سهمیه آب هندیجان آب رفت/ وعده‌های مسئولان بر زمین ماند

مسئولان هندیجان مدت‌ها است که به دنبال راهکاری برای پایداری آب شرب هستند چراکه سهم آب آن‌ها به دلیل استفاده بی‌رویه آب در بالادست نادیده گرفته شد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مدتی است که برخی مسئولان هندیجان به دنبال راهکاری برای پایداری آب شرب هستند، چون در سال‌های اخیر خشکسالی به وجود آمده و رودخانه زهره هندیجان نیز بنا به دلایل متفاوت بیش‌ازپیش خشک شده است.

سال‌ها پیش کانال شهید رجایی احداث و مقرر شده بود تا از آب شربی که از سد کوثر برای سهم شهرستان هندیجان رهاسازی می‌شود، سهمیه آبی نیز به این کانال‌ها سرازیر بشود تا زمین‌های کشاورزی را در این منطقه آبیاری کنند.

مهم آن است که حق آبه رودخانه زهره هندیجان در نظر گرفته شود، چون این رودخانه بیشتر خالی از آب یا غیرقابل استفاده است که در این زمینه بار‌ها تبلیغات زیادی مبنی بر رهاسازی آب صورت گرفته که در نهایت کشاورزان و دامداران هندیجانی با این گفتار درمانی متضرر شدند.

اکنون با نادیده گرفتن حق آبه کشاورزان و وعده افتتاح سد چمشیر ۲ در استان بوشهر، رودخانه زهره هندیجان به نابودی کشیده خواهد شد و این رودخانه در جغرافیا شهرستان بهبهان نفس‌های آخرش را خواهد کشید.

چاروسایی  یکی از کشاورزان هندیجانی گفت: رودخانه زهره در حال خشک شدن است و دلیل آن برداشت مستقیم آب در بالادست از سمت زیدون و امیدیه است؛ همچنین نداشتن سردهنه سازی در نهر‌های زیدون آب زیست‌بوم و اکوسیستم رودخانه زهره را به نابود کشانده و اراضی و باغات هندیجان نفس‌های آخر را می‌کشند.

سهمیه آب هندیجان آب رفت/ وعده‌های مسئولان بر زمین ماند

سهمیه آب هندیجان نادیده گرفته شد

او بیان داشت: برای رهاسازی آب از سد کوثر قرار بوده که ۵۰ میلیون مترمکعب در مرداد و شهریور امسال رهاسازی شود، اما فقط ۲۰ میلیون مترمکعب در مردادماه رهاسازی شد و اکنون که اواخر مهرماه است کماکان آبی رهاسازی نشد.

عبادی نسب دیگر کشاورز هندیجانی گفت: رهاسازی آب از سد کوثر به‌موقع انجام نمی‌شود و مسئولان ذی‌ربط که هم اکنون قصد رهاسازی آب را دارند، مصادف شده با کشت کلزا در بالادست در حوزه زیدون شهرستان بهبهان که همین امر باعث شده تا حق آب شرب هندیجان نادیده گرفته شود.

کشاورز هندیجانی از روستای چم مراد بیان داشت: مسئولان در این سال‌ها خدماتی را برای آب‌رسانی انجام نداده‌اند و حق آبه ما را نادیده می‌گیرند و جهاد کشاورزی شهرستان نیز هیچ‌گونه تلاش مضاعفی انجام نمی‌دهد و با وجود گذشت ۴۳ سال از انقلاب اسلامی هنوز روستا‌های حاشیه جاده بدر برای آب شرب از آب رودخانه که زهاب زمین و فاضلاب است، استفاده می‌کنند و این در حالی است که برای آب شوری که از رودخانه پمپاژ می‌شود و دارای املاح و بیماری است، قبض‌های هنگفتی برای کشاورزان صادر می‌شود.

او افزود: مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند که از مسئولان می‌خواهیم نگذارند کشاورزان خسارت ببینند و بیکار شوند هندیجان ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی دارد که سند آن‌ها در سال ۱۳۴۲ صادر و از این میزان بیش از ۱۹ هزار هکتار آن دارای پروانه بهره‌برداری از آب است که با احداث سد کوثر هیچ حق آبه‌ای برای کشاورزان، دامداران و باغداران این شهرستان در نظر گرفته نشد.

فتح الله الهیاری نماینده نظام صنفی کشاورزان هندیجان گفت: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری که در شهرستان برای بهبود و توسعه اراضی کشاورزی در حال احداث است بر اثر کارشناسی‌های غلط و نبود مدیریت و نظارت کامل بر آن به حاشیه رفت و بیش از هشت هزار هکتار از اراضی مستعد و در حال کشت هندیجان در این طرح بر اساس کارشناسی‌ها و آمار‌های غلط مدیران کشاورزی نادیده گرفته شده است.

او تصریح کرد: بار‌ها اعتراض شده، اما کسی پاسخگو نیست و همین موضوع باعث شده تا روستا‌ها خالی از سکنه شود و ساکنان روستا نیز در حال مهاجرت به شهر باشند و امید است در دولت انقلابی و مردمی حجت الاسلام رئیسی این طرح در شهرستان مورد بازبینی قرار گیرد و حق آبه کشاورزی هندیجان به آن‌ها برگردانده و احداث سد چمشیر ۲ متوقف شود.

سهمیه آب هندیجان آب رفت/ وعده‌های مسئولان بر زمین ماند

وعده‌های مسئولان بر زمین مانده است

طبق گزارش‌ها ۵۰ میلیون مترمکعب سهمیه سال آب از سد کوثر است که ده‌ها میلیون مترمکعب آن در بالادست استفاده‌های نادرست و یا هدر می‌رود.

قاسم سلیمانی دشتکی استاندار سابق خوزستان در سفر اخیر خود به شهرستان هندیجان در خصوص مشکل آب این شهرستان گفته بود که «حفر چاه و انتقال آب از چاه‌های زیدون باید ظرف سه ماه آینده صورت گیرد».

البته وعده‌هایی همچون حفر چاه و انتقال آب به حجم آبی هم هنوز زمین‌مانده و روستا‌های ما در طول شبانه‌روز در بسیاری از اوقات با ساعت‌ها بی‌آبی سر می‌کنند و کسی پاسخگو نیست.

در خصوص برداشت‌های غیرمجاز در مسیر خط لوله آب کارون از مسیر بندر ماهشهر به چم خلف عیسی و از چم خلف عیسی به هندیجان و مشکل لوله‌های فرسوده آنچه اقدامی صورت گرفته است؟

منبع:مهر 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.