مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: وسعت شالیزار‌های استان اصفهان در یک دهه اخیر به یک پنجم کاهش یافته است.

پیمان فیروزنیا وسعت کنونی شالیزار‌های استان اصفهان را حدود چهار هزار هکتار اعلام و اضافه کرد: کاهش شدید منابع آبی و توصیه‌های ترویجی کشاورزی، سبب کاهش کشت برنج شده است.

او با اشاره به مصوبه دولت در خصوص ممنوعیت کشت برنج در سراسر کشور به‌جز استان‌های گیلان و مازندران گفت: به همین دلیل هیچ‌گونه خدماتی مانند کود، بذر و تسهیلات بانکی به برنج‌کاران داده نمی‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با مقایسه میزان مصرف آب برای کشت برنج و سایر کشت‌ها گفت: برای کشت برنج در هر هکتار حدود ۱۴ تا ۲۰ هزار مترمکعب آب استفاده می‌شود و این در حالی است که برخی تولیدات بهاره (مانند صیفی) در هر هکتار کمتر از ۱۲ هزار مترمکعب آب مصرف نمی‌کنند و باید گفت مقدار تبخیر آب در شالیزار‌ها فقط در ماه اول بالاست.

فیروزنیا اذعان کرد: سودآوری برنج کشاورزان را ترغیب می‌کند که حتی در زمین‌های کوچک هم برنج بکارند.

از هر هکتار شالیزار در استان اصفهان ۶ تن شَلتوک به دست می‌آید و اگر از هر هکتار چهار تُن برنج برداشت شود کل محصول برنج استان ۱۶ هزار تن خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.