در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

آئین نامه صلاحیت استادان برای تدریس بررسی می‌شود

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: آئین نامه صلاحیت استادان برای تدریس در دست بررسی قرار می‌گیرد.

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معضل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کشور گفت: باید انعطاف پذیری مناسبی در آموزش‌های مهارتی که متناسب با نیاز‌های شغلی آینده فناوری هستند، به وجود آید.

او گفت: با وجود اینکه تمامی کشور‌ها مهارت‌آموزی را در نهاد آموزش عالی خود وارد کرده اند، اما ما هنوز برای تغییر برنامه‌های درسی، تربیت نیرو‌های انسانی متخصص متناسب با نیاز‌های حرفه‌ای و مشاغل تردید داریم.

صالحی عمران تصریح کرد: رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای راه‌اندازی باید سیگنال خود را از بازار کار بگیرد نه از درون سیستم آموزشی. براین اساس بعد از ۱۵ یا حتی ۲۰ سال سرفصل‌های دانشگاه را تغییر دادیم و اولین الزام در این راه تجهیزات بود. ۳۴۰۰ کارگاه داریم که دانشجویان حدود ۶۰ تا ۷۰ ساعت دروس عملی را در آنجا می‌گذرانند پس باید به محیط‌های کارگاهی بیشتر اهمیت داده شود و طبیعتا به تجهیزات عمده‌ای نیاز است.

او اضافه کرد: با رایزنی‌های صورت گرفته در سال گذشته بودجه آزمایشگاه‌های خود را از ۱۵ میلیارد به ۲۰۰ میلیارد تومان ارتقا دادیم که گام بزرگی بود، اما راه هنوز بسیار است. بعد از پرداختن به محیط‌های عملی و کارگاهی توجه به جذب اساتید توانمند اهمیت داشت. این دانشگاه حدود ۱۸ هزار مدرس حق‌التدریس دارد که شاید این تعداد در هیچ دانشگاهی نباشد براین اساس سعی شد که آیین‌نامه صلاحیت مدرسین را تهیه کنیم و هر مدرس را بررسی کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور بیان کرد: نمی‌توانیم آموزش جوانان محصل در این دانشگاه را به دست اساتیدی بسپاریم که حرفه‌ای نیستند یا با ارتباطات شخصی به دانشگاه راه پیدا کرده‌اند. دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان اولین دانشگاه حتی قبل از وزارت علوم اعلام کرد اساتید که قصد جذب دارند باید یک سال دوره در صنعت بگذرانند.

صالحی عمران گفت: آموزش فنی و حرفه‌ای در مقایسه با آموزش نظری باید اولویت پیدا کند و مورد توجه سیاستگذاران ما باشد. ما تنها دانشگاهی هستیم که سالانه تعدادی از رشته‌ها حذف و تعدادی کدرشته محل جدید را اضافه می‌کنیم. آموزش مهارتی باید با تولید و اشتغال آشتی کند و آموزش در دستیابی افراد به شغل و ورود به بازار کار باید تاثیر داشته باشد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور تاکید کرد: براساس جداول سازمان برنامه و بودجه، میزان سرانه بودجه دانشجوی کاردانی این دانشگاه حتی از یک دانش آموز هنرستان کارودانش کمتر است و در شرایطی که سرانه بودجه منظور شده برای یک هنرجوی کارودانش و هنرستان ۸۰ میلیون ریال است، این رقم برای یک دانشجوی فنی و حرفه‌ای تنها ۵۳ میلیون ریال است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.