سازمان های بهداشت جهانی:

افغانستان در جمع بالاترین آمار مبتلایان به بیماری سرخک قرار دارد

سازمان های بهداشت جهانی و یونیسف می‌گویند موارد ابتلا به بیماری سرخک در جهان افزایش یافته است.

سازمان صحی جهان و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گویند که افغانستان در جمع کشورهای با آمار بلند ابتلا به بیماری سرخک قرار گرفته است.

این دوسازمان در گزارشی گفته‌اند که موارد ابتلا به بیماری سرخک در سراسر جهان در دو ماه نخست سال جاری میلادی ۷۹درصد افزایش یافته و افغانستان نیز از کشورهای شناخته شده که بلند ترین آمار این بیماری را داشته اند.
به گفته این دو سازمان، بیشترین موارد سرخکان در کشورهای سومالیا، یمن، افغانستان، نایجریا و ایتوپیا ثبت شده است.
در اعلامیه منتشر شده از سوی این دو سازمان آمده است که در ماه‌های جنوری و فبروری سال جاری میلادی، ۱۷۳۳۸ مورد سرخک در سراسر جهان گزارش شده است؛ در حالی که این رقم در دو ماه نخست سال گذشته به ۹۶۶۵ مورد می‌رسید.
به گفته این دو سازمان، ویروس سرخک جدا از تأثیر مستقیمی که بر بدن کودکان می‌گذارد، کشنده نیز است. 
این بیماری سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف می‌کند و کودک را در برابر سایر بیماری‌های عفونی مانند سینه‌بغل و اسهال آسیب‌پذیرتر می‌سازد.
در اعلامیه آمده است: "اکثر موارد بیماری سرخک در محیط‌هایی اتفاق می‌افتد که با دلیل کووید-۱۹، درگیری یا سایر بحران‌ها با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه شده‌اند و زیرساخت‌های سیستم بهداشتی ضعیف و ناامنی دارند."
پیش از این سازمان داکتران بدون مرز گزارش داده بود که ۵۰ درصد کودکان مبتلا به سرخک در افغانستان دچار سوءتغذیه نیز هستند.
یونیسف و سازمان جهانی صحت می‌گویند که اختلال‌های ناشی از همه‌گیری کووید ۱۹ در سیستم بهداشت کشورها باعث تعلیق ۱۹ برنامه واکسین سرخک در سراسر جهان شده است. 
سومالیا با ۹۰۶۸ مورد، یمن با ۳۶۲۹ مورد و افغانستان با ۳۶۲۸ مورد بیشترین موارد بیماری سرخکان را در ۱۲ ماه گذشته گزارش داده‌اند. 
نایجریا و ایتوپیا نیز هر کدام با مواردی کمتر از کشورهای فوق، در میان ۵ کشوری قرار دارند که بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در آن گزارش شده است.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت گفته که اکنون زمان بازگشت واکسیناسیون و راه‌اندازی کمپین‌ها است تا همه بتوانند به این واکسین‌های نجات‌دهنده دسترسی داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.