایگان و در ۳۵ جلسه مشاوره داده‌اند.

خلیلی در ادامه به تهیه ۱۰ جهیزیه برای جوانان در سال ۱۳۹۹ و ادامه این اقدام خداپسندانه در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: مجمع خیرین استان زنجان نیز ثبت رسمی شده  و بزودی فعالیت خود را در راستای تسهیل‌گری در حوزه ازدواج آغاز می‌کند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان با اشاره به تأکید ستاد کرونا به برگزاری برنامه‌ها به صورت مجازی گفت: با راه‌اندازی پویش‌های و جشنواره‌های ازدواج جوانان در این راستا فعال بوده‌ایم.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.