خسارت خشکسالی به مزارع دیم شهرستان قصرشیرین

مدیر جهاد کشاورزی قصرشیرین از خسارت به چهار هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع گندم دیم این شهرستان بر اثر کاهش بارندگی در سال زراعی جاری خبر داد.

مراد محمودیان فرد گفت: مقدار مزارع دیم و آبی این شهرستان ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است. با حضور کارشناسان بانک کشاورزی، صندوق بیمه، محققان سازمان تحقیقات و کارشناسان جهاد کشاورزی این موضوع در دست بررسی است.

برداشت گندم از مزارع این شهرستان به دلیل گرمسیر بودن منطقه از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز و پیش بینی می‌شود که در مجموع ۱۰ هزار تن گندم از سطح پنج هزار و ۴۰۰ هکتار مزارع آبی برداشت شود.

 در شهرستان قصرشیرین سه کمیسیون خرید که اعضای آن شامل نمایندگان جهاد کشاورزی، غله و اعضای کمیسیون است کار خرید گندم مازاد کشاورزان را انجام می‌دهند.

ایمن شدن ۷۰۰ هزار راس دام علیه بیماری تب مالت

معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در نیمه اول امسال ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت واکسینه می‌شوند.

یارویسی گفت: کار واکسیناسیون ۶۰۰ هزار راس بره و بزغاله، ۴۰ هزار راس گوساله و ۶۰ هزار راس گاو در شش ماه اول با همکاری بخش خصوصی انجام خواهد شد.

 تب مالت یکی از بیماری‌های مهم میان انسان و حیوان است که در دا‌مها معمولا با سقط جنین همراه است و از نظر اقتصادی و بهداشتی موجب خسارت فراوان می‌شود.

 شیوع این بیماری موجب تحمیل هزینه‌های سنگین درمان در دام‌ها با از بین رفتن جنین و خارج شدن دام‌های مولد از چرخه تولید خسارت بالایی متوجه تولید کنندگان می‌شود.

یارویسی به شهروندان توصیه کرد تا از محصولات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت در دسترس نبودن، شیر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانند و ۴ تا ۵ دقیقه در دمای جوش قرار دهند.

تجهیز ۳۲۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه به سیستم آبیاری نوین

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه از تجهیز ۳۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه به سیستم آبیاری نوین خبر داد.

 فرشید خدادوست گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۴۱۲ هکتار از اراضی حوزه شهرستان کرمانشاه به منظور اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار مورد مطالعه قرارگرفته ایت.

 با اینکه بیش از ۹۴ هکتار از این طرح‌های مطالعه شده در جلسات کمیته آب و خاک شهرستان کرمانشاه مصوب و برای اخذ یارانه به مدیریت آب و خاک سازمان و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی معرفی گردیده‌اند.

مقدار طرح‌های در دست اجرای این مدیریت از ابتدای سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۵۱ هکتار بوده که تاکنون ۴۱۲ هکتار آن در قالب ۵۷ طرح مراحل اجرایی آن‌ها به اتمام رسیده و تحویل بهره برداران شده و مابقی در دست اجرا هستند و نیز از ابتدای سال جاری تاکنون مقدار ۱۵ هزار و ۶۰۷ متر انهار توسط لوله پلی اتیلن از محل اعتبارات سیستم‌های کم فشار پوشش داده شده است.

به گفته خدادوست، تاکنون موفق شده‌ایم حدود ۳۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان را مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری کنیم.

 صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بهره وری، سهولت در انجام عملیات آبیاری و جلوگیری از فرسایش خاک از جمله مزایای استفاده از روش‌های نوین آبیاری تحت فشار است.

هم اکنون جهت اجرای هر هکتار سیستم آبیاری بارانی کلاسیک ثابت مبلغ ۱۸۳ میلیون ریال و آبیاری موضعی (قطره‌ای) ۲۵۰ میلیون ریال مبلغ بلاعوض و ۸۳ میلیون ریال آبیاری کم فشار در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.