هنگام وقوع زلزله بواسطه ترسی که انسان را فرا می‌گیرد، دچار خطا‌های در تصمیم‌گیری می‌شود که آسیب دیدن را در اینگونه حوادث چند برابر می‌کند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،  بر اساس نکات آموزشی جمعیت هلال احمر، اگر در زمان وقوع زلزله داخل ساختمان هستید، فرار نکنید و زیر میز محکم، گوشه یا کنار دیوار داخلی و ستون‌های اصلی پناه بگیرد.

اگر میز یا نیمکت محکمی در نزدیکی شما وجود ندارد، کنار دیوار داخلی روی یک زانو بنشینید و دست‌ها و بازو‌ها را روی سر و گردن خود بگذارید. اگر در معرض خطر سقوط اشیاء مانند لوستر یا سقف هستید، از اشیاء در حال سقوط فاصله بگیرید و دست‌ها را روی سر و گردنتان قرار دهید. اگر میز محکمی در نزدیکی بود و فرصت کافی را داشتید، زیر آن پناه بگیرید.

نکات پیشگیری از آسیب دیدن در زلزله

اگر در رختخواب هستید و محدودیت حرکتی دارید، بالش را روی سر و گردنتان گذارید و با دست دیگر از سر و گردن خود مراقبت کنید. در غیر این صورت به سمت چپ بخوابید سپس یک دست را زیر سر گذاشته و پا‌ها را داخل شکم جمع کنید. هنگام وقوع زلزله از آسانسور استفاده نشود اگر داخل آسانسور زلزله را حس کردید، با زدن دکمه نزدیکترین طبقه و به محض ایست آسانسور، خارج شوید.

اگر در راه‌پله بودید، به نرده‌های پله تکیه ندهید و کنار دیوار داخلی بنشینید سپس با دست و بازو از سر و گردن خود محافظت کنید. نکته مهم اینکه کنار شیشه، پنجره، در‌های خروجی، دیوار‌های خارجی و هر چیزی که امکان سقوط دارد، قرار نگیرید و در چارچوب در‌ها نایستید.

نکات پیشگیری از آسیب دیدن در زلزله

اگر در بیرون از ساختمان هستید، از خیابان‌ها و کوچه‌های باریک خارج و به فضای باز روید سپس روی یک زانو بنشینید و کف دستان خود را روی زمین قرار دهید، بعد منتظر باشید تا لرز‌ها تمام شود. اگر در مراکز خرید حضور داشتید، ندوید و سمت درب‌های خروجی هجوم نبرید. هنگام خروج از ازدحام و فشار به جمعیت خودداری کنید. اگر زمان کافی برای خروج نداشتید، با دست و بازو از سر و گردن خود محافظت کنید و از دکور‌ها و قفسه‌هایی که احتمال سقوط دارند، فاصله بگیرید. اگر در سینما یا ورزشگاه بودید، روی صندلی‌ای که نشستید، تکان نخورید، سپس سر خود را میان زانو‌ها ببرید و دست‌ها و بازوهایتان را روی سر و گردن قرار دهید.

نکات پیشگیری از آسیب دیدن در زلزله

نکات قابل توجه در این زمینه اینکه در کوچه‌ها و خیابان‌ها تجمع نکنید، مراقب آوار و شیشه‌های شکسته باشید، داخل ساختمان نروید، با خودرو زیر پل توقف نکنید، راه رفتن روی جاده‌های آسیب دیده را انجام ندهید، زیر درختان و تابلو‌های راهنمایی و رانندگی قرار نگیرید، به کابل‌ها و سیم‌‎‌های برق سقوط کرده دست نزنید و راه عبور وسایل نقلیه امدادرسان (هلال احمر، آتش نشانی، اورژانس، پلیس) را مسدود نکنید.

اگر هنگام وقوع زلزله در حال رانندگی هستید، سمت راست خیابان توقف نکنید، سپس رادیو را برای دریافت آخرین اطلاعات روشن کنید و به حرکت ادامه ندهید تا لرزش‌ها تمام شود. پس از زلزله موقع برگشتن به خانه، اقداماتی را نظیر نزدن کلید برق، باز نکردن پنجره‌ها و استفاده نکردن از کبریت و فندک را رعایت کنید و پیش از ورود، با چراغ قوه وارد شوید سپس نشت گاز را بررسی کنید.

نکات پیشگیری از آسیب دیدن در زلزله

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار