رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان مطرح کرد؛

بازار سیمان در دست پانزده نفر!

جمارانیان گفت:خرید ۷۰ درصد سیمان در یک سال گذشته به دست پانزده نفر در کشور صورت گرفته است!

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا جمارانیان رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در برنامه صبح بخیر ایران با اشاره به تبعات قطعی برق در صنایع گفت: صنعت سیمان نزدیک به پانزده سال است مشمول قیمت گذاری دستوری دولت بوده و در این سال ها این قیمت ها زیر نرخ تورم بوده است.‌ سال ۹۵،۹۶ صفر درصد، سال ۹۷ حدود ۱۲ درصد، سال ۹۸ هم ۳۷.۵ درصد و در سال ۹۹ هم حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت بر آن اعمال شد.

وی بیان کرد: این سه سال هم افزایش قیمت از ابتدای مرداد ماه بوده چرا که با توجه به تورم مشخص است که قیمت سیمان سرکوب شده است.

جمارانیان بیان کرد: دلایل دولت برای قیمت گذاری دستوری پایین تر از نرخ تورم توجه به صورت های مالی و سود متوسط شرکت هاست. صنعت سیمان هشتاد ساله است و متوسط استهلاک  واحد های تولید بیش از چهل سال بوده و استهلاک دستگاه ها صفر شده است.در سیستم حسابداری یکی از پایه های قیمت گذاری استهلاک است.

او گفت: مطابق همه جهان باید سود اقتصادی در قیمت گذاری مدنظرگرفته شود، چندین سال است با وزارت صمت و سازمان حمایت صحبت کردیم که نرخ ها بر اساس سود اقتصادی بررسی شوند ولی راه به جایی نبرده ایم.

وی افزود: متاسفانه ۷ سالی می شود که ما در هشت واحد نیمه کاری داریم که ماشین آلات هم آمده اند و چون صرفه اقتصادی نداشته، سرمایه گذار آن را رها کرده است.

رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان بیان کرد: زمستان سال گذشته هر پاکت سیمان را ۱۶ هزار تومن درب کارخانه میفروختیم و مصرف کننده با دلالی ها پاکتی ۶۰ هزار تومان خریداری می کرد.  این گردش مالی برای زمستان است که بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

وی تصریح کرد: ۷۰درصد سیمان خریداری شده در این مدت، حداقل توسط پانزده نفر اتفاق افتاده است. ما تنها موظف به فروش عمده بودیم و نمی توانستیم خرده بفروشیم.

جمارانیان گفت: قوانین ظاهرا به نفع صنعت سیمان بوده، ولی باطن به این صورت نیست. در سال‌های گذشته عرضه ما بیش از تولید است. ظرفیت تولید سیمان بیش از ۸۸ میلیون تن تولید سیمان تخمین زده شده در حالی که به دلیل نبود تقاضا، سال گذشته ۶۸ میلیون تن تولید کردیم که از این میزان، ۱۴ میلیون تن آن سیمان کلینگر صادراتی بوده و مابقی به مصرف داخل رسیده است.

او افزود: آمار رسمی مرکز ملی آمار سال ۹۹ تورم را ۴۰ درصد نشان دادند، اما صنعت سیمان ۱۵ درصد افزایش قیمت داشته است و باعث شده تا نتوانیم نوسازی و بهسازی انجام دهیم. قطعات وارداتی است، اما تعمیرات بومی سازی شده است.

جمارانیان بیان کرد: قصد توجیه افزایش قیمت را نداریم، اما معتقدیم که مصرف کننده نتوانست با قیمت مناسب سیمان را خریداری کند. زمستان سال گذشته، سیمان را به قیمت ۱۶ هزار تومان می‌فروختیم، اما با قیمت ۶۰ هزار تومان به مصرف کننده می‌رسید.

او تاکید کرد: واحد‌های نظارتی به بازار دلالی سیمان ورود کنند و این پانزده نفر را کشف کنند. هرجا از نظام عرضه و تقاضا خارج شدیم غیر از رانت و فساد چیزی ندیدیم. سلطان سیمان یا سلاطین سیمان هم بزودی کشف خواهند شد.

رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: از ابتدای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، عملا قیمت مصوب هر پاکت سیمان ۲۲ هزار تومان شد و در نهایت موفق شدیم با این قیمت در تاریخ ۹ خردادماه، موافقت مسئولان مرتبط را دریافت و سیمان را در بورس کالا عرضه کنیم.

بورس کالا رانت میان ۱۶ تا ۶۰ هزار تومانی قیمت سیمان را از بین می‌برد

او بیان کرد: پس از اولین عرضه سیمان در بورس کالا که با هدف رهایی از قیمت گذاری دستوری و رانت صورت گرفت، با یک رقابت اندک در بورس کالا، سیمان با قیمت ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان به فروش رسید. این روند تا ۱۴ تیرماه یعنی قبل از آغاز قطعی‌های برق، ادامه داشت.

جمارانیان گفت: یعنی حدود یک ماه و ده روز فعالیت در بورس کالا این مزیت را داشت که قیمت ۱۶ هزار تومان سیمان که به ۲۲ هزار تومان رسید، برای تولید کننده عایدی داشت و از طرف دیگر، قیمت ۶۰ هزار تومانی که به مصرف کننده می‌رسید، به ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان کاهش یافت.

او اضافه کرد: در عمل، با ورود سیمان به بورس کالا رانتی که در فاصله ۱۶ تا ۶۰ هزار تومانی ایجاد شده بود، از بین رفت. ضمن این که برای جلوگیری از تخلفات احتمالی در بورس کالا نیز، کف خرید را ۱۰ تن قرار دادیم و سقف آن را در استان‌ها و شرکت‌های مختلف، به صورت متفاوت از ۲۰۰ تن تا ۵۰۰ تن برای یک هفته مشخص کردیم. این برای این بود که به یکباره، فردی نتواند چندهزار تن خرید کند.

رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان تاکید کرد: به دلیل این که هزینه حمل و نقل بالاست، برای خریداران صرفه ندارد که یک بار سیمان را به انباری ببرند و آن جا دپو کنند و دوباره بخواهند آن را جا به جا کنند به همین دلیل دپو کردن به این صورت اتفاق نمی‌افتد.

او بیان کرد:، اما گاهی ممکن است که خریدار، از انبار کارخانه تولیدی به صورت رایگان استفاده کند یعنی سیمان را بخرد، اما به موقع تحویل نگیرد و صبر کند تا قیمت‌ها بالا برود، به همین دلیل، در فرآیند بورس کالا، سقف زمانی تحویل را هم یک هفته در نظر گرفتیم.

جمارانیان تصریح کرد: اگر زمان بیش از یک هفته بگذرد، روزانه نیم درصد از ارزش کالا را بابت هزینه انبارداری کسر می‌کنیم تا واسطه‌ها نتوانند ورود کنند و فقط فردی که مصرف واقعی دارد، مصرف یک هفته اش را دریافت کند.

او اظهار کرد: این اقدامات موثر بوده، مشتری‌هایی که برای خرید سیمان کد بورس کالا دریافت کرده اند، تا آخرین عرضه به هزار و ۴۰۰ نفر رسیده بود و در این مدت نیز، ۲ هزار نفر دیگر اضافه شده اند. یعنی در مجموع به ۳ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده و حتی از صنعت پتروشیمی که سال‌ها در بورس فعالیت کرده و ۲ هزار و ۵۰۰ مشتری دارد، بیشتر شده است.

این فعال صنعت سیمان همچنین گفت: یک تسهیل دیگر نیز برای مشتریان سیمان در بورس کالا در نظر گرفته شده و آن هم این است که هر مشتری که دارای کد بورس اوراق بهادار باشد، بدون نیاز به مراجعه و ارائه مدارک، کد بورس کالا نیز برای آن‌ها صادر می‌شود تا نیازشان برطرف شود.

او گفت: افرادی که پس از ورود سیمان به بورس کالا متضرر شده اند، تمام عوامل خود را به کار انداخته اند و به مردم آدرس غلط می‌دهند. یعنی ورود سیمان به بورس کالا را دلیل کمبود و گران شدن سیمان معرفی می‌کنند در حالی که در بازه زمانی ۹ خرداد تا ۱۴ تیرماه در بورس بدون مشکل فعالیت کردیم و مشکل از ۱۴ تیرماه به دلیل قطعی‌های برق شروع شد.

جمارانیان تاکید کرد: از زمان شروع قطعی‌های برق، عملا هیچ تولیدی نداشته ایم و تقریبا نزدیک به صفر رسیده است. اکنون چند گروه هستند که می‌خواهند با این هیاهوها، ورود سیمان به بورس کالا را مقصر افزایش قیمت جلوه دهند؛ گروه نخست بعضی صنایعی هستند که سیمان را به صورت عمده استفاده می‌کردند.

او گفت: این‌ها قبلا هم به دلیل فرار مالیاتی، سیمان را مستقیما از صنایع سیمان تهیه نمی‌کردند. اگر مستقیم این کار را انجام می‌دادند، چون فاکتور رسمی صادر می‌شد باید با اداره دارایی طرف حساب می‌شدند.

رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ضمن تاکید مجدد بر این که قطعی برق دلیل اصلی این نا به سامانی قیمت هاست، گفت: کوره سیمان از زمان شروع به کار، حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان می‌برد تا به دمای مورد نظر برای شروع فرآیند تولید برسد. از ابتدای تیرماه که زمزمه‌های قطع برق را شنیدیم، مکاتبات متعددی داشتیم.

او گفت: وزارت صمت نهایت همکاری را داشت و با وزارت نیرو مکاتبه کرد که سیمان مانند صنایع دیگر نیست که روزی ۴ ساعت دچار قطعی برق شود. حداقل ۷۰ درصد دیماند شرکت‌های سیمانی باید داده شود و ۳۰ درصد دیگر را نیز صنعت سیمان کمک می‌کند.

جمارانیان گفت: متاسفانه این پیشنهادات مورد توجه قرار نگرفت. صنعت سیمان خودش از این مسئله بیشترین آسیب را دیده، زیرا روزانه ۲۵ میلیارد تومان هزینه کارکنان را می‌پردازد، ولی تولید ندارد؛ با وجود این که نه در بخش خصوصی و نه در بخش خصولتی، هیچگونه تعدیل نیرویی نداشته ایم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۲۳:۳۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
چرا قوه قضاییه و اطلاعات در اینگونه موارد ورود نمی‌کنند چرا اجازه می‌دهند این چند نفر سیمان را ۱۶ هزارتومان از کارخانه بخرند و به مردم ۶۵ هزارتومان بفروشند چرا دولت ورود نمی‌کند همین مسائل هست که مسکن این همه گران شده بقیه مصالح رو همین شکل واسطه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
کشور رها شده مسولان سیرشدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
هرکسی‌که‌خیانت‌به‌ملت‌میکندبایداعدام‌شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
در کشور ما چه خبره. چرا قوه قضائیه که ادعای برخورد می کنه کاری نمی کنه. چرا این قدر ظلم به مردم. آخه حق مردم این نیست. اه مظلوم کشنده است. از خدا بترسید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
چهارروز تعیلیل میشه همه چیز صعودی میشه پر میشه لطفا توزیع درست کالای اساسی ودیگر مواد درست انجام دهید باقطره ای که توزیع می کنید همهچیز پر میشه توحمل ونقل کالا زودتر انجام دهید
Iran (Islamic Republic of)
جیدر
۱۶:۲۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
صد رحمت به جمشید بسم الله یعنی ارزش ندارد ۱۵ نفر فدا هشتاد میلیون شوند چرا این ها را اعدام نمی کنید که این معضل حل شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
واقعن که این مملکت هیچ صاحبی نداره چون همه مسعولین دوزد هستن دست خودشون تو کاسه هست از اون بزرگ مملکت که رهبر هست تا اون کارگر که داره مثل خر کار میکنه همه دوزد هستن هرکی یک جور میدوزده
Iran (Islamic Republic of)
ماهان
۱۳:۲۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
سلام. خواهشن با این دلالانی که بازار را بهم ریختند و زندگی را برای هموطنان ما سخت کردند برخورد خیلی جدی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
مملکت از ریشه خراب شده تا ریشه اصلاح نشود شاخ و برگ اصلاح بشو نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
آقا یه پیشنهاد بکر ،سیمان رو هم مثل مرغ وشکر سهمیه بندی بکنید با هر کارت ملی ماهی یک کیسه سیمان سهمیه سرپرست خانوار ، این خیلی خوبه لا اقل کسی که بخواد خونه بسازه در طول 30 الی 40 سال می تونه سیمان جهت ساخت خونه رو جور بکنه ، حالا شوما یه پیشنهاد به دولت بدین شاید دلشون سوخت واسه این مردم فلک زده وقبول کردن ثواب داره به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
بله مملکت گل وبلبل شده خوب لامسب اون ۱۵ نفر به قضایی معرفی کن دیگه واسه چی معطلی،نکنه خودتم تو جریان هستی ناقلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
خوب اسامی رو اعلام کنین تامردم بدونن نکنه شیطون بلا خودتو که خبررودرج کردی ها....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
آخه خجالت داره مگر این کشور مدیریت نداره چطور برای تار مو بسیج‌میشید پیگیر هستید ولی برای این موضوعات اقتصاد کشور ساکتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
پس چرادست گیرشون نمیکنید؟!هرکی هست حسابی مسکن خریده!!والان سیمان روکلاخریده تاقیمت مسکن دبارافزایشی بشه تاسودکنند!!به چه قیمتی!؟به قیمت بدبخت شدن هزاران مستجر؟خدارونمیشناسید؟بخداقسم اون دنیاجاتون تووست جهنم هست بیایدتوبع کنید نظام هم فقدبلدیددخترقمه کش رودست گیرکنید!!پس چرااینای که مملکت به گندکشیدن کاری نمیکنید؟یاهمتون باهم دست دارید؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
حرف رایگان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
آقای جماریان شما میدانید،چرا جلو این دلالان نمیگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام - دیشب تو همین شبکه های مجازی منتشر کرده بودند سیمان کشور دست ۳۰ نفر دلاله امشب میگن دست ۱۵ نفره احتمالا تا آخر هفته میگن سلطان سیمان یکی از آقا زاده هاست تکلیف مردم را زودتر روشن کنید
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۰:۱۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اگر قانون درست و حسابی باشد و برخورد قاطع و سختگیرانه که برای طرف صرفه اقتصادی نداشته باشه صورت بگیرد این اتفاقات نمیفته فعلا که به لطف دولت دستشان باز بازه و هر کار دوست دارند میکنند مسببین دستگیر و اموال خود و بستگان درجه یکشان مصادره و مجازاتهای سنگین شوند
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۰:۰۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
سریعا این پانزده نفر که سلاطین سیمان هستند باید دستگیر و مجازات شدید شوند و در صورت اثبات خیانت اعدام همچنین ببینند به کی سیمان واگذار کردند و انبارها یکی یکی کشف شود و به رایگان بین سازندگان توزیع شود برای همه چی باید نظارت شدید کرد
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۶:۳۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
اگه به گرفتن و اعدام کردن بود الان باید سکه قیمتش خیلی پایین تر بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
الان که دیگع کارخانه سیمان سپاهان همین الان اگر بخواهد تولید کند نیاز کل کشور را تامین مبکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
اگر راست میگین اسمشونو رسانه ای کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
خدا را شاکریم که ۱۵ نفر است یک نفر نیست
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۵:۲۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
قبلا که می گفتند ۳۰ نفر . حالا شد ۱۵ نفر. یعنی این دولت از پس این ۱۵ نفر بر نمیاد.
بابا من بیسواد یه راه حل بگم نظرم رو انتشار می دهید؟
هر کسی که ساخت و ساز داره سیمان دولتی با قیمت ارزان بدهید و در غیر اینصورت قیمت روز سهام.
تموم شد رفت.
Iran (Islamic Republic of)
حسن کاشانی فرد
۱۵:۰۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
خدایا نسل دلال وواسط از سر مردم کوتاه کن هرچی بلا بسر
مردم میاد دست این قشر زالو صفت است ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
تقریبا تمام فروشندگان در هر صنفی در هر کجای جهان به نوعی واسط هستند بین تولید کننده و خریدار، تا بوده چنین بوده. مشکل خاصی هم نداره، خوب هم هست.
اما وقتی تعداد کمی از این واسطه ها بازار رو تحت کنترل خودشون می کنند، در صورت عدم نظارت، می تونند قیمت نهایی رو خودشون تعیین کنند.
متاسفانه تعداد معدودی از این واسطه ها، فقط و فقط به فکر سود بیشتر خودشون هستند در عین زیان تولید کننده، سایر واسطه ها و خریدار.
این تیپ واسطه ها چیزی جز شر نیستند و باید توسط قانون از چرخه اقتصاد حذف بشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
شما که به این سرعت علت و افراد مسبب را شناسائی کردی چطور نمیتوانید کنترل کنید مگر اینکه شما هم از راسته ذزدان باشید و یا اگر این همه بعرضه می باشید پس لطفا خفه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
سیمان رو فروختین فقط به 15نفر
Netherlands
رضا
۱۳:۵۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
این نتیجه داشتن مسئولین کودن رشوه ای و فاسد. سیمان داخل را مفت میخرند بعد با قیمت دو تا چهار برابر به کشورهای همسایه میفروشند٬ اقای رییسی قاطعیت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
چرا در کشور ما در هر موضوعی مافیا وجود دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۰۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
خصوصی سازی را برا همین درست کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
چون سرزمین مافیا پرور است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
مگر نمی گید 15 نفر عامل گرانی سیمان هستند خوب بس مشکل مشخص شد حال لطف کنید قیمت سیمان را به 20000 تومان که قبلا بود بر گردانید پس چرا همان قیمت بالا به مردم می فروشید .( سیاست نخ نما شده ایجاد کمبود در بازار ، بالا بردن بی حساب و کتاب قیمتها ، و این یا آن را مقصر جلوه دادن ، بعد حفظ قیمت بالا رفته و جا انداختن قیمت جدید ).
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
این پانزده نفر گردنشون رابزنن تا تجربه بشه برا بقیه که دست به کارها نزنن
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۹:۰۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
عزیزم انگار تو باغ نیستی // خصوصی سازی را براهمینها درست کردن // اوخت شما میفرمایید گردنشون را بزنن ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
آقا سیمان شده ۱۰۰ هزار تومن چخبره؟؟؟؟؟ مردم بدبخت شدن همجوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
آقا سیمان شده ۱۰۰ هزار تومن چخبره؟؟؟؟؟ مردم بدبخت شدن همجوره
Iran (Islamic Republic of)
ک.م
۱۱:۵۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
نقدینگی تورم زا تو دست این گونه افراد است و با قانون مالیاتی درست نمی شه .باید با قاطعیت این افراد و حامیانشون را ریشه کن کرد. قانون مالیاتی جدید فقط به ضرر مردم و به نفع دولت است و چون درآمد زدایی برا دولت داره جلوی گرانی ها رو نمی گیره بلکه شراکت دولت در سود گران فروشی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تو هر کاری چند تا دلال بی انصاف باعث گرانی ها و مشکلات شده اند . قوه قضاییه باید با قاطعیت این زالوهای اقتصادی را قلع و قمع کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تنها راه مقابله با از این قبیل مشکلات راه اندازی سیستم جامع نرم افزاری و سخت افزاری رصد محصولات و کالاهای پایه و اساسی از درب کارخانه تا رسیدن به دست عرضه کننده نهایی و حتی مشتری خرد است . درصورتی که مسیر فروش مشخص باشد می توان اشخاص حقیقی و حقوقی این مسیر را پاسخ گو کرد . درست به مانند سیستم چک صیادی جدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
خب اين 15 نفر رو معرفي كنيد وبدون محاكمه گردن بزنيد تا درس عبرتي بشه واسه بقيه
Iran (Islamic Republic of)
حسن کاشانی فرد
۱۵:۰۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
آخه مگر میشه بیشتر آنها آقازادگان هستند اگربه آنها دست بزنید با پدرشان سر کار داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تو هر کاری چند تا دلال بی انصاف باعث گرانی ها و مشکلات شده اند . قوه قضاییه باید با قاطعیت این زالوهای اقتصادی را قلع و قمع کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
کی قراره با این افراد برخورد کنه تا دیگه خون مردم رو تو شیشه نکنند؟؟؟
-
حسن
۰۹:۵۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
پس اون وزیر صنحت و معدن چکاره ست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
این مسولین دارن چیکار میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
بنویس شریکان دارند چکار می کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
سیمان شده دونه ۱۰۰اخه چرا واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
چرا کسی رسیدگی نمیکنه چرا در عرض 40 روز به بهانه مختلف دوبار قیمت سیمان را افزایش دادند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
تا بحال شنیده ای کارد دسته خودش را ببرد .
United States of America
ناشناس
۰۹:۳۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
بازم سلطان
اصل را درست کنین
کی بهشون سیمان داده که بشن سلطان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
مسئولان مبارزه با گرانی کالای اساسی کجا هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰
از این ببعد بنویس مسئولان شریک دزد و رفیق قافله کجایند .
آخرین اخبار