انصارالله یمن: تشکیل شورای ریاست جمهوری، ادامه اشغالگری است

محمد البخیتی اعلام کرد که تشکیل شورای ریاست جمهوری یمن امتداد اشغالگری است و هیچ مشروعیتی ندارد.

محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن انتخاب رشاد محمد العلیمی به سمت رئیس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن پس از کناره‌گیری عبد ربه منصور هادی را عجیب توصیف و دلیل انتخاب العلیمی را وابستگی او به آمریکا عنوان کرد.

به گزارش المیادین، البخیتی درباره  انتخاب العلیمی گفت: «رشاد العلیمی تنها کسی است که از تصویب ماده قانونی حضور آمریکا در یمن خودداری نکرد. یمنی‌ها هیچ نقشی در تشکیل شورای ریاست جمهوری ندارند. تشکیل شورای ریاست جمهوری مشروعیت کاذب تجاوز به یمن را از بین می‌برد. استواری مردم یمن باعث شد که آن‌ها چنین اقدام غیرقانونی و غیرموجهی را که به نفع آن‌ها نیست، انجام دهند.»

او در ادامه با اشاره به اینکه گفتگو باید بین یمن و کشور‌های متجاوز چهارجانبه باشد، زیرا این شورا دیدگاه یمنی‌ها را بیان نمی‌کند، اظهار داشت که پذیرش گفتگو با ابزاری که توسط کشور‌های متجاوز انتخاب شده، باعث می‌شود تا متجاوزان بدون هیچ مسئولیتی در حل درگیری‌ها اختلال ایجاد کنند.

البخیتی در انتها خاطرنشان کرد که مشروعیت واقعی در یمن برای کسانی است که از استقلال کشور دفاع می‌کنند و تشکیل شورای ریاست جمهوری امتداد اشغالگری است و هیچ مشروعیتی ندارد.

رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن امروز (پنجشنبه) گفت که «علی محسن الاحمر»، معاون رئیس جمهور را برکنار کرده و اختیارات خود را به شورای ریاست جمهوری که وظایف رهبری را انجام خواهد داد، تفویض کرده است.

در بیانیه هادی آمده است که این اقدام را در راستای ابتکار انتقال قدرت در سال ۲۰۱۱ انجام داده است. او اعلام کرد که با این اعلامیه، شورای رهبری ریاست جمهوری برای تکمیل اجرای وظایف دوره انتقالی تشکیل می‌شود و طبق قانون اساسی و ابتکار خلیج [فارس] و سازوکار اجرایی آن اختیارات کامل خود را به طور غیر قابل برگشت به شورای رهبری ریاست جمهوری تفویض می‌کند.

عربستان در سال ۲۰۱۵ به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت، تجاوز نظامی خود به یمن را آغاز کرد که ۸ سال به طول انجامیده و باعث قحطی گسترده و بیماری در یمن شده است. اخیرا جنبش انصارالله با حملات خود به زیرساخت های کلیدی عربستان، این کشور را وادار به عقب‌گرد و مذاکره برای آتش بس کرده است. 

گفتنی است، هادی در سال ۲۰۱۲ پس از تحولات سیاسی قیام سال قبل از آن، برای نظارت بر دوره گذار دموکراتیک در یک دوره دوساله انتخاب شد، اما در اواخر سال ۲۰۱۴، جنبش مردمی انصاراالله، کنترل صنعا، پایتخت یمن را در دست گرفت و هادی در نهایت به جنوب و سپس به عربستان گریخت. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار