طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای به جای پلاستیکی با هدف تشویق شهروندان برای کاهش مصرف پلاستیک در خرید‌های روزانه خوددر نانوایی‌های کردستان به اجرا درآمد.

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست کردستان گفت: کیسه‌های پارچه‌ای با طرح‌های زیست‌محیطی توسط کارشناسان محیط‌زیست به صورت رایگان به صورت پایلوت در نانوایی‌های شهر‌های سنندج، مریوان، سقز، قروه، سروآباد و دیواندره توزیع شد.

امیر حشمتی گفت: هدف از اجرای این طرح کاهش مصرف پلاستیک  است و در صورت استقبال مردم از این طرح، نانوایی‌های استان به تدریج کیسه‌های پلاستیکی را حذف و کیسه‌های پارچه‌ای را در اختیار مردم قرار می‌دهند که اجرای این امر منتج بارتقای کیفیت نان، افزایش ایمنی و سلامت شهروندان است و در نهایت حفظ منابع پایه در محیط‌زیست است.

او گفت: نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی سبب تولید حرارت می‌شود،خرید نان تازه و نگهداری آن در کیسه‌های پلاستیکی موجب تعرق کیسه، خمیر شدن و کپک زدن نان می‌شود.

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی حفاظت محیط زیست کردستان گفت: تولید مواد مونومر در کیسه‌های پلاستیکی و تماس با نان باعث ایجاد بیماری‌های ریوی و اختلالات گوارشی شده و نظم سیستم‌های عملکردی بدن افراد را مختل می‌کند که بهتر است بجای کیسه پلاستیکی از پارچه‌های ساده و بدون رنگ و طرح استفاده شود.

گفتنی است: در طول ۵۰ سال اخیر استفاده از محصولات پلاستیک در بسته بندی انواع مواد غذایی و نوشیدنی‌ها و یا به شکل یکبار مصرف افزایش چشمگیری داشته به طوری که عصر حاضر را عصر پلاستیک نامیده اند؛ و درحال حاضر ایران یکی از ده کشور دنیا در استفاده از ظرف یکبار مصرف است.

پلاستیک‌های استفاده شده برای مواد غذایی به طور عمده از منابع نفتی استخراج می‌شوند و از مواد اولیه به نام مونومر ساخته شده اند. مونومر‌ها مواد سمی بوده و برای سلامتی انسان مضر هستند، ولی پلیمر‌ها خنثی بوده و مشکلی ندارد.

اما اشکال کار اینجاست که معمولاً در فرایند تهیه پلیمر‌ها مقداری مونومر‌ها قابل جدا شدن باقی می‌ماند که اگر از این ظروف یکبار مصرف نامرغوب برای نگهداری مواد غذایی استفاده شود احتمال انتقال این مونومر‌های سمی به مواد غذایی وجود دارد بنابراین در استفاده از پلاستیک‌ها به عنوان ظروف یکبار ظروف غذا باید بسیار احتیاط کرد و از هر نوع پلاستیکی جهت مواد غذایی دوری جست.

در این میان یکی از راه حل‌هایی که توسط کارشناسان محیط ارائه شده است، استفاده از انواع ساک دستی پارچه‌ای است. وسیله‌ای که در همین چند سال اخیر جایگزین کیسه‌های نایلونی شده و توانسته از این آزمون، سربلند بیرون بیاید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.