دستورالعمل جهاد کشاورزی برای مقابله با مگس مدیترانه‌ای در باغ های گلستان

مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان از مشاهده آفت مگس میوه مدیترانه‌ای در غرب استان خبر داد.

کیانوش حق نما گفت: لارو مگس میوه مدیترانه‌ای در یک باغ هلو در روستای جفاکنده نوکنده مشاهده شده است.

او گفت: برای کنترل مگس میوه مدیترانه‌ای در باغ‌های میوه ( مرکبات، هسته داران، خرمالو، انار و ...) توصیه می‌شود نسبت به جمع آوری میوه‌های ریزش کرده پای درخت و از بین بردن آن‌ها اقدام کنند.

حق نما گفت: مدیریت تراکم تاج درخت در هسته داران با انجام هرس تابستانه و با در نظر گرفتن اصول باغبانی و همچنین شخم سطحی کف باغ و پای درختان (قسمت سایه انداز درخت، برای از بین بردن شفیره‌های آفت) لازم است.

او می‌گوید: جمع آوری تمام میوه‌ها در موعد مقرر و در صورت امکان کمی زودتر می‌تواند به کنترل جمعیت لارو مگس میوه مدیترانه‌ای کمک کند.

حق نما گفت: در صورت شکار یک مگس در روز نصب ۵۰ تا ۷۰ تله در هکتار (تله سطلی یا بطری نوشابه حاوی جلب کننده‌های غذایی) ضروری است.

او درباره نحوه درست کردن محلول این تله‌ها گفت: برای تله‌های سطلی ۵ قرص سراتینکس در ۲۵۰ سی سی آب برای هر تله در نظر گرفته شود.

حق نما می‌گوید: در مورد تله با بطری نوشابه لازم است کمی بالاتر از محلول ۳ تا ۵ سوراخ به قطر ۱ تا یک و نیم سانتیمتر در بطری ایجاد شود و در ارتفاع یک و نیم تا ۲ متری قسمت‌های جنوبی درخت آویزان شود.

او گفت: در صورت رسیدن شکار در تله‌های ردیابی به ۲ تا ۳ مگس طعمه پاشی ضلع جنوبی درختان به صورت یک ردیف درمیان و در صورتی که به ۴ تا ۵ مگس در تله در روز برسد تمام ردیف‌های باغ توصیه می‌شود.

حق نما گفت: برای این محلول در ۱۰۰ لیتر آب مقدار ۳ لیتر پروتئین هیدرولیزه و ۲۰۰ سی سی سم مالاتیون یا ۱۵۰ سی سی دلتامترین یا ۱۰۰ سی سی دی متوات و یا ۲۰ سی سی اسپینوساد اضافه کرده بعد از ترکیب محلول، طعمه پاشی انجام شود.

او با بیان اینکه بهترین زمان طعمه پاشی صبح زود یا غروب است، گفت: در صورت بالا بودن جمعیت آفت (۵۰ مگس طی یک هفته در تله) انجام محلول پاشی پوششی (کاور اسپری) با رعایت دوره کارنس صرفا در برخی جمعیت‌های لکه‌ای و غیر قابل مدیریت مگس در کانون‌های طغیانی مجاز خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار