باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی گزارش می‌دهد

روپوش سفید‌های قلابی که برای اسکناس با جان مردم بازی می‌کنند

این روز‌ها در گوشه و کنار کشور و خراسان جنوبی مطب‌های زیرزمینی به چشم می‌خورند که پزشک نما‌ها بدون مجوز شروع به درمان مردم می‌کنند.

اگر وارد فضای مجازی و نرم افزار‌های مختلف شویم می‌بینیم که افراد سودجو با راه اندازی کانال و یا صفحه اینستاگرام در حال کسب درآمد‌های میلیاردی از حرفه‌ای هستند که در آن هیچ سر رشته‌ای هم ندارند.

در این روز‌ها استفاده از دارو‌های بی نام و نشان و اعتماد به افراد پزشک نما چیزی به جز پشیمانی و ایجاد بیماری‌های مختلف در بدن افراد ندارد.

به سراغ یکی از افرادی رفتیم که نه تنها مال باخته بود بلکه عوارض زیادی هم به دنبال تجویز این پزشکان قلابی برای او به جا مانده بود.

آقای خسروی می‌گوید: مدتی بود که صفحه کاهش وزن را در اینستاگرام دنبال می‌کردم و تقریبا تعداد زیادی از مشتریان از خرید محصولات این صفحه راضی بودند البته این موضوع را هم از متن نظرات متوجه شدم، چون صفحه مربوط به یکی از استان‌های غربی کشور بود و دسترسی مستقیمی نداشتم.

پزشکان قلابی از مردم سوء استفاده می کنند

از او در خصوص خرید محصولش پرسیدم که گفت: به دلیل آنکه اضافه وزن زیادی داشتم تصمیم به خرید محصول کاهش وزن از این صفحه کردم که البته پزشک قلابی آن را تجویز می‌کرد.

"قیمت هر محصول لاغری هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که چند ماه این محصول را خریداری کردم تا اینکه در ماه چهارم به طور ناگهانی دچار تشنج و بیهوشی شدم، زمانی که به هوش آمدم خود را دربیمارستان یافتم وقتی ماجرا را برای پزشکم تعریف کردم و آن محصول را دید کاملاً متوجه اوضاع شد و از من خواست که دیگر از این محصول استفاده نکنم و در حال حاضر متأسفانه قرص اعصاب مصرف می‌کنم و تنها علت بیماری به وجود آمده تاثیر آن دارو‌های لاغری بر روی سیستم مغز و اعصاب من بود که سبب شد دچار تشنج شوم و حالات روحی مناسبی نداشته باشم. "

وقتی پزشک نیستی، اما مطب داری!

به تازگی افرادی آنقدر خود را ماهر و عالم می‌دانند که تصمیم به راه اندازی مطب و ویزیت بیماران آن هم به صورت مستقیم می‌کنند که البته بیشتر این طبابت‌ها در زمینه طب سنتی صورت می‌گیرد و برای هر بیماری یک داروی گیاهی و روش‌های مختلف درمان را برای بیمار تجویز می‌کنند.

برای تأیید این مطلب به عنوان بیمار با یکی از سودجویان طب سنتی تماس تلفنی گرفتیم، در صحبت‌ها مشخص شد که او برای خودش مکان و منشی دارد و همچنین تجویز‌هایی هم می‌کند.

در تماس بعدی با همین شخص، خودم را خبرنگار معرفی کردم، او گفت: در حال حاضر مکانی برای درمان مراجعه کنندگان ندارد و همچنین در نهایت مشخص شد که تحصیلات دانشگاهی او غیر مرتبط با طب سنتی است.


بیشتر بخوانید


اما عاقبت افرادی که تنها با تعریف، تمجید و تبلیغات دروغین راهی این مطب‌های زیرزمینی می‌شوند چیست؟ مطمئناً اگر افراد از آن بیماری به کمک دارو‌های دست ساز و طب سنتی نجات یابند چه بسا بیماری‌های لاعلاج دیگری به سراغشان بیاید.

حالا سوال اینجاست که چگونه این افراد پزشک نما زیر آسمان این شهر اینگونه بی پروا در حال ویزیت بیماران هستند و خود را پزشک جا زده اند؟

برای پاسخ سؤالم به سراغ معاون اسبق درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند رفتم.

عاقبتِ خوشی چشم به راه روپوش سفیدان قلابی نیست

معاون اسبق درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند درباره برخورد با مراکز غیر مجاز طب سنتی و همچنین پزشکان قلابی گفت: هر کسی که در امر دخالت کند، اما تخصص و مجوز‌های لازم را نداشته باشد، مجازات می‌شود.

به گفته احمدی هر گونه مداخله غیرمجاز در امور پزشکی مجارات‌هایی مانند منع اقامت در شهرستان بیرجند یا خراسان جنوبی را در پیش دارد.

مداخله غیرمجاز در امور پزشکی مجازات در پی دارد

او گفت: افرادی که در مراکز مجاز دانشگاهی یا بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند به عنوان مراکز معتبر شناخته می‌شوند، اما افرادی که از طریق شماره تماس برای خودشان بازار گرمی می‌کنند و در نهایت بیمار را در خانه پذیرش می‌کنند غیر مجاز هستند. 

با اتکاء به تجربه با جان مردم بازی می‌کنند

در حال حاضر شاهد این هستیم افرادی که نه تخصص و نه علم کافی در طب سنتی دارند با اندک تجربه‌ای وارد این مسیر می‌شوند و دست به تجویز دارو‌های مختلف می‌زنند، تجویزی که ممکن است در پی آن عواقب جبران ناپذیر منتظر فرد بیمار باشد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در این خصوص می‌گوید: طب سنتی باید توسط فردی متخصص و در محیطی کاملا استریل انجام شود که متاسفانه در حال حاضر شاهد این هستیم که در بعضی از خانه‌ها افرادی به صورت سنتی این اقدامات را انجام می‌دهند که این کار بسیار خطرناک است و سبب ایجاد بیماری‌های مختلف می‌شود.

افرادی هستند که در امور پزشکی دخالت غیرمجاز می کنند

به گفته پویان در خراسان جنوبی افرادی که حتی گیاه را نمی‌شناسند و علمی در مورد آن گیاه ندارند کار گیاه شناسی را انجام می‌دهند و تنها به صورت تجربه‌ای تجویز دارو می‌کنند که البته مردم هم استقبال می‌کنند.

این کارشناس گیاهان دارویی می‌گوید: مردم عواقب استفاده از این دارو‌ها و انجام روش‌های طب سنتی از جمله زالو درمانی و حجامت را در مدت زمان طولانی خواهند دید.

مداخلان امور پزشکی زیر ذره بین دادگستری

از ابتدای امسال تاکنون پرونده‌های بسیاری در زمینه مداخله غیر مجاز در امور پزشکی در خراسان جنوبی به دادگستری ارجاع داده شده و قاضی ویژه رسیدگی به این جرائم نیز در دادگستری کل استان تعیین شده است.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با تأیید وجود پزشکان قلابی به خبرنگار ما می‌گوید: در بین پرونده‌های وارد شده به دادگستری اعلام فعالیت غیرمجاز، دریافت هزینه درمانی زیاد و نیز آسیب‌های پوستی بسیار بوده است.

پزشکان غیرمجاز جریمه می شوند

حجت الاسلام حمیدی می‌گوید: مراکز غیر مجاز صرفاً تا تعیین تکلیف در مراجع قضایی از ادامه فعالیتشان منع می‌شوند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: طبق ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، مجازات متخلفان برای بار اول تا پنجاه میلیون ریال و بار دوم تا یکصد میلیون ریال جزای نقدی است.

او گفت: در مورد بزه مداخله غیرمجاز در امور پزشکی صرفا جزای نقدی و تعطیلی مکان انجام می‌شود.

کار را باید به کاردانش سپرد

در حال حاضر در خراسان جنوبی افراد متخصص زیادی هستند که در حال انجام طب سنتی هستند و مردم هم باید برای دریافت طب سنتی و درمان بیماری هایشان به کمک این طب به سراغ این افراد بروند.

مردم نباید برای درمان بیماریشان تنها به تبلیغ‌های کذب و تجربه اندک اتکا نکنند.

رفتن به اینگونه مطب‌های زیرزمینی و اعتماد به این افراد سودجو چیزی به جز پشیمانی برای فرد نخواهد داشت و تنها شدت بیماری را بیشتر خواهد کرد.

گزارش از زهرا رضوانیان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۱:۳۳ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
تزریق بوتاکس و مزوتراپی را متخصص ها در یک دوره دو ماهه یاد میگیرند مثل پزشک های عمومی که این دوره را به صورت خصوصی می گذرانند. بعضی این را هم نگذرانده اند که برای زیباجویان خطر آفرین است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
ازبس سر همدیگر را کلاه میزارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
اگر بگیرن دستانشان را از بازو قطع کنند که کسی جرات نمی کند از این غلتا کند باید باشدت وباقدرت با کسانی که با سلامت مردم بازی می کنند برخورد شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
وقتی پزشک ها به دکتر تبدیل شده اند و بدنبال پول میرند نباید اینطور شود؟!