دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

رسانه‌ها تقویت فرهنگ شفافیت و ترغیب آن را دنبال کنند

امامی با اشاره به موضوع تعارض منافع، گفت: در این میان نقش امیدوارکننده را رسانه‌ها بر عهده دارند و لازم است رسانه‌ها ترغیب‌کننده فضای شفافیت باشند و تقویت این فرهنگ را دنبال کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شامگاه پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی کارگروه رسانه و فضای مجازی چهارمحال و بختیاری به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در کشور را لکنت زبان در گفتگو با مردم دانست و افزود: اگر مشکلی دیده می‌شود در بیان آن با مردم به درستی عمل نمی‌شود که بخشی از آن به نظام رسانه‌ای کشور مربوط است، اما به طور کلی رسانه‌ها در این شرایط می‌توانند نجات دهنده باشند.

او شفافیت را فراتر از ارائه بیانیه‌ها دانست و از قرارگیری قرارداد‌ها در نظام شیشه‌ای و امکان لغو قرارداد‌های خارج از این نظام به عنوان یک راهکار نام برد و در ادامه تصریح کرد: موضوع شفافیت نیازمند افرادی است که در زبان خود شکاف ساز و شکاف پرداز نباشند.


بیشتر بخوانید


امامی جامعه مطلوب را جامعه‌ای بیان کرد که در مجموعه متنابهی از شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی در حد میانه قرار گیرد و یادآور شد: فرهنگ عمومی به معنای حد میانه‌ای از فرهنگ‌های عبادی، اقتصادی و شهری تمام افراد است.

او افزود: تعریف حد میانه در شاخص سیاسی به سختی امکان‌پذیر است چرا که نمودار ۲ قطبی بودن این حوزه به نوعی پر رنگ‌تر شده و حد وسط نادیده گرفته می‌شود که لازم است این موضوع با ایجاد رسانه‌های اعتماد ساز تعدیل شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی اعتراض به اشتباهات را نیاز جامعه دانست و گفت: این اعتراض باید در یک فضای امنیت ساز و با باز تولید اعتماد و در مقابل اعتراض ایمنی‌سوز شکل بگیرد.

امامی درباره راهکار‌های حل معضلات نشریات نیز به موضوع تامین نیاز‌های اجتماعی اصحاب رسانه از طریق صندوق بیمه هنر اشاره و تصریح کرد: در صورتی که شرایط ناشی از شیوع کرونا موجب از بین رفتن شاخص استمرار تولید نشریه‌ای در استان‌ها شده است می‌توان با شناسایی و معرفی این نشریات شرایط را برای ارائه برخی حمایت‌ها و باز نشر این نشریه فراهم کرد.

او در خصوص آگهی‌های قابل انتشار در نشریات و بازنگری دستورالعمل‌ها در این زمینه اظهار داشت: تلاش می‌شود این موضوع در سطح هیات وزیران به منظور برگشت آگهی‌ها به فضای مطبوعات بررسی شود، اما باید در کنار آن به ظرفیت‌های فضای مجازی نیز توجه شود چرا که هدف قانون بر اصل اطلاع‌رسانی گسترده در این مورد است.

امامی حرکت در مسیر تبدیل شاخص‌های کمی به کیفی برای بهره‌مندی رسانه‌ها از برنامه‌های حمایتی را نیز مهم بیان کرد و گفت: لازم است رسانه‌هایی که نقش خوبی در آگاهی بخشی و ارائه نقد صحیح دارند، حمایت‌های بیشتری را نیز به خود اختصاص دهند.

او بر حفظ و ارتقای نقش شورا‌های فرهنگ عمومی تاکید کرد و گفت: در زمانی که ریل توسعه برخی موارد را با خود همراه کرده است، نیاز است این شورا برای جلوگیری از بروز مشکلات و مدیریت‌های فرهنگی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی داشته باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی همچنین به وحدت و الفت مردم ۲ استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری در مسائل تاریخی و فرهنگی اشاره و تصریح کرد: رسانه‌ها می‌تواند با مدیریت افکار عمومی اطلاع‌رسانی صحیحی در موضوع آب داشته باشند و علاوه بر بیان نگرانی‌ها و ناراحتی‌های مردم بحث تعارض منافع را نیز در نظر بگیرند.

امامی با بیان اینکه رسانه متعهد و مسوول به دنبال ارائه اطلاعات و آگاهی بخشی در حوزه تعارض منافع است، یادآور شد: کار رسانه به تحلیل امنیتی مربوط نیست بلکه باید در جایگاه تحلیل اجتماعی وارد شود و نبض جامعه را دریابد.

نگاه سیاسی به مقوله فرهنگ می‌تواند آسیب‌هایی را به دنبال داشته باشد

بیژن نوباوه وطن عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست هم‌اندیشی درباره اصلاح قانون مطبوعات گفت: موارد مربوط به این اصلاحیه در دوران دولت‌های نهم تا دوازدهم بار‌ها از طرف مجلس شورای اسلامی مورد پیگیری قرار گرفت، اما این موضوع همچنان بی‌نتیجه مانده است.

او با بیان اینکه فرصت اندکی از زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم سپری شده است، افزود: همسویی مجلس و دولت در حال شکل‌گیری است که امید می‌رود مشکلات و مسائل مختلف در ادامه این همفکری‌ها به ویژه در بحث رسانه و فضای مجازی به سرانجام مطلوبی برسد.

نوباوه وطن تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی بر موضوعات و درخواست‌های مردمی در حوزه فرهنگ واقف است، اما با وجود قانون‌گذاری‌های مختلف، حاکم نبودن ضوابط، مشکلاتی را به وجود آورده است که در این مورد، بحث فاصله‌های فکری عده‌ای از مسوولان و نگاه سیاسی آنان به مقوله فرهنگ آسیب‌هایی را به دنبال داشته است.

او گفت: پیاده‌روی اربعین بزرگ‌ترین حادثه فرهنگی محسوب می‌شود که تمامی ابعاد آن با توان مردمی مدیریت شده و به پیش می‌رود و این نشان دهنده وجود ظرفیت‌های بالای فرهنگی در جامعه است و اگر گاهی بحث کمبود اعتبارات و بودجه‌ها در حوزه فرهنگ مطرح می‌شود می‌توان آن را ناشی از سوء مدیریت‌ها دانست.

نوباوه وطن ساختار سازی در حوزه فرهنگ را مقدم بر برنامه‌سازی دانست و اظهار داشت: در موارد مربوط به فضای مجازی هدف اصلی بر حمایت از حقوق کاربران متمرکز شده است و تا زمانی که در این فضا تعارض منافع وجود دارد برخی از داخل و عده‌ای نیز از خارج کشور به مخالفت با آن می‌پردازند چرا که هدف دشمنان در ابتدا از بین بردن مبانی فرهنگی و در ادامه آن ضربه زدن به اقتصاد و سیاست است.

او افزود: مسیری که در دولت سیزدهم دنبال می‌شود مسیر صحیحی است اگر چه بدون خطا نخواهد بود و لازم است از این مسیر صحیح از دولت حمایت شود و تا زمانی که دشمنان در صحنه حاضر هستند ضروری است که همه برای کار در عرصه آماده باشند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار