درخواست ۹ کشور برای واردات دارو از ایران/ پوشش بیمه‌ای دارو‌ها کافی نیست

وزیر بهداشت گفت: پوشش بیمه‌ای دارو‌ها کافی نیست و باید پوشش بیمه‌ای دارو‌ها را افزایش دهیم.

بهرام عین اللهی در مراسم رونمایی از دارونامه شیمیایی، دارونامه گیاهی برای اولین بار و تولید کپسول استنشاقی برای درمان بیماری‌های تنفسی برای اولین بار در کشور گفت: بدون شک قدرتمند‌ترین کشور منطقه به ویژه در حوزه غذا و داروست و در کرونا به شکل عملیاتی ثابت شد که ما یکی از کشور‌های قدرتمند هستیم و اکنون یکی از قدرتمندترین کشور‌های دنیا در مبارزه با کرونا هستیم، زیرا ویروس برای همه دنیا یک شکل بود و با وجود اینکه قدرت اقتصادی زیادی نداشتیم در برابر کشور‌های پیشرفته، اما توانستیم در این آزمون جهانی جزو رتبه‌های برتر جهانی قرار گرفتیم و عامل موفقیت که همه دنیا از آن غافل بودندY مردم است، ابرقدرت‌ها از مردم غافل شده اند، قدرت اصلی به مردم است نه به پول و اعتبار، مردم ما مردانه ایستادند.

عین اللهی گفت: ما در کرونا فقط به دلیل قدرت مردم پیروز شدیم و اگر مردم همراهی نمی‌کردند و واکسن نمی‌زدند موفق نبودیم و واکسیناسیون یک حرکت مردمی بود و همانند دفاع مقدس ما پیروز شدیم، زیرا مردم همراهی کردند و من به آقای تدرس دبیر کل سازمان جهانی بهداشت گفتم که این‌ها ناجوانمردانه عمل کردند و در دوران کرونا ما را تحریم کردند و این نهایت ناجوانمردی است و می‌گفتند ما تحریم نکردیم، اما ما گفتیم وقتی راه انتقال پول بسته است، چگونه دارو و تجهیزات پزشکی خریداری کنیم و ما واکسن ایرانی را تولید کردیم و امروز همه می‌گویند واکسن‌های ما اثربخش‌تر از فایزر و مدرناست و کواکس به موقع به ما واکسن نداد، با اینکه پول آن را داده بودیم و موفقیت ما به دلیل آن است که نگاهمان به داخل بود نه خارج.

وزیر بهداشت گفت: سیاست دولت سیزدهم تامین و تجهیز صنایع است و ما با نیروی انسانی متدین و متخصص می‌توانیم؛ نه تنها نیاز داخل را حل کنیم؛ بلکه صادرات داشته باشیم، من با ٩ وزیر بهداشت گفتگو داشتم که درخواست صادرات دارو از ایران داشتند.

عین اللهی گفت: از دکتر ساداتی نژاد برای همراهی در حوزه دارو‌های گیاهی و غذا قدردانی می‌کنیم، مؤسس رازی واکسن تولید کردند، اما هنوز پولشان را ندادیم، اما با احساس مسئولیت همراهی کردند، خوشبختانه دانشگاه‌های علوم پزشکی همه همراه هستند تا تسهیلات خوبی به شرکت‌های دانش بنیان داده شود.

خط قرمز ما تعارض منافع است

وزیر بهداشت گفت: خط قرمز ما تعارض منافع است و ما بدون توجه به جایگاه، باید کار و عملکرد را ببینیم و در دارو و تجهیزات پزشکی مهمترین مولفه کیفیت است و یک نظام ارزیابی علمی خوب و با کیفیت داشته باشیم و اگر محصولی کیفیت نداشت؛ بدون رودربایستی باید با تولید آن برخورد شود. خط قرمز بعدی ما فساد به ویژه فساد مالی است.

عین اللهی گفت: غذا و هوا ورودی بدن انسان است و اگر به سلامت هوا و غذا توجه کنیم؛ از بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌شود، برای غذای مناسب باید سرمایه گذاری عظیم صورت بگیرد، مصرف غذای مناسب به سطح درآمد خانوار ارتباطی ندارد، شاهد آن هستیم افراد توانمند رژیم غذایی ناسالم پرچرب دارند. باید پژوهش در تولید محصولات غذایی عجین شود، ما چند سال قبل تولید محصول پروبیوتیک نداشتیم؛ اما حالا محصولات خوبی داریم.

وزیر بهداشت گفت: حدود دو سوم مراکز تحقیقاتی ما در حوزه درمان است و در تجویز دارو و نسخه نویسی، تجویز بالای دارو یکی از مشکلات عظیم ماست، متوسط دارو در نسخه حداکثر باید ١.۵ باید، اما در کشور ما ٣ قلم است و بیماران اصرار دارند پزشکان داروی زیادی تجویز کنند و این باعث می‌شود مصرف داروی ما بالا برود و باید در این زمینه اقداماتی انجام دهیم و پزشکان باید متعهد شوند که خارج از دارونامه دارو تجویز نکنند و در همه جای دنیا دارونامه مهمترین مسئله است و شاهد آن هستیم بیماران سرگردان پیدا کردن داروی تجویزی خارج از دارونامه هستند و باید تلاش کنیم پزشکان با دارونامه‌ها شوند و اگر انجمن‌ها فکر می‌کنند که لازم است دارویی تحت پوشش باشد؛ با سازمان غذا و دارو تعامل کنند.

وزیر بهداشت گفت: پوشش بیمه‌ای دارو‌ها کافی نیست و باید پوشش بیمه‌ای دارو‌ها را افزایش دهیم و باید به سمت درمان‌های غیر دارویی مثل سل درمانی و ژن درمانی و ... برویم.

زمانی در حوزه درمان سنتی جزو برتر‌های دنیا بودیم

عین اللهی گفت: ما بیش از ٣٠٠ متخصص طب سنتی را تربیت کرده‌ایم و باید دانست که طب غربی یا سنتی هیچ کدام همه بیماری‌ها را درمان نمی‌کنند و این دو طب مکمل هم هستند و ما زمانی در حوزه درمان سنتی جزو برتر‌های دنیا بودیم و امروز هند در جایگاه نخست طب سنتی قرار دارد و ما می‌توانیم با خودکفایی در تولید دارو‌های گیاهی موفق باشیم.

وزیر بهداشت گفت: باید مردم را مجهز به سلاح پیشگیری کنیم؛ البته پیشگیری از مدارس شروع می‌شود و شکل کنونی بهداشت مدارس کاربردی نیست، اسمش بهداشت است؛ اما در درمان عمل می‌کند و باید آن را اصلاح کنیم.

عین اللهی گفت: رسانه‌ها در ارتقای سلامت کشور بسیار موثر هستند و خوشبختانه شبکه سلامت راه اندازی شد و یکی از نیاز‌های مردم آموزش در سلامت است، در کرونا صدا و سیما و رسانه‌ها بسیار در زمینه آموزش به مردم عمل کردند؛  البته اکنون به شبکه سلامت مانند شبکه‌های دیگر توجه نمی‌شود. رسانه‌های ما باید به سمت مستندسازی و سریال سازی بروند، بیشتر رسانه‌های ما گفتاری و نوشتاری هستند و ما آماده همکاری با صدا و سیما در ساخت مستند هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.