اسحاقی با اشاره به تلاش شبانه روزی ۱۹ ماه اخیر این موسسه برای ساخت واکسن کووپارس گفت: سازمان غذا و دارو میزان واکسن مورد نیازش را اعلام کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، علی اسحاقی، رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به جزئیات ساخت واکسن رازی کووپارس گفت:  این واکسن دارای دو دوز تزریقی و یک دوز استنشاقی است که هیچ یک از واکسن‌های ساخته شده کووید ۱۹ در دنیا دارای این ویژگی نیست. فرمولاسیون ساخت آن مبتنی بر پروتئین نوترکیب است یعنی از بی خطرترین پلتفرم‌های شناخته شده محسوب می‌شود.

او در ادامه تولید انبوه را مستلزم اعلام نیاز سازمان غذا و دارو دانست و افزود: این سازمان لازم است زودتر میزان واکسن مورد نیازش را اعلام تا واکسن ساز‌ها براساس آن اقدام به تولید واکسن کنند.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: واکسن کووپارس، ایمنی همولار و سلولار را توامان ایجاد می‌کند و فاقد هر گونه جرم زنده ویروس بوده و خطری از این بابت، گیرنده واکسن کووپارس را تهدید نمی‌کند.

اسحاقی درباره عدم صدور مجوز مصرف اضطراری این واکسن به رغم درخواست موسسه از سازمان غذا و دارو با اشاره به این که موسسه رازی به دو علت تقاضای صدور مجوز اضطراری را مطرح کرد، گفت: برخلاف برخی واکسن‌هایی که به آن‌ها مجوز مصرف اضطراری داده شده، تمام مراحل فاز‌های یک و دو واکسن کووپارس در ایران طی شده و داده‌هایی که از این فاز‌ها در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گرفت کاملا این نکته را تایید می‌کند؛ از طرفی وزیر سابق بهداشت، بر همین مبنا این نوید را داده بودند با شروع فاز ۳ مجوز مصرف اضطراری برای مصرف عمومی این واکسن صادر خواهد شد.

او افزود: گرچه اکنون سازمان غذا و دارو از ما نتایج آنالیز بینابینی را می‌خواهد و فکر می‌کنم تا یکی دو هفته آینده اطلاعات مورد نیاز محقق شود و مجوز مصرف اضطراری را دریافت کنیم.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در ادامه در پاسخ به نتایج فاز یک و دو واکسن کووپارس گفت: در فاز اول، بی خطری یا کم عارضه و بی عارضه بودن واکسن مدنظر بود که در این فاز این موضوع ثابت و دوز موثر نیز انتخاب شد. در فاز دوم تمرکز بر ایمنی زایی واکسن مورد مطالعه قرار گرفت که نتایج آن نیز رضایت بخش بود. در فاز سوم نیز تا کنون ۱۷ هزار نفر مشارکت کرده اند و نتایج به دست آمده، بسیار خوب بوده است.

اسحاقی افزود: واکسن کووپارس به عنوان دوز بوستر یا یادآور تمام واکسن‌های دیگر قابل استفاده است و این یکی دیگر از نقاط قوت واکسن شمرده می‌شود.

او با اشاره به مذاکره با معاونت بهداشت وزارت بهداشت مبنی بر صدور کارت واکسن برای تمام داوطلبان فاز‌های یک، دو و سه کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس، گفت: ارسال شماره ملی تمام داوطلبان به معاونت بهداشت وزارت بهداشت به زودی تکمیل می‌شود و دریافت کارت واکسن از سامانه واکسن امکان پذیر خواهد بود.

رئیس موسسه رازی در پاسخ به قابلیت استفاده واکسن کووپارس در سنین پایین تاکید کرد: این واکسن به لحاظ پایه علمی، جزء ایمن‌ترین پلتفرم‌های شناخته شده دنیا برای سنین پایین است، زیرا کمترین میزان آنتی ژن بین واکسن‌های داخلی و خارجی، در این واکسن به کار برده شده است. دستورالعملی نیز تدوین و تحویل سازمان غذا و دارو داده ایم که در صورت تایید، برای سنین زیر ۱۸ سال هم قابل مصرف خواهد بود.

اسحاقی افزود: قاعده برای مصرف واکسن در سنین پایین، از ۱۸ سال شروع و با هر سه سال کاهش، تا سن سه سالگی را شامل می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: موسسه رازی برای ساخت واکسن کووید ۱۹ پلتفرمی را انتخاب کرد که در این شرایط بهترین باشد و از پلتفرم‌های نسل دوم و سوم واکسن محسوب می‌شود.

 



 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.