رئیس فدراسیون کشتی: تیم المپیک عالی است، ولی ایده آل من نیست/ برخی ها با گول زدن مردم یک موفقیت کوچک را بزرگ جلوه داده اند

علیرضا دبیر گفت: فدراسیون برنامه دارد و تیم ما برای المپیک عالی است، ولی تیم ایده آل من نیست.

به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا دبیر درباره امکانات دوره کشتی گیری خودش و امکاناتی که اکنون در دوره ریاست وی برای کشتی ایجاد شده، اظهار داشت: همه این‌ها کار خداست و این واقعیتی است که من به آن باور دارم، ولی در هیچ دوره‌ای حداقل من از سال ۶۷ را به یاد دارم، چنین شرایطی نبوده و ان شاءالله که بچه‌ها توانسته باشند استفاده کنند. ما درختی کاشته ایم و نسل‌های بعد هم از سایه اش استفاده می‌کنند. کشتی در دنیا جزو چند کشور برتر است، به همین دلیل حق کشتی و شأن کشتی گیران همین است. این وضع باعث می‌شود در بعد اخلاقی و معنوی هم بالا بکشیم.

وی ادامه داد: دیدم بچه‌های فرنگی در حال بازی‌های کامپیوتری در خانه کشتی هستند، البته ما قبلاً کتاب می‌خواندیم، اما با توجه به شرایط قرنطینه که تیم نمی‌تواند از اردو خارج شود، بچه‌ها باید یک جوری سرگرم شوند که الحمدالله شرایطش اینجا فراهم شده است.

دبیر افزود: کارمان در المپیک سخت است. المپیک حداقل ۴ تا ۸ سال وقت می‌خواهد. من چند روز پیش سر تمرین رفتم، یکی از جوان‌ها را دیدم و گفتم باید در چه وزنی انتخابی بدهد. براساس نوع برنامه ریزی  این حرف را زدم. مشخص است که ما برنامه داریم. تیم عالی است، ولی تیم ایده آل من نیست، تیم ایده آل من این است که ۶ کشتی گیر مثل روسیه داشته باشیم. تیمش را نگاه کنید. تیمی که من دوست دارم، تیم  ۹۶ آتلانتا است و یا تیم سیدنی که از ۷ وزنش، ۶ نفر شانس مدال بودند. می‌شود با زحمت و تلاش به این مهم رسید. باید در کشور دور بزنیم که تیم ملی مان قوی باشد.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای برپایی اردو‌هایی تیم ملی گفت: تا همین دیروز که تیم آزاد نوجوانان مان هم در اردو بود، ما نزدیک به ۱۸۰-۱۹۰ نفر را هر وعده غذا می‌دادیم. تیم‌های نوجوانان آزاد و فرنگی، جوانان آزاد و فرنگی، تیم ترکیه، تیم‌های بزرگسالان آزاد و فرنگی المپیکی و جهانی. این‌ها هزینه زیادی دارد.

قهرمان المپیک کسب نتیجه تیم‌های ملی نوجوانان را در اولویت ندانست و خاطرنشان کرد: دیروز سر تمرین نوجوانان هم گفتم که برای من نتیجه در این رده سنی مهم نست. چون باور دارم رده نونهالان و نوجوانان یک شو هست و باید آن‌ها را برای بزرگسالان آماده کنیم. اگر به این قهرمانان مان در رده سنی بزرگسالان، در نوجوانان فشار آورده می‌شد، مدال نمی‌گرفتند. یک سری مربی نامرد و ناکاربلد در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان فشار می‌آورند که خودشان را مطرح کنند. به این شکل بچه‌ها را از بین می‌برند و به بزرگسالان نمی‌رسند. یکی از باشگاه‌های تهران که در این رده‌ها ادعا دارد، بیشترین وزن کم کردن مال آنجاست. بچه نباید ۴-۵ کیلو کم می‌کند، آینده آن بچه را از بین می‌برند و دیگر در ۱۷-۱۸ سالگی انگیزه ندارد. ما در نونهالان و نوجوانان باید راه را نشان داده و فن به بچه یاد دهیم. دست من بود تیم را به نوجوانان جهان نمی‌فرستادم.

رئیس فدراسیون کشتی اضافه کرد: در مورد اینکه چه چیزی باعث عقب افتادن کشتی ما می‌شود، چند بار گفتم، اینقدر می‌گویم تا همه متوجه آن شوند. یکی هیئت‌های وقت نگذار استان‌ها و دیگری مربیان بی سواد از نظر فنی، این‌ها باعث عقب ماندن کشتی هستند. من توقعم از انستیتو خیلی بیشتر از این است.

دبیر با اشاره مجدد به اینکه کشتی دارای دو بخش مجزای آزاد و فرنگی است، تصریح کرد: با لالوویچ صحبت می‌کردیم، تشکر کرد که اینقدر آزاد و فرنگی را کنار هم خوب جلو می‌بریم. کشتی، کشتی است، ما یکی هستیم، ولی واقعیت این است که بسکتبال یا والیبال آزاد و فرنگی ندارند، یک تیم در رده‌های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دارند، اما کشتی تیم‌های نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان در هر دو بخش آزاد و فرنگی داریم. دیروز تیم نوجوانان ما به مجارستان رفته، خیلی دست پایین گرفتیم، ۴۲ نفر اعزام می‌شوند. ۶۰ هزار یورو غیر از هزینه بلیت، پول ثبت نام آن‌ها شده است. تا الان وزارت و کمیته المپیک هم کمک کردند، اما کافی نیست.

دبیر گفت: با طالقانی جلسه هیئت رئیسه داشتیم گزارشی از کارت ملی کشتی گیران ارائه دادم. قبلاً من گفتم جمعیت کشتی ۵۰ هزار نفر شده، اما حالا بعد از ثبت نامه در سامانه کارت ملی کشتی، مجموع کشتی گیر، داور و مربی ۳۰ هزار نفر شده اند. یعنی همان عددی که من قبلا گفتم هم نیستند و این خیلی خطرناک است. اگر می‌خواهیم کشتی را توسعه بدهیم بودجه مهم است. امسال به ۱۱ هیئت ورزشی فعال‌تر ۶۵۰ میلیون کمک کردیم تا آخر سال هم تا همین سقف به هیئت‌های فعال می‌دهیم. آن‌ها هم که خوب کار نکردند جور دیگر در خدمت شان هستیم!

رئیس فدراسیون کشتی که ششم مرداد راهی توکیو می‌شود، در پاسخ به این سوالی در مورد چرخه جهانی و اینکه آیا همین کادرفنی تا جهانی نروژ ادامه می‌دهند، تاکید کرد: در مورد جهانی نروژ، جام تختی را برگزار کردیم تمام موجودیت کشتی ایران وسط آمد و بلافاصله مسابقات وهبی امره و یاشاردوغوی ترکیه را داشتیم. تیم به جام علی یف رفت. خود المپیک یک دور دیگر از چرخه است. جوانان جهان هم یکی از رویداد‌های ماست. یک انتخابی هم ۱۲ یا ۱۴ شهریور در تهران است که مشخص می‌شود چه کسانی به جهانی می‌روند. برای اولین بار همه تکلیف شان را می‌دانند، طبق وعده ام هیچ کسی غیر از حضور در انتخابی به مسابقه نمی‌رود و به این مسئله پایبند بودم. در شرایط کرونا این چرخه را دنبال کردیم، همان موجودیتی که در لیگ داشتیم، وارد چرخه شد، جز سه نفر همه باختند، ولی این شانس به آن‌ها داده شد که دوباره بیایند. محمد بنا گفت ۴-۵ روز بعد از المپیک اردوی نروژ شروع می‌شود و منتظر اعلام غلام محمدی هم هستیم. یک طرف ما هستیم و یک طرف هم دوستان؛ قطعا بعد از المپیک برنامه داریم، برنامه حداقل سه ساله تا المپیک ۲۰۲۴ هست.

دبیر نگاه غیرالمپیکی ورزش ایران را مشکل اصلی دانست و گفت: دید ما باید المپیکی محور باشد. خیلی آدم‌ها در ورزش ما با گول زدن مردم یک موفقیت کوچک را بزرگ جلوه داده اند، درحالیکه در کشتی آسیایی و جام جهانی برای ما آورده ندارد، رسانه و همه کارشناسان هم باید با این مسئله کنار بیایند که تیم درجه چندم به آسیایی و جام جهانی بفرستیم، چون نگاه المپیکی است.

قهرمان جهان در خاتمه ضمن تشکر از شبکه سه که به کشتی کمک کرد، گفت: کشتی ما ظرفیت ۴-۵ مدال طلا در برنامه ۷-۸ ساله را دارد، این ظرفیت را در آزاد و فرنگی داریم. از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ممنونم انصافا هر چه در توان شان بود، کمک کردند. از جامعه کشتی و کارشناسان هم که روحیه دادند، ممنونم. منتقد با بدنظر فرق دارد، امیدوارم خدا کمک کند. ما مامور به وظیفه ایم، آدمی که خوب وظیفه اش را انجام دهد خدا در نتیجه کمکش می‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار