با تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛

مسکن ارزان می‌شود؟

نمایندگان مجلس در حالی به طرح جداسازی وزارت راه و شهرسازی رای داده‌اند که برخی کارشناسان اجرای‌ این طرح را زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار در این حوزه می‌دانند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جداسازی وزارت راه و شهرسازی از سال‌های گذشته همواره در دستور کار مجلس بود که بالاخره بعد از رایزنی‌ها بسیار زیاد این موضوع هفته گذشته به مرحله اجرایی رسید و نمایندگان مجلس طرح قانون انتزاع بخش ساختمانی و شهرسازی از وزارت راه و شهرسازی و تشکیل وزارت حمل و نقل و وزارت ساختمان، شهرسازی و آمایش سرزمین، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول کردند.

طرح جداسازی وزارت راه و شهرسازی در دولت ۱۱ و ۱۲ به هیچ عنوان مورد پذیرش وزرای این بخش نبود به طوری که هم محمد اسلامی و هم عباس آخوندی در دولت ۱۱ با طرح جداسازی این وزارت خانه به شدت مخالف بودند.

 وزیر: مخالف جداسازی وزارت راه و شهرسازی هستم

محمد اسلامی چندی پیش در برنامه نگاه یک در این خصوص گفت: افرادی که به این تفکیک دامن می‌زنند، خدمتی به وزارتخانه نخواهند کرد. هم اکنون زیرساخت‌های حمل و نقل و عمران و شهرسازی با هم آمیخته شده‌اند و در راستای وظایف هم نقش‌آفرینی می‌کنند.

او ادامه داد: تفکیک وزارتخانه‌ها سبب به تاخیر افتادن تمامی وظایف این بخش‌ها می‌شود. همچنین هم اکنون تمامی زیرساخت‌های شهری با هم همخوانی دارند و بنابراین ۱۰۰ درصد مخالف تفکیک وزارتخانه هستم.

عباس آخوندی نیز که قبل از اسلامی، مقام عالی وزارت راه و شهرسازی را بر عهده داشت، مخالف تفکیک این وزارتخانه بود.

موافقان تفکیک وزارت راه و شهرسازی

براساس این گزارش موافقان تفکیک وزارتخانه دلایل مختلفی برای این جداسازی دارند به طوری که عده‌ای به طرفداری از مسکن و شهرسازی معتقدند که گران شدن شدید خانه‌های مسکونی (فراتر از میانگین نرخ تورم قیمت‌ها) تا حدود زیادی ناشی از این ادغام شتابزده بوده است.

این موافقان اعلام می‌کنند که بر اثر بی توجهی وزرای راه و شهرسازی و ازدیاد اجاره بهای منازل، سهم هزینه‌های اجاره‌ منازل از کل هزینه‌های خانوار‌های آسیب پذیر در مناطق شهری مستمراً افزایش یافته و در عین حال به مهاجرت عظیم اجاره نشین‌ها از نقاط مرکزی به حاشیه شهر‌های بزرگ منجر شده است. آن‌ها هشدار می‌دهند که تداوم ادغام موجود این ۲ بخش در وزارتخانه، ممکن است که عواقب بسیار ناخوشایندی را در پی داشته باشد.

همچنین طرفداران راه و ترابری هم اعلام می‌کنند که اگر قرار باشد در برنامه هفتم نیز هدف ساخت سالانه یک میلیون مسکن دنبال شود، ۲ مشکل عمده ایجاد می‌شود به طوری که در ابتدا بخش بزرگی از وقت و توجه وزیر آتی معطوف به ساخت مسکن شده و بالطبع امور راه و ترابری مورد غفلت قرار می‌گیرد. همچنین اگر بخش مهمی از منابع مختص راه‌سازی کشور هم به سمت مسکن هدایت می‌شود، پس چه بهتر که این تفکیک حتماً صورت پذیرد.

مخالفان جداسازی وزارت راه و شهرسازی

همچنین مخالفان نیز چند دلیل را مطرح می‌کنند، در ابتدا موضوعی که باید به آن توجه کنند، تبعیت بخش مسکن از شهرسازی است و اینکه راهسازی یکی از عوامل اصلی مرتبط با شهرسازی است؛ بنابراین با وجود راهبرد کاملاً اشتباه انتخاب شده برای دستیابی به یک هدف سیاسی میان مدت در گذشته، پس از تغییر دولت و رفع فشار بخش مسکن بر بخش راه، هم اینک به دلیل متمرکز شدن امر سیاست‌گذاری در کار‌های شهرسازی و راه‌سازی و هماهنگ شدن آنها، جدا شدن این بخش غیر ضروری است.

از سوی دیگری می‌توان به این اشاره کرد که همواره امر گران شدن اجاره مسکن نه به دلیل بی توجهی وزرا یا حتی کمبود عرضه، بلکه به سبب گران شدن مصالح، وسایل و دستمزد ساخت و دقیقاً هماهنگ با رشد نقدینگی و تورم صورت می‌پذیرد. در این صورت به جای توجه به معلول باید عامل اصلی اصلاح شود.

به دلیل ضعف مزمن اجرایی دولت، هدف‌گذاری دست نیافتنی ساخت یک میلیون مسکن در سال طی برنامه هفتم توسعه کشور، به معنی انتقال بخش عظیمی از منابع مملکت از کانال بسیار محدود یک وزارتخانه ضعیف، همچون بار قبل تالی فاسد‌های زیادی را در بر خواهد داشت.

تمامی اختیارات وزارت خانه در دست وزیر است 

ایرج رهبر کارشناس اقتصادی حوزه راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه متاسفانه در سال‌های گذشته حوزه مسکن مظلوم واقع شده است، گفت : امیدواریم با جداسازی این بخش بتوانیم شاهد رونق و بهبود وضعیت بازار مسکن باشیم.

او ادامه داد: با ادغام وزارت مسکن و حمل و نقل ما شاهد آن بودیم که این بازار به طور کل به فراموشی سپرده شد و همین امر خود باعث آسیب وارد شدن به این بخش مسکن و همچنین بخش حمل و نقلی شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به طور معمول هیچ کدام از این دو بخش با یکدیگر در طول سال‌های گذشته ارتباط نداشته‌اند، گفت: به طور معمول هر کسی در این بخش وظیفه خود را در نظر می‌گرفت و اولویت فعالیت‌های حوزه اهمیت داشت اما امیدواریم با جداسازی این دو وزارت خانه بتوانیم شاهد بهبود بخش حمل و نقلی و همچنین بخش مسکنی کشور باشیم.

او با بیان اینکه پیش از این اعلام می‌شد که هر معاونت در هر بخش با در نظر گرفتن اختیارات خود اقدام کند گفت: اما به عقیده من تمامی اختیارات در دست وزیر است و هیچ کدام از معاونان وظیفه و یا اقدامی که یک وزیر انجام دهد را نمی تواند داشته باشد بنابراین جداسازی این وزارت خانه باید بسیار قبل تر از این مدت انجام می شد.

سیاست درست این است که دولت زمین شهرک‌های مورد نظر را از محل منابع عمومی طراحی، افراز و تسطیح، خیابان بندی و محوطه سازی کند. همزمان امور زیربنایی نظیر گاز، تلفن، برق، آب و فاضلاب (که به هماهنگی‌های زیادی نیاز دارند) را تأمین نماید. سپس اراضی مزبور را همراه با وام (دارای سود بانکی اندک) به اقشار آسیب پذیر ارائه کند.

میلیاردها تومان برای تفیک وزارت راه وشهرسازی باید هزینه شود

همچنین حسن خسته‌بند، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی دولت دهم، در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حل مشکلات مسکن با تفکیک مسکن از وزارت راه و شهرسازی گفت: در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد، وزارت مسکن و شهرسازی با راه و ترابری تفکیک شد، اما پس از تجمیع دوباره آن دو مدیر در دو وزارت به یک مدیر در یک وزارت تبدیل شد. اکثر مدیران راه و ترابری مدیریت کل وزارت راه و شهرسازی که مسکن را هم شامل می‌شد به عهده گرفتند و چون اطلاعات زیادی در زمینه مسکن نداشتند، مشکلات زیادی را برای بخش اقتصاد به وجود آوردند.

او ادامه داد: اما در بخش راه و شهرسازی که مدیران اطلاعات بالایی داشتند و دولت هم فشار زیادی به آن‌ها آورد توانستند، در پروژه‌ها موفق شوند و جلو بروند. اما در زمینه مسکن مشکلات زیادی داریم و یکی از دلایل آن وجود مدیرانی است که به قسمت راه و ترابری مسلط بودند، اما در مسکن خیر. بر این اساس وزیر هم نمی‌تواند بر همه مشکلات هم در حوزه هوایی، ریلی، راه‌های روستایی، آزادراه‌ها، ترانزیت، مسکن و ... در یک سازمان نظارت کند، اگر این تفکیک انجام شود راحت‌تر میتوان به مشکلات قسمت‌های مختلف رسیدگی کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی دولت دهم درباره نبود نظارت در حوزه مسکن توضیح داد: اگر شرایط به حالت موجود بماند مشکلات مسکن نیز با آن همراه خواهد بود. در حال حاضر ما انتظار داریم در کشورمان بین یک تا یک و نیم میلیون مسکن، به شیوه جدید «مسکن مهر و ملی» بسازیم، باید یک نظارت قوی وجود داشته باشد که مشکلاتی که تاکنون به وجود آمده از بین برود. وقتی یک زلزله کوچک اکثر ساختمان‌ها را خراب می‌کند، دلیل آن تنها کمبود نظارت در حین ساخت است و اگر نظارت صحیح صورت بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهند شد و این نظارت دقیق نیازمند اجرای طرح تفکیک است تا نظارت دقیق در ساختمان سازی صورت گیرد.

خسته‌بند درباره هزینه تفکیک مسکن از وزارت راه گفت: در خصوص تغییر این دو سازمان وقتی که تجمیع شد و به نام وزارت راه و شهرسازی تبدیل میلیارد‌ها تومان هزینه صرف شد  و در این شرایط اقتصادی اگر باز هم بخواهند برای تفکیک مسکن از این وزارت، میلیارد‌ها تومان پول خرج کنند مشکلات اقتصادی زیادی ایجاد می‌شود.

خسته بند درباره ادامه داشتن طرح مسکن ملی پس از تفکیک این وزارت گفت: مسکن ملی طرح خوبی است و برای افراد به ویژه قشر جوانی که می‌خواهند، ازدواج کنند کمک بزرگی است. اما بهتر است که  طرح مسکن ملی  پس از تفکیک ادامه پیدا کند، زیرا در حال حاضر بسیاری از خریداران پول‌های خود را واریز کردند و باید این خانه‌ها ساخته شوند.

او بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که با تفکیک این دو وزارت خانه حل می‌شود، آن  است که بسیاری از مصالح ساختمان سازی گران شده است  به طور مثال مسکن مهری که ۶ میلیون تومان ساخته شده حالا باید با ۲۰۰ میلیون ساخته شود، باید دولت روی این موضوع  تمرکز و نظارت بیشتری داشته باشد و  در صورتی که این طرح انجام شود نه تنها به مسکن کمک خواهد کرد بلکه در حوزه ایجاد اشتغال هم موثر خواهد بود.

واگذاری ساخت و ساز به مردم، بار بزرگ اجرایی را از دوش دولت بر می‌دارد و کار‌ها به طرز بسیار بهتری پیش می‌رود. اما دولت از انجام سرمایه‌گذاری در امور آماده سازی اراضی مزبور طفره رفته و فقط به عقد قرارداد ساخت با انبوه سازان بسنده کرده که عواقب ناگواری به دنبال داشته است.

از طرف دیگر مشکل اصلی بخش مسکن در قالب تسهیلات پرداختی به متقاضیان به نسبت میانگین قیمت یک خانه الگو (مثلاً ۷۵ متری) در شهر‌های مختلف است.

این موضوع نیز ناشی از پایین بودن قدرت خرید مردم و ناتوانی در پرداخت قسط‌های سنگین ماهانه (حتی با سود پایین) است. از آنجایی که امر تأمین مسکن به قدرت خرید مردم و در کل وضعیت اقتصادی مملکت گره خورده، جداسازی وزارتخانه، معضل عظیم مسکن را به هیچ وجه حل نمی‌کند.

برخی کارشناسان معتقدند به هر حال جدایی مسکن از راه، اختیارات و قدرت این دو وزارتخانه را نصف می‌کند و شاید به همین دلیل است که بعضی افراد در بدنه وزارت راه و شهرسازی با تفکیک مخالف هستند. موافقان انتزاع، اما با اشاره به وجود ۱۵ معاونت و زیرمجموعه در وزارت راه و شهرسازی می‌گویند که رسیدگی به همه امورات مربوط به حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی، مسکن، شهرسازی و معماری از عهده یک وزارتخانه برنمی‌آید.

رکود حاکم بر بخش ساخت و ساز که از سال ۱۳۹۲ تا کنون بازار مسکن را درگیر کرده از جمله بهانه‌های موافقان تفکیک وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

طرح انتزاع وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۶ در کمیسیون‌های بودجه و عمران مجلس به این طرح رای مثبت دادند و کمیسیون صنایع با آن مخالفت کرد. در ادامه این موضوع مسکوت ماند تا اینکه از تابستان سال گذشته مجددا روی میز بهارستان‌نشینان قرار گرفت.

براساس این گزارش هر اتفاقی که در وزارت راه و شهرسازی رخ دهد، در نهایت باید به نفع مسکن و بخش حمل و نقل کشور باشد؛ چراکه این حوزه به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود، بنابراین باید نمایندگان مجلس و همچنین دولت ۱۳ بر نحوه اجرای درست این طرح اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
به نظرمن اگه وزارت راه وشهرسازی نباشه بهتره ؟تابحال چکارکرده اند ؟بجزنگاه کردن.کدام اقدام مهمی راانجام داده ؟اگرتابحال انجام میداداین همه بی خانمان نبود.فقط به فکرخود هستند.ان هاکمک رسان مشاورین املاک وبنگاه ها ودلا لها میباشند..من الانم مستاجرهستم.بادوتابچه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
فقط کسانی که مسکن دارندبه آنهافروخته نشه .چون اینگونه افرادهستندکه مسکن گران بشه ودیگه اینکه دست بنگاه هاومشاوره ان املاک ها ودللاهاراخیلی کوتاه کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
کلا وزارت تعطیل کنید جدا هم نکنید خانه ارزان می شود
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۶:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
تازمانیکه دلال هاوستشون کوتاه نشودوضعیت مسکن درست بشونیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
فقط احمدی نژاد میتونه مشکلات مسکن روحل کنه قبلا اینکاررو کرده دوران ریاست قیمتها مدرک اون زمانه چرا ازش استفاده نمیکنید به فکر ما بدبخت بیچاره ها باشید
Iran (Islamic Republic of)
بینام/اهواز
۱۵:۱۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
درصورتی مسکن ارزان میشه که دولت شخصا وارد عمل شود ودست دلالهای زالوصفت راقطع کندوازسربازان که در پادگانها مشغول به خدمت هستند به عنوان نیروی کار استفاده شود
Iran (Islamic Republic of)
محمدتقی فرشباف قویفکر
۱۲:۰۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
وقت وزیر مسکن دولت دوازدهم می گوید قیمت مسکن مربوط به وزارتخانه او نیست. و آقای آخوندی وزیر سابق مسکن افتخار خود را عدم ساخت مسکن های مهر می داند .پس وزیری دلسوز به ملت و کشور و خادم به مملکت برای این ورازتخانه و دیگر وزارتخانه ها لازم است.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
تو این مملکت چی گران نیست؟ سیاستهای غلط حاکمیت باعث گرانیه ،تورم کلی و پایین بودن عرضه مسکن نسبت به تقاضا دو عامل اصلی گرانیه یک زمان سیم‌کارت هم کالای لوکس بود چون عرضه کم بود ولی امروز ارزشی ندارد چون عرضه بالاتر از نیازه
Iran (Islamic Republic of)
بینام
۱۰:۵۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
بابا خواهشن بزارید این نسل منقرض شود مسکن لازم نداریم بی دین و ایمان
Iran (Islamic Republic of)
فرشته ناروی
۰۸:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
سلام من یک زن بی سرپرستم تو را خدا به فکر ما که بیسرپرستیم باشین خونه خیلی گرون شده من. چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
فرشته ناروی
۰۸:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
سلام من یک زن بی سرپرستم تو را خدا به فکر ما که بیسرپرستیم باشین خونه خیلی گرون شده من. چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
شهریار پیرمرادی
۰۸:۳۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
جدا سازی دو وزارت خانه هزینه بر است ولی میتوان ادارات راه و مسکن را در سطح استان ها از هم جدا کرد و هر کدام بروند سر جای خودشان و مدیر کل جدا داشته باشند مثل اداره راهداری مثل هواشناسی و غیره که زیر نظر وزارت راه هستند ولی در استان ها از هم جدا هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
حتما با سیمان هرپاکت ۸۰تا ۱۰۰هزارتومانی وکارگر ۸ساعت کار می کند و۱۸۰ درروز می گیرد واستاد کارش که برای ۸ ساعت کار در روز ۴۰۰هزار میگیرد و......الا ماشالله از خرج ساخت خانه .البته اگر وضع کشور همین طور پیش برود بلی چرا که ازدواج که نمی شود بچه هم ...ودر۵۰ الی ۶۰ سال اینده چون نسل ایرانی رو به انقراض است بلی
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۷:۳۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
لطفاً حرف بیخود نزنید.
وقتی میلگرد هزار و صد تومانی شده است هفده هزار تومان
وقتی بتن صد هزار تومانی شده پانصد هزار تومان

شما بشینید تا قیمت مسکن پایین بیاید
Iran (Islamic Republic of)
مستاجر
۰۲:۳۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
همین الانش ۷۰ ورصد مردم توان اجاره نشینی هم ندارند چه برسد به خرید مسکن خرید و فروش فقط بین دلال ها انجام‌میشود و مردم عادی قشر متوسط هم‌توان خرید مسکن را ندارند حالا شه متری ۱۰ میلیون تومان یا ۱۰۰ میلیون تومان به درک هر گوهی میخواد بشه بازم بدرک چون با این قیمتها ی چند برابری کسی مسکن نمی خرد
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۱:۳۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
تنها زمانی مسکن و زمین و خودرو ارزان می شود که از سوداگری خارج شوند و جاذبه سرمایه گذاری نداشته باشند.آنوقت دیگه هیچ جوانی بیکار و ازدواج نکرده پیدا نخواهی کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
ارزش پول ملی بره بالا ارزون میشه به غیر این همش دروغه و کشک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
هر وقت مسکن ارزون شد تو خواب بعد بزنید مسکن ارزون شد مصالح که روز به روز قیمتش بالا میره مردم رو دلخوش نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
عامل اصلی گرامی مسکن مشاورین املاک می باشند و بانکها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
دروغ رایگان تادلتون بخاد داریم 2ریال بده اش به همین خیال باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
اگر تونستید پشت گوشتون رو ببینید،توی این مملکت ارزانی خواهید!!!
زهی خیال باطل
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۵۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام . مشاورین املاک باید کاملا تو کشور جمع آوری بشه نصف خانه های شهر مال مشاورین املاک هستش سیستم خرید و فروش مسکن باید از طریق سامانه الکترونیکی زیر نظر قوه قضاییه صورت بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
نه هرگز
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۲۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
تمام مشگلات مسکن زیر سر مشاورین املاک و بساز بفروشاست (بساز بندازا)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
با گرانی مواد اولیه هیچ چیزی ارزان نمیشه شد کالاهای مصرفی ویا مسکن باشه با گرانی روز به روز آهن سیمان شیرآلات و گچ و شن و ماسه و آجر ووووووودر انتظار رکود ساخت و ساز یا گرانی اون باید باشیم
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۱:۳۸ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام. بلی، همراه با کاهش قیمت ارز.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
ارزتایک ماه اینده بخوصوس دلار 50هزارتومان
United States of America
mohammad fakhri
۲۱:۰۳ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
ای مردم همه چیز باید رایگان باشد اما ببینید زندگی چطور شده است در اخبار نگویید!!
Iran (Islamic Republic of)
حسن کاشانی فرد
۱۹:۵۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام اول اگر میخواد مسکن ارزان شود باید مصالح ساختمانی از آهن آلات وسیمان و غیره ازدست دلال وواسط خارج کنند وبه قیمت مناسب به دست سازندگان برسد که مسکن ارزان بشه انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
خودشون گران کردن صادرش میکنن تمامشو براکشورهای عرب بیخانمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
اولین کار این است باید بیان و ثروتهای مسولان حال حاضر و گذشته رو ببینند از کجا اوردن خودشون اطرافیانشون و فرزندانشون بعد میشود فهمید بازار های مصرفی مسکن خودرو غذا دارو چرا به این روز افتاده بازار فقط دلالان وجود دارن و با خرید و فروش سوری مانند کارت ملی میگرفتند یه پولی میدادنددخودرو ثبت نام میکردن مسکن هم به همین روز افتاده این دلالان امنیت جامعه را هدف گرفتن مسکنی که سال نودو شش میشد در تهران با صد میلیون در جنوب تهران خانه خرید مردم نداشتن بخرن حالا چگونه همان مسکن به یک میلیار رسیده
Iran (Islamic Republic of)
حسن کاشانی فرد
۲۰:۵۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام دراین زمان فقط وفقط دست دلال وواسط زالو صفت از سر مردم کوتاه شود ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
کاری به ارزانی مسکن و یا بهتر شده راه های کشور ندارم ولی این دو از اول نباید یکی میشد و جداشدن آن حداقل باعث انسجام و کنترل بهتر در داخل سازمانی هر یک از وزارتخانه ها خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
به سلامتی که دفتر املاک داری به ما چه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
