دو کوهنورد تهرانی به نام‌های عباس کلهر و حامد شاه‌حسینی قرار بود از مسیر گرده آلمان‌ها به قله علم‌کوه صعود کنند که به‌دلیل سرمای شدید زمین‌گیر شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان - عباس کلهر، مربی برف و یخ فدراسیون کوهنوردی روز چهارشنبه ۲۲ دی با زمین‌گیر شدن همنوردش با اورژانس مازندران تماس می‌گیرد و با اطلاع دادن اوضاع وخیم او درخواست امداد می‌کند.

او تا رسیدن نیرو‌های امدادی، هم‌نوردش را رها نمی‌کند و با این که توان فعالیت داشته، به امید نجات وی کنار بالینش می‌ماند تا با استفاده از مهارت‌های امدادی و پزشکی کوهستانی‌اش بتواند مانع از بروز مشکلات بعدی شود یا حداقل با تغذیه و امکانات موجود بتواند هم‌طنابش را تا رسیدن نیرو‌های امدادی حفظ کند.

نیرو‌های امدادی پنجشنبه ۲۳ دی با بالگرد خود را به ارتفاعات علم کوه می‌رسانند و تیمی متشکل از ۳ کوهنورد داوطلب را در کنار جان‌پناه خرسان مستقر می‌کنند. این تیم با انجام کار فنی به ۲ کوهنورد گرفتار می‌رسند و با پیکر بی‌جان مرحوم حامد شاه حسینی مواجه می‌شوند. مرحوم کلهر اما در تمام این مدت منتظر نیرو‌های امدادی بوده تا حامد را نجات دهد.

کوهنوردان امدادگر می‌گویند ابتدا مقداری مایعات و خوراکی به عباس کلهر که در آن زمان دچار سرمازدگی متوسط شده بوده، داده‌اند و سپس با زدن کارگاه فنی موجبات صعود او را فراهم کرده و مصدوم توانسته چند ساعت برای صعود با ابزار تلاش کند. تا اینکه امدادگران با توجه به باد و سرمای شدید در منطقه و بیهوشی عباس کلهر روی طناب، تصمیم به بازگشت به جان پناه خرسان می‌گیرند و به این ترتیب عملیات نجات ۲ کوهنورد در این مرحله به پایان می‌رسد.

تیم اعزامی سازمان امداد و نجات نیز به دلیل مواجه شدن با هوای نامناسب و عدم امکان پرواز بالگرد، شش روز در جان پناه می‌مانند تا این که در شرایط مناسب با بالگرد به پایین باز می‌گردند.

در ادامه، با پیگیری خانواده‌ها و تلاش‌های صورت‌گرفته، تیم جدیدی متشکل از هفت نفر که بدنه اصلی آن‌ها افراد داوطلب بودند، بعد از رصد پنجره‌های هوایی مناسب در منطقه مستقر می‌شوند و بعد از ۲ روز تلاش می‌توانند پیکر کوهنورد فداکار و از جان گذشته، عباس کلهر را به تهران منتقل کنند.

پیکر مرحوم حامد شاه‌حسینی هنوز در بلندای علم کوه و لابه‌لای گرده آلمان‌ها است و وضعیت آب و هوایی اجازه برگراندن او را نداده است. امدادگران برای انتقال پیکر حامد شاه‌حسینی منتظر هوای مناسب هستند.

پیکر مرحوم عباس کلهر -جوان ۳۷ ساله اهل تهران- دوشنبه هجدهم بهمن ساعت ۱۰ صبح به سمت گلزار شهدای مسگرآباد تشییع می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
کوهنورد
۱۲:۱۶ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
صعود آلپی زمستانه گرده آلمان ها توانایی و تمرین خاص خودشو میخواد درسته این دوستان مربی و مربی راهنما بودن ولی برا اون برنامه این کافی نبود متاسفانه برنامه بیش از آمادگی و توانشون بود احتمال داره دست آقای شاه حسینی به خاطر صعود سرطناب سرمازده شده باشه به هر حال آقای کلهر با تجربه تر بودن ایشون باید مدیریت میکردن و اگه این توانایی رو در خودشون می‌دیدن که اون برنامه رو اجرا کنن تجربه و توانایی هم طنابشون رو هم باید میسنجیدن چون بدون هم طنابشون امکان خروج از گرده به تنهایی نبود آقای کلهر اگه دوستشون فوت میشد سقوط میکرد یا هر اتفاقی میفتاد که مجبور میشد به تنهایی صعود کنه هم نمیتونست از اونجا به تنهایی خارج شه و به صعود ادامه بده و نوشتین مصدوم چند ساعت با ابزار صعود کرده در صورتی که تیم امداد تو مصاحبه گفتن بالا کشی کردن نه اینکه مصدوم خودش صعود کرده گفتن حتی توانایی پوشیدن هارنس هم نداشتن و در آخر هم گفتین مصدوم بیهوش رها شد که بنا به گفته تیم امداد ایشون بیهوش نبودن فوت شده بودن
Iran (Islamic Republic of)
محمد یونسی
۱۴:۰۶ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
اقای کلهر
هنوز باورش سخت است
حتی برای منی که تنها افتخار مصاحبت و همنوردی کوتاه و یادگیری از تجربیات بیکران شما را به قدر ظرف خود داشتم
اما شخصیت شما چنان گرم و دلنشین بود که هنوز باورش سخت که سرمای برف ،گرمای کوره وجود شما را خاموش کرده باشد .
تا ابد یاد شما زنده باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
خدا بیامرزتشون ... عباس مصداق فداکاری و ایثار بود و همیشه تا ابد در دل و جان ما خواهد بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
جای امیدواری زیادی به آینده هست با دیدن آدم هایی مثل شما و حاج قاسم و خیلی های دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
بقیش رو بگو
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۲۹ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
خدا رحمتت کنه مرد فداکار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
جوانمردی را در کوهنوردی جاودان وثبت نمودی برادر گرامی روحت شاد وقرین رحمت ایزد منان باشد همیشه ب وجودت یادت افتخار خواهیم کرد
Iran (Islamic Republic of)
جوان گمنام
۰۸:۰۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
روحت شاد عباس آقا انگار همین دیروز بود که باهم داشتیم صحبت میکردیم جای خالی ات را نمی‌توان تحمل کرد.
Iran (Islamic Republic of)
نا شناس
۰۱:۵۱ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
شادی روحش فاتحه مع الصلوات
Iran (Islamic Republic of)
سرباز گمنام
۰۰:۰۰ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
روحت شاد استاد عباس کلهر...
آبرویی که به واژه "شرف" بخشیده ای و "ردی" که تو از "ایثار" باقی گذاشته ای؛ هرگز پاک نخواهد شد!
عشق سوزان است بسم الله الرحمن الرحیم
هر که خواهان است بسم الله الرحمن الرحیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
روحشون شاد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۲۳ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
خدا رحمتشون کنه دو استاد که متواضعان در کوهنوردی تلاش می‌کردن
Iran (Islamic Republic of)
Ma
۱۷:۴۰ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
قهرمان فداکار عباس کلهر...
آبرویی که به واژه «شرف» بخشیدی... و ردی که تو از «ایثار» بافی گذاشتی!
هرگز پاک نخواهد شد.
روحت شاد:)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
روحت شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
روحت شاد
قهرمان قله های افتخار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
یادت گرامی
۱۲۳۴
آخرین اخبار