نشریه پولتیکو اعلام کرد جنگ لفظی بین جو بایدن و بوریس جانسون به دلیل خروج آشفته نیرو‌های آمریکایی از افغانستان تحت کنترل طالبان افزایش یافته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پولتیکو، جنگ لفظی خشونت آمیز بین آمریکا و انگلیس به دلیل خروج آشفته نیرو‌های واشنگتن از افغانستان تحت کنترل طالبان، باعث شده است که یکی از وزرای دولت انگلیس، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را «دیوانه» خطاب کند.

این در حالی است که جو بایدن از جواب دادن به تماس‌های جانسون خودداری می‌کند.

به گزارش وب سایت آمریکایی اینسایدر، در شرایطی که مقابله با تهدید‌های فزاینده برای چین و افراط گرایی مستلزم همکاری بین المللی بیشتری است، اختلاف بین دو طرف گسل خطرناکی را در روابط دو کشور نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، دو طرف در به اصطلاح جنگ‌های توجیهی که از طریق اظهار نظر‌های مطبوعاتی بین مقامات لندن و واشنگتن انجام می‌شود، یکدیگر را زیر نظر می‌گیرند.

با اینکه که دولت بوریس جانسون در ابتدا  تصمیم خروج نظامیان از افغانستان را تأیید کرده بود، اما پس از مشاهده صحنه‌های هرج و مرج در کابل، خشم و عصبانیت خود را نسبت به خروج آشفته بایدن از این کشور ابراز داشت.

پس از اینکه بایدن هفته گذشته به درخواست‌های انگلیس مبنی بر تمدید مهلت تخلیه افراد از فرودگاه کابل توجه نکرد، خشم لندن افزایش یافت، زیرا بسیاری از افرادی که انگلیس متعهد شده بود از افغانستان تخلیه کند، در آنجا باقی مانده بودند.

یکی از وزاری کابینه دولت انگلیس که نامش فاش نشده است، در اظهارات خود در روز یکشنبه هفته گذشته، بایدن را دیوانه خظاب کرد و  پس از باز نشر در واشنگتن پست، راهی کاخ سفید شد.

به نوشته ساندی تایمز، جانسون بایدن را با لقبی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، به او داده بود یعنی «جوی خوابالو» یاد کرد و گفت که  همکاری با ترامپ بهتر از بایدن بود.

واشنگتن به سرعت پاسخ داد و منابع پنتاگون به پولتیکو گفتند که مقامات انگلیسی از آمریکا خواسته اند تا در فرودگاه کابل یک دروازه باز نگه دارد که بعداً مورد حمله تروریستی قرار گرفت، ادعایی که دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس به شدت آن را رد کرد.

بایدن که  به کینه توزی مشهور است، سال گذشته نخست وزیر انگلیس را «مینی ترامپ» خوانده بود. کینه توزی و جنگ لفظی در پی اظهارات جانسون بین دو کشور دوباره قوت گرفته است.

روابط اقیانوس اطلس به نظر می‌رسد در حال افول است و بایدن همچنین به جایگاه آمریکا در ناتو لطمه وارد کرده است. لرد رابرتسون، که در سال ۲۰۰۱ دبیرکل ناتو بود، خروج نظامیان آمریکایی را «تسلیمی شتابزده در برابر گروهی که ۲۰ سال پیش با آن‌ها جنگیدیم و شکست دادیم» خواند.

پس از خروج عجولانه نیرو‌های آمریکایی و ناتو از افغانستان،  ماه گذشته گروه طالبان وارد کابل، پایتخت افغانستان شد و همزمان با آن «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور افغانستان، از این کشور خارج شد و قدرت به دست طالبان افتاد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار