آیا مصوبه الحاق بخشی از پارسیان به استان فارس اجرا می شود؟

آیا جدا سازی شهرستان پارسیان و الحاق آن به استان فارس ممکن است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان در پی سفر اخیر رئیس جمهور به  استان فارس و صحبت های مطرح شده در خصوص الحاق استان فارس به دریا و انتشار این خبر در استان هرمزگان واکنش های را در پی داشته است.

رئیس  مجمع نمایندگان استان هرمزگان به اظهارات رئیس جمهور در خصوص اتصال استان فارس به دریا واکنش نشان دادند.

در اولین اقدام اقای احمد مرادی در اعتراض  به این خبر در خصوص واگذاری شهرستان پارسیان به استان فارس گفت:  اتصال استان فارس به دریا هیچ گونه مبنای علمی و منطقی ندارد. ریاست محترم جمهور؛ مردم هرمزگان ثابت کرده‌اند یکپارچه در برابر این تصمیمات غیرکارشناسی و احساسی می‌ایستند.

جباری نماینده غرب هرمزگان  هم گفت طرح دوباره ماجرای انتزاع، وحدت شکن است و سبب دلهره و نگرانی مردم می‌شود و دامن زدن به چنین مسائلی منطقی، عقلانی و قابل پذیرش نیست.

او افزود:برخی شهرهای جنوبی استان فارس نیز متقاضی پیوستن به هرمزگان هستند چرا که نزدیکی فرهنگی و اجتماعی فراوانی با هرمزگان دارند و اگر برخی اشتیاق پیوستن به دریا دارند، به هرمزگان الحاق شوند.

جباری گفت: نگاه تحقیرآمیز و معیوب به هرمزگان دیگر مطرح نشود و در این دولت که عدالت و خدمت مبنای آن قرار دارد، انتظار می‌رود تا با نگاهی کارشناسانه، عدالت گرایانه و منطقی به هرمزگان نگریسته شود تا چنین مباحث «تاریخ مصرف گذشته‌ای» فرصت بروز نیابند.

 آشوری دیگر نماینده هرمزگان هم گفت: هیچ منطقی پشت انتزاع نیست و عاملان به طرح چنین ادعاهایی، متوجه منافع ملی و مبانی توسعه پایدار نیستند و ریاست محترم جمهور نیز به خوبی از ماهیت چنین خواسته‌هایی مطلع بوده و نگاه جامعی به مسائل این چنینی دارند.

آشوری گفت:برخی، طرحی را که سال‌ها است به حاشیه رفته و دولت‌ها آن را بواسطه فقدان توجیه منطقی، علمی و منطقه‌ای متوقف کرده‌اند، با پافشاری و بازی سیاسی به صحنه نگرانی مردم بدل ساخته‌اند و ما در این زمینه تذکرات لازم را در مجلس خواهیم داد.

دست درازی به تاریخ و هویت هرمزگان و ایجاد نگرانی در وجود مردم را با هیچ استدلالی نمی‌توان توجیه کرد چرا که هرمزگان با بسیاری از شهرهای جنوبی استان فارس دارای فرهنگ مشترک است.

او گفت: هیچ عقل سلیم و اندیشه خرمندانه‌ای نمی‌پذیرد که در شرایط فعلی کشور، موضوعی را مطرح و توسعه دهد که جز نگرانی و تشویش مردم ثمری برای کشور ندارد.

منصور  آرامی دیگر نماینده هرمزگان هم گفت: راه توسعه جنوب کشور کوچک کردن استان‌های ساحلی نیست بلکه تلاش در جهت اجرای عدالت و پیشرفت است.

در این میان جمعی از سیاسیون و مردم شهرستان پارسیان اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کردند و از مسئولان کشور  خواستند به دور از هرگونه تعصب قومی و اتخاذ تصمیمات احساسی و غیر کارشناسی که باعث بروز بحران امنیتی ،سیاسی و قومی در جامعه می شود پرهیز کنند.

طرح جداسازی بخش‌هایی از شهرستان پارسیان در استان هرمزگان و الحاق آن به شهرستان لامرد در استان فارس در اواخر دولت دوم محمود احمدی‌نژاد به تصویب رسید و در دولت حسن روحانی به علت مخالفت مردم تعلیق شد.

بر مبنای این طرح پنج روستای صورباش، فارسی، اکبری، تمبو جنوبی و تمبو شمالی از بخش کوشکنار تابع شهرستان پارسیان در استان هرمزگان جدا شده و به دهستان حومه (ترمان) از بخش مرکزی شهرستان لامرد استان فارس ملحق می‌شود.

این منطقه دارای چند اسکله و چند ناحیه ساحلی است که بدین ترتیب این طرح باعث همجواری استان فارس با ۶ کیلومتر از ساحل خلیج‌فارس و عدم همجواری استان هرمزگان با استان بوشهر و منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی می‌شود.

انتهای پیام/ن

 

برچسب ها: پارسیان ، گاوبندی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.