همدانی:

معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد

یک کارشناس تغذیه گفت : معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد بنابراین خوردن غذا‌های سبک، آسان هضم، کم حجم، پرکالری و نرم مناسب‌تر است.

کیانوش همدانی گفت : نبات با چای کم رنگ، خرما، لبنیات کم چرب با سوپ یا حلیم یا شله زرد یا فرنی مطلوب است.

به گفته کارشناس تغذیه سفره افطار را با خرما، لبنیات کم چرب، نان، سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش و یا حلیم یا فرنی زینت ببخشید.

در ماه رمضان مصرف زولبیا و بامیه رونق پیدا می‌کند، زیرا که محصولات حاوی روغن، نشاسته و قند‌های ساده هستند و مصرف محدود آن‌ها مطلوب‌تر است.

در زمان رسیدن افطار آب سرد ننوشید، زیرا ضمن ایجاد حالت ضعف، میل به نوشیدن آب را بیشتر کرده و موجب رقت شیره معده، پر شدن حجمی از معده و مصرف کمتر غذای اصلی می‌شود.

در ماه مبارک رمضان برای تأمین نیاز بدن نوجوانان و کودکانی که در سن رشد هستند، وعده‌های غذای افطار و شام را بصورت دو وعده مجزا کنید.

پس از افطار در ماه مبارک رمضان، شام را پرچرب یا شیرین مصرف نکنید؛ در وعده شام یا سحری از مصرف دوغ و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا گاز آن ضمن تحریک معده، موجب اشغال حجمی از معده شده و سبب مصرف کمتر غذای اصلی می‌شود.

در ماه مبارک رمضان برای تأمین املاح و ویتامین ها، مصرف سالاد، سبزی و ماست را از یاد نبرید.

در ماه مبار ک رمضان با مصرف انواع میوه تازه یا خشک یا آبمیوه طبیعی و خانگی در فاصله زمانی بین افطار و شام یا شام و سحری، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تأمین نمایید.

در ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از یبوست که بدلیل کم شدن مصرف آب بروز می‌نماید؛ از سبزیجات پخته و خام، خورش‌های آلو و کرفس و میوه‌ها استفاده کنید.

در ماه مبارک رمضان، بیدارنشدن برای سحری به طور کامل اشتباه است و در طولانی مدت روز سبب بروز ضعف و بی حالی روزه دار می‌شود.

در ماه رمضان افرادی که سحری نمی‌خورند از ساعت ۱۱ روز بعد کم کم دچار افت کاری و گاه سرگیجه افت قند خون، سردرد وحتی افت فشار خون می‌شوند، در سحر‌های ماه رمضان سعی کنید غذای مختصر مصرف کرده، از مصرف دوغ گازدار و نوشابه‌های گازدار بپرهیزید، زیرا می‌تواند موجب برگشت غذا و ابطال روزه می‌شود.

مهمترین منبع سوخت و انرژی برای فعالیت مغز، گلوکز است که در نان، برنج و ماکارونی به مقدار کافی وجود دارد.

در ماه رمضان برای کاهش بوی بد دهان دندان‌ها را مرتب مسواک زده و از گیاهان و میوه مانند هلو، هل، انجیر، به، برگ ترب، دارچین و اسفناج استفاده نمایید.

در ماه مبارک رمضان بهتر است تمرینات ورزشی سبک‌تر باشد، زیرا در حین ورزش بدن نمک و آب زیادی را از دست می‌دهد که در ورزش‌های شدید منجر به ضعف شدید روزه دار می‌شود .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.