آذربایجان شرقی پیشرو در مکانیزاسیون کشاورزی

 رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت:ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در آذربایجان شرقی بیش از ۲۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، قهرمان نژاد رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در استان ۲.۵۶ اسب بخار بر هکتار است که از میانگین کشوری که ۲.۱ اسب بخار است بیشتر است.

 قهرمان نژاد افزود: آذربایجان شرقی با ۴۰ هزار دستگاه تراکتور، ۹۹۵ دستگاه کمباین برنج و گندم و ۱۳۰ هزار انواع ادوات کشاورزی در حوزه‌های مختلف ارزشی افزون بر ۱۱ هزار میلیارد تومان دارد.

او خاطرنشان کرد: مکانیزه شدن کشاورزی باعث کاهش سختی کار، کاهش در زمان عملیات، اقتصادی کردن تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان می‌شود.

او افزود: امسال ۳۵۰ دستگاه انواع تراکتور، ۵۲۰ دستگاه انواع دستگاه ادوات کشاورزی دنباله بند، ۶ دستگاه کمباین و ۹ دستگاه تجهیزات واحد‌های دام و طیور در استان با ارائه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی با سود ۱۵ درصد به صورت ۵ ساله در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

او با اشاره به امکان واردات ماشین آلات کشاورزی به داخل کشور افزود: مرکز توسعه مکانیزاسیون به صورت متمرکز بر واردات ماشین آلات کشاورزی نظارت داشته و بعد از تست و تایید امکان پلاک گذاری و استفاده وجود دارد، اما با توجه به قیمت بالای ارز واردات این ماشین آلات به صرفه نیست.

رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزه کشاورزی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با چالش‌ها و مشکلاتی که در حوزه مکانیزاسیون وجود دارد گفت: کوچک بودن قطعات زمین‌های کشاورزی در اکثر مناطق استان، ابزار‌ها و ماشین آلات کوچک می‌طلبد که به دلیل تحریم امکان واردات نیست و در داخل کشور تولید نمی‌شود، از طرفی تعداد شرکت‌های خدماتی و فنی مشاوره‌ای مکانیزاسیون توانایی تامین ماشین آلات و ادوات کشاورزی را به دلیل هزینه بالای نگهداری، ندارند.

قهرمان نژاد با بیان اینکه منبعد کارت سوخت به تراکتور‌های بدون پلاک تعلق نمی‌گیرد افزود: از ۴۰ هزار ۲۳ دستگاه تراکتور در سطح استان حدود ۳۰ هزار تراکتور پلاک گذاری شده و کارت سوخت دارند، اما حدود ۱۰ هزار تراکتور بدون پلاک هستند که باید برای دریافت کارت سوخت به پلاک گذاری و ثبت سند مراجعه کنند.

او اضافه کرد: طی پارسال ۱۵۸ میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به کشاورزان و فعالان این حوزه پرداخت شد و در حال حاضر کشاورزان می‌توانند برای خرید ۲۳۴۹ انواع دستگاه در ۱۴ زیربخش کشاورزی که در سایت مرکز توسعه مکانیزاسیون وجود دارد اقدام کنند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.