در این گزارش به بررسی میزان اقساط وام ودیعه مسکن و نحوه بازپرداخت آن پرداخته شده است.

پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران، برای سومین سال متوالی به تصویب رسید و بر اساس مصوبه اصلاحی شورای پول و اعتبار، ‎تسهیلات کمک ودیعه مسکن در تهران به ۱۰۰، در مراکز استان‌ها به ۷۰ و در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر هم به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافت.

پیش از این،  پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستأجران برای شهر تهران، مراکز استان‌ها و سایر نقاط شهری، به ترتیب ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان بود.

هم اکنون برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در شهر تهران با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۵ ساله، میزان اقساط ماهانه حدود  ۲ میلیون و ۵۳۹ هزار تومان است. سود این تسهیلات نیز حدود ۵۲ میلیون تومان می‌شود؛ به طوریکه باید در مدت ۵ سال، ۱۵۲ میلیون تومان  بازگردانده شود.

همچنین برای تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی هم باید متقاضیان مبلغی حدود یک میلیون و ۷۷۷ هزار تومان ماهانه پرداخت کنند و سود آن حدود ۳۷ میلیون تومان است؛ یعنی متقاضیان درمدت ۵ سال، باید ۱۰۷ میلیون تومان به بانک بازگردانند.

برای تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی نیز، باید متقاضیان ماهانه حدود یک میلیون تومان اقساط پرداخت کنند و  میزان  سود این تسهیلات در ۵ سال، حدود ۲۱ میلیون تومان است که درمجموع، افراد باید ۶۱ میلیون تومان باز پرداخت داشته باشند.

مدل‌های بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن هنوز قطعی نیست

به گفته آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، اعتباراتی که برای تسهیلات ودیعه مسکن طی امسال در نظر گرفته شده، ۴۰ هزار میلیارد تومان  است.

او می‌گوید که امسال، میزان نظارت‌ها بر روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن بسیار بالا خواهد بود و اجازه دریافت تسهیلات را به متقاضیانی که به صورت صوری قرارداد منعقد می‌کنند، نخواهیم داد. بانک‌ها هم موظف شدند تمامی این میزان تسهیلات را پرداخت کنند.

آقای محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی گفته، برای نحوه بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، دو مدل تعریف شده که نتیجه آن پس از بررسی بیشتر اعلام می‌شود و ممکن است میزان اقساط پرداختی طبق مدل‌هایی که ارائه می‌شود، تغییراتی داشته باشد.

آقای محمودزاده اعلام کرد، متقاضیانی که پارسال تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کرده اند، امسال هم می‌توانند مابه التفاوت این تسهیلات را دریافت کنند.

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، متقاضیانی که پارسال تسهیلات ۷۰ و ۴۰ میلیون تومانی دریافت کرده اند، امسال می‌توانند ۳۰ میلیون تومان و متقاضیانی که در شهرهای کوچک تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی دریافت کرده بودند، امسال می‌توانند ۱۵ میلیون تومان مابه التفاوت تسهیلات پارسال را دریافت کنند.

متقاضیان  دریافت وام ودیعه مسکن، همانند متقاضیان ثبت نام طرح جهش تولید مسکن، باید متاهل بوده یا اینکه سرپرست خانوار باشند. تسهیلات اجاره خانه سال ۱۴۰۱ که از سوی دولت ارائه شده، به افراد مجردی که سرپرست خانواده  هستند، تعلق نمی‌گیرد.

تسهیلات ودیعه مسکن امسال همانند سال‌های گذشته، به زنان مجرد بالای ۳۵ سال سن که با خانواده زندگی نکرده و در واقع، خودسرپرست هستند و مردانی که سابقا، سرپرست خانوار بوده، اما هم اکنون به دلیل طلاق یا فوت همسر مجرد هستند نیز، تعلق می‌گیرد.

شرایط اجاره نامه برای ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۱

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، برای اینکه ثبت نام وام ودیعه مسکن، از سوی این وزارتخانه مورد تایید قرار گیرد و متقاضی برای دریافت این تسهیلات به بانک معرفی شود، علاوه بر اینکه متقاضی تسهیلات اجاره خانه باید دارای شرایط لازم باشد، ضروری است تا اجاره نامه ارائه شده از سوی او نیز ویژگی های تعیین شده از سوی دولت را داشته باشد.

 بنا به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین ستاد تنظیم بازار، امسال همانند دو سال گذشته برای بازار اجاره سقف افزایش نرخ تعیین شده؛ به طوری که مالکان در استان تهران حق ندارند بیش از ۲۵ درصد نرخ‌های اجاره خود را افزایش دهند و در شهرهای دیگر هم، هیچ مالکی حق ندارد بیش از ۱۵ درصد افزایش اجاره بها داشته باشد.

به گفته بسیاری از مستاجران در ارتباط با باشگاه خبرنگاران جوان، مالکان این قوانین را رعایت نمی‌کنند و هنوز سامانه طرح نهضت ملی مسکن برای ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن باز نشده است.

گزارش از محبوبه کباری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
میرزایی
۱۸:۰۶ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
با این اجاره خونه رو بیشتر میکنید و مسنجرها رو بدبخت تر لعنت بهتون
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۰۷:۵۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
بنده خدا چی داری میگی صاحبخونه اجاره را دوبرابر کرده الان دنبال خونم خیلی بالاس کی به درده ما میخاد گوش بده خاهشن فقط حرف نزنید عمل میکنید ۳ تا بچه دارم مستاجرم کارگرم یا پیش زیاد میخان یا اجاره بالای دومیلیونه
Iran (Islamic Republic of)
طوفان لک
۰۰:۴۴ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
به امید خدا کی سایت باز میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
آخه مستاجر چجوری 70 تومن بگیره با سود 18 درصد پولو برگردونه خدالعنت کنه
France
داودطنوریان
۱۹:۲۶ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
اگر دورغ نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
چندصد میلیون وام میگیریم که اجاره نشین باشیم
Iran (Islamic Republic of)
آواره
۱۶:۵۱ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
یه جایی را قرار بدید بتونیم کمپ بزنیم خانه نخواستیم ارزونی خود صابخونه‌ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
هه متاسفم برای مملکت داری هاتون ۳۵۰۰ حقوق می‌دین بعد وام مسکن با ۱۸%سود ی وقت خدایی نکرده نزول حساب نشه شرمندتون بشیم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
ربا به ادم میدن بعد میگن وام خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
خوب آدم تو زندگیش یکم مرد باشه این جور کارها درست نیست کسی که مسئول هستی خدا هست مراغب باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
این وامها را شما درواقع دارید به موجرین میدهید دقیقا برابر
با وام اجاره ها سالانه افزایش دارد پرداخت وام را قطع کنید
برای خانه های خالی که اگثرا با مصالح یارانه دار ساخته شده
جریمه نه مالیات (جریمه برابر بااجاره ماهانه) تعلق گیرد
هم افزایش قیمت مسکن وهم اجاره راکد می شود
Iran (Islamic Republic of)
سجادیان
۲۲:۳۹ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
خدا از سرتون نگذرد با این مدیریت کردنتون .اخه ما که نوزاد داریم با این هزینه های هنگفت وگرونی هرروز چطور باید ماهی دو میلیون هم قسط بدیم .
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۱۶:۲۱ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
سلام اخه چرا مردم با این حرفاتون بازی میدید من از پارسال پدرم در اومده بانک پاسارگاد گفتن ضامن دولتی بیارین اوکی....ضامن میبرم میگه باید یه آدمی که جوازکسب بیاری دست چک داشته باشه اونم بردم بعد میگه خودتون بیمه اید میگیم نه میگه دست چک دارین گفتم مگه کار هست که بریم که بیمه هم بشم یا اگه دست چک داشتم اینجا چیکار داشتم میگه سرکار نمیری چطوری میخوای پراخت کنید میگم دولت مهربون و دل سوزمون که این بدبختی هارو درست کرده میده دیگه.‌ اخرشممممم.که گفتن شما محله سکونت شهرری باید بری اونجا میگم اگه اونجا میخورد به آدرسم خب شعبه اونجارو میزد اونجا پره بلخره اخرشم انقدر وقت گذاشتیم برو بیا پول پیش هم تموم شد من موندمو با این همه بدبختی که دوست دارم بمیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
اخه این چه وامی هست که ۱۸درصدسودداره این که میشه نزول بعدش فقط اعلام میکنن که داریم وام میدیم.بانک هم میری مراجعه میکنی طوری باادم برخوردمیکنن که انگارمیخوان ازمال باباشون بهت ببخشن.وای به حال شما.این قدراین ملت اذیت نکنید.کمی به فکرما قشرکارگرگنجشک روزی هم باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
واضحش که میگویند طرح وام ودیعه به شورا عالی میدهیم آخر من مستاجر وام بانک را بگیریم و امثال من اقساط از نزول بدتر آن را پس بدهیم بانک بعد دو دستی و به اجبار دست صاحب خانه برا پول پیش یا رهن خانه اش تا صاحب خانه ها از کم پولی در بیایند پدر امثال ما هم از بی‌پولی بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
چه مملکت گلستانی داریم، وام میدن که مستاجر بشیم
۱۲۳
آخرین اخبار