کشت گیاهان در ۸ هزار هکتار از مراتع فارس

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی گفت: این اداره کل امسال در راستای اقتصادی کردن مراتع و بهبود معیشت بهره‌برداران ۸ هزار هکتار از عرصه‌های مرتعی را به کشت گیاهان دارویی اختصاص داده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالحسن صمدنژاد با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی، خشکیده شدن تالاب‌ها و زمین‌های زراعی، نداشتن پوشش گیاهی با هر وزش باد یا روان آبی، چرای بیش از حد مراتع توسط دام، تغییرات دمایی و ... از علل اصلی فرسایش خاک است، اظهار داشت: وضعیت فرسایش خاک در استان فارس بین ۱۰ تا ۱۵ تُن در هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس افزود: برای حفاظت از عرصه‌ها کلیه فعالیت‌های بیولوژیک و بیو مکانیک، سازه‌ای و مدیریتی در دستور کار اداره کل قرار دارد.

صمدنژاد ضمن تاکید به نقش مهم پروژه‌های آبخیزداری در پیشگیری از فرسایش خاک اظهار داشت: ذخیره نزولات آسمانی، تقویت آب سفره‌های زیرزمینی، کنترل سیلاب‌ها و رواناب‌های سطحی، مقابله با خشکسالی برخی از اهداف اجرای این پروژه‌ها است.

این مقام مسئول از اجرای ۱۰۶ هزار و ۹۲۴ هکتار طرح آبخیزداری و آبخوانداری در قالب ۲۷ پروژه از محل اعتبارات ملی و استانی طی سال جاری خبر داد.

او با تاکید بر ضرورت حفظ از عرصه‌های ملی، ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۰ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های این استان دچار آتش‌سوزی شد.

صمدنژاد با بیان اینکه ۱۷۴ نیروی حفاظتی اعم از نیروی شرکتی، رسمی و قراردادی در یگان حفاظت از جنگل‌های استان مشغول به کار هستند، بیان کرد: در ۸ ماهه نخست امسال میزان ۱۴۴۸ هکتار اراضی ملی در تمام شهرستان‌ها در راستای حفاظت از انفال و عرصه‌های ملی امسال رفع تصرف شده است که ارزش تصرفات ۸۶ میلیارد ریال بوده است.

او تصریح کرد: در این راستا تیم‌های گشت و مراقبت یگان حفاظت منابع طبیعی به صورت مستمر عرصه‌های منابع طبیعی را مورد رصد و پایش قرار می‌دهند و به محض مشاهده هرگونه تخلف بر روی اراضی ملی با متخلفان برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

صمدنژاد همچنین اعلام کرد که طی این بازه زمانی ۸ ماهه ۱۴۰۰ تاکنون ۲۴۹ فقره در مساحت ۵۳۴ هکتار خلع ید توسط یگان حفاظت منابع طبیعی در کل استان فارس داشته اسم که ۱۰۹ تُن هیزم جنگلی از متخلفان کشف و ضبط شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی در راستای اقتصادی کردن مراتع و بهبود معیشت بهره‌برداران، گفت: این اداره کل امسال ۸ هزار هکتار از عرصه‌های مرتعی با همکاری مرتعدران را به این امر اختصاص داده که اکثرا گیاه آنغزه و باریجه است.

صمدنژاد عنوان کرد: امسال حدودا ۲۶۰ هزار هکتار جهت مراتع استان پروانه چرا صادر خواهد شد و تا کنون جهت ۹ و نیم میلیون هکتار از عرصه‌های ملی پروانه چرا و مجوز چرا صادر شده است.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار