تلاش برای اخذ گواهی‌نامه‌های تخصصی محصولات دریایی از سازمان‌های جهانی

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان گفت : به دنبال اخذ گواهی‌نامه‌های تخصصی محصولات دریایی از سازمان‌های جهانی هستیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، مهرداد بازرگان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان گفت: اخذ گواهی‌نامه‌های تخصصی محصولات دریایی از سازمان‌های جهانی، کمک می‌کند که بتوانیم در مارکت‌های بهتری حضور پیدا کنیم.

او گفت: به دلیل رشد سریعی که در بخش آبزی‌پروری و اقتصاد دریا محور صورت گرفته نیاز داشتیم که ما برای این اتحادیه دفتر مجوزی را بسازیم تا بتوانیم در صحنه داخلی و بین‌المللی حضور مثبتی داشته باشیم.ما باید برنامه‌ریزی‌ها را به گونه‌ای پیش ببریم که از بدو تولید نهاده تا انتهای بازار یک انسجام به وجود آید و نیاز داشتیم سازمان‌دهی صورت بگیرد تا زنجیره ارزش را به طور کامل زیر پوشش داشته باشیم. اگر هر حلقه‌ای از این زنجیره همکاری نکند و در این سیستم نباشد، ممکن است صدماتی به کل زنجیره و تولید نهایی وارد شود.

وی گفت: با اینکه اکنون از بدو صید مواد اولیه کارخانجات پودر ماهی، تا تولید پودر ماهی، تولید غذای آبزیان، تولید بچه میگو و ماهی، پرورش، فراوری و صادرات آبزیان ورود کرده‌ایم، در دنیا در حوزه آبزی‌پروری به سمتی رفته‌اند که هیچ‌گونه وابستگی نداشته باشند، چراکه هر عامل خارجی ممکن است موجب بیماری و آسیب به رشد، تولید و صادرات شود. امروز آبزی‌پروری در دنیا یک صحنه رقابت است و ما باید مزایایی داشته باشیم که در بازار حضوری پابرجا داشته باشیم.

بازرگان گفت : در آبزی‌پروری و در کل زنده پروری، پایش از اهمیت بالایی برخوردار است و خطرات بسیاری وجود دارد. اگر یک ویروس یا باکتری از جایی وارد شود، پایدار می‌شود و مشکلات بسیار زیادی را در آینده ایجاد خواهد کرد.ما پودر ماهی خارجی وارد می‌کنیم و شاخص‌ها نمی‌تواند نشان دهد این پودرهای وارداتی چه کیفیتی دارند. برای مثال شاخص تشخیص میزان پروتئین، اوره موجود در ترکیبات است و به این منظور مقدار اوره را افزایش می‌دهد و درواقع آن پودر دیگر ارزش غذایی مورد نیاز را ندارد. خوشبختانه امروز منابع کافی برای تولید پودر ماهی را داریم که باید برنامه‌ریزی کنیم تا از بدوی که ماهی از دریا بیرون آورده می‌شود، کنترل شود تا پودری باکیفیت تولید شود.

او گفت : سیاست‌گذاری در بخش دریایی باید متوازن باشد و پودر ماهی و تولید شده و سایر تولیدات باید ابتدا در بازار داخلی و برای تأمین نیاز داخلی صرف شود و اگر تولیدی مازاد نیاز داخلی بود، آنگاه به صادرات روی آورده شود.نیاز داریم که سیستم دولتی و حاکمیتی در این زمینه پشتیبانی و همراهی داشته باشد و در صدور مجوزها به این مسائل توجه کند. انتظار داریم اتحادیه آبزیان در روند صدور مجوزها و صادرات و واردات نقش داشته باشند تا هم موجب کاهش تنش‌ها شود و هم کار سازمان پیدا کند. اکنون ۱۲۰ واحد صنعتی حوزه آبزیان عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان هستند و به زودی شاخه‌ها و واحدهای بیشتری جذب این اتحادیه خواهند شد.پ در هرمزگان سالانه ۲۵ هزار تن میگو می‌شود و چشم‌انداز ۱۰ ساله ما این است که این مقدار را به ۲۰۰ هزار تن برسانیم.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان گفت : زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاران برای افزایش تولید میگو در هرمزگان مشخص شده و به زودی به بهره‌برداری می‌رسند. مشکل تأمین برق در صنعت آبزیان بسیار جدی است و امیدواریم با حل این مشکل بتوانیم ظرفیت تولید استان را افزایش دهیم. ۸۰ درصد محصولات ما صادر می‌شود و در حوزه بازار داخلی نیز رشد بسیاری داشته‌ایم و این بسیار امیدوارکننده است.


انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.