شفق قطبی که از برخورد شراره های خورشیدی تشکیل شد

یک شعله عظیم خورشیدی باعث ایجاد یک درخشش سبز رنگ وهم‌آور در برخی از نقاط شمالی کره زمین شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لایو ساینس، یک شراره خورشیدی قدرتمند به نام X۱ از خورشید در روز پنجشنبه (۲۸ اکتبر) موجی از ذرات باردار را منتشر کرد که شب گذشته درست پیش از هالووین به زمین رسید. این شراره باعث ایجاد نوری در اتمسفر فوقانی زمین شد که دانشمندان آن را طوفان ژئومغناطیسی کلاس G۳ می‌نامند. این طوفان شفق‌های قطبی را ایجاد می‌کند که در عرض‌های جغرافیایی بسیار پایین‌تر از حد معمول نیز قابل مشاهده هستند. شفق‌های قطبی معمولا در اطراف قطب شمال دیده می‌شوند.

مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی ایالات متحده روز جمعه در بیانیه‌ای نوشت: "تاثیرات ناشی از طوفان G۳ بر فناوری ما عموما جزئی است. با این حال، یک طوفان G۳ این پتانسیل را دارد که شفق قطبی بیشتری از حد معمول ایجاد کند و اگر عوامل دیگر کنار هم قرار گیرند، شفق قطبی ممکن است در شمال شرق و بر فراز ایالت واشنگتن دیده شود."

شفق قطبی

جان ودربی، عکاس ایسلندی با به اشتراک‌گذاری تصاویری از شفق‌های قطبی نوشت: "امشب، یک رویا به واقعیت تبدیل شد. از دیدن این نمایش باورنکردنی بسیار  شگفت زده هستم."

شفق قطبی

شفق‌های شمالی و معادل قطب جنوب آن یعنی نور‌های جنوبی، زمانی اتفاق می‌افتند که ذرات باردار از شراره‌های خورشید به ذرات موجود در جو فوقانی زمین برخورد کنند و باعث درخشش دیدنی شوند. این ذرات توسط میدان مغناطیسی سیاره ما به سمت قطب‌های زمین هدایت می‌شوند و به طور معمول آنها را می‌توان در عرض‌های جغرافیایی بالا نزدیک به قطب‌ها مشاهده کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۱۰ آبان ۱۴۰۰
خیلی زیباست
آخرین اخبار