من ۲۰ سال پیش در هلند یک ویلا خریدم تا به امروز هیچ تغییری در قیمت آن نداشتیم ما زمین را از مقامات حکومتی اینجا میخریم و موضف به فروش آن به حکومتی آنجا را داریم زمین متعلق به دولت است نه مردم و هیچ گونه قابل واگذاری یا ارث نمیباشد
Armenia
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
هیچ کجا چنین رسمی روتوی اقتصادنداره ،شما پول رو داخل بانک بذاری سودی که بهت خواهند داد به مقداری هست که رغبت نمی کنی سپرده گذاری و به اجبار وارد چرخه تولید میشه ولی بانکهای ما چنان جذب سرمایه می کنند که خودشون بزرگترین دلال مسکن و ملک هستند یا نمونه کوچکتر شما خودرویی رو خریداری می کنی حتی اگر یک هفته از اون استفاده کنی باید به چندین هزار دلار زیر قیمت بفروشی ولی ایا توی ایران این امر مهیاست؟دلیل هم فقط رانت و دلال بازی هست که متاسفانه مرسوم شده و کلا روی پایه دلالی چرخش پیدا کرده ،وقتی هر کشور رانت و دلالی و فساداقتصادی درونش باشه اوضاع بهتری نداره و نخواهد داشت،چرا چین موفق هست؟خشک کردن ریشه فساداقتصادی ورانت دلیل مهمی که باعث پیشرفت یک کشور خواهد شد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
ارزون شدن اونهم تو مسکن خدا خیرتان بدهد گران نشه ارزون شدنش نخواستیم .عده ای در سیر کردن شکم موندند مسکن از کجا بخرند.
Iran (Islamic Republic of)
بنگاه دار
۱۷:۵۵ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام من دفتر املاک دارم تا حرف از گرانی یا ارزانی مسکن میشود تمام ذهن ها به سمت همکاران بنده میرود. یک نکته را برای روشن شدن ملت شریف متذکر میشوم. نزدیک به ۲ هفته است سازندگان بنام جلوی فروش مسکن را به بهانه گران شدن سیمان و فولاد گرفته اند و قیمت هر متر خانه کلید اول را چندین میلیون گران کرده اند. حال اینکه خیلی از مجتمع ها بالای ۹۰ درصد به قیمت های قبلی ساخته شده اند. من به شخصه در این ۲ هفته هر چه با سازندگان مذاکره کردم به نتیجه ای نرسیدم. حالا شمابفرمایید ما مشاورین املاک چکار باید کنیم؟ بفروشیم میگن گرونش کردید نفروشیم هم یه داستان دیگه. خواهشا این مشکل رو ریشه ای حل کنید. خودم برادر و خواهر جوان دارم که میدونم هیچوقت صاحب خانه نمیشوند. دلم میسوزه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
شکی نیست یکی از عوامل مهم گرانی مسکن مشاورین املاک هستند
Armenia
ناشناس
۲۲:۲۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
بااحترامی که برای شما قائل هستم ولی باید بگم بزرگوار 90درصد گرانی فقط فقط باعثش دفاتر مشاور املاک هست ،دلیل ؛وقتی صاحبخانه برای اجاره ملک پیش شما میاد اغلب دفاتر املاک بخاطر درصد کمیسیون بالاتر اجاره بهای بالا رو قبول می کنند و خودشون بر طبل گرانی می کوبند ،نکته دوم اکثریت دفاتر املاک حتی چندین خانه رو پیش خرید می کنند و بعد با بالابردن قیمت اونها رو بفروش می رسانند وبازهم گرانی رو رواج می دهنداگر قبول ندارید تشریف بیارید با سند ومدرک به عنوان مشتری وارد چنددفتر املاک بریم اون موقع متوجه خواهید شد که 90درصد درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
درمحله خزانه شهرک چهارده معصوم همه بنگاه دارهاچندین زمین وآپارتمان دارن وخودشون هروقت بخوان قیمتهارومیبرن بالا بایدنظارت بشه به این دلال بازیها.زمین اوقاف تواین محله متری 15 میلیون بدون هیچ امکاناتی حتی بعضی ازاطاقهالوله کشی گازنداره
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۷:۲۴ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
باید زودتر این کار انجام میشد هر چند دیر ولی باز هم خوبه اما راههای شهری و برون شهری باید جدا شوند.
Iran (Islamic Republic of)
V
۱۷:۰۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
کارشناسان محترم چرت و پرتهای زیادی گفتن
بهتر بود یه نظری هم از کارمندان این وزارتخانه بزرگ پرسیده میشد
بخش حمل و نقل و راه هم هزینه بسیارزیادی پراداخت کرده خصوصا راه
یه سری به راههای گشور و هزینه بهسازی و نگهداری انها بزنیدبعدا در مورد مسکن متری ۲۰ میلیونی صحبت کنید.
تمامی محورها کشور در با هزاران هزار ساعت کار و با صدها هزار میلیارد ساخته شده درحال نابودی است.
هر دو بخش مسکن و راه اسیب دیده اند
United States of America
ناشناس
۱۶:۴۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
مسکن ارزان می‌شود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
تنها راه کاهش قیمت مسکن، مسکن مهر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
تنهاراه گرفتن جلو عبورمصالح ساختمانی ازکل مرزهای کشوراست بااین شرایط روزی برسد که رسیده چادرنشین بشیم وسلام فقط دارن مصالح ساختمانی راغارت میکنند
آخرین اخبار