۲۲۵ هزار هکتار از مراتع استان مستعد آتش سوزی

۲۲۵ هزار هکتار از مراتع استان همدان کانون بحرانی آتش سوزی است.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: منابع طبیعی استان از نظر آتش سوزی به سه دسته بحرانی، نیمه بحرانی و سفید تقسیم بندی شد که ۲۲۵ هزار هکتار از این مراتع درجه یک کانون بحرانی و ۶۹۰ هزار هکتار در کانون نیمه بحرانی آتش سوزی قرار دارند.

اسفندیار خزایی گفت: منابع طبیعی همدان به ۲۹ منطقه و سه بلوک بحرانی، نیمه بحرانی و سفید تقسیم بندی شده و مسئولیت هر بلوک حفاظتی به تیم‌هایی محول شده تا در زمان لازم اقدام‌های مقتضی را برای مهار حریق انجام دهند.

به گفته او دستگاه دمنده، آتش کوب و دیگر تجهیزات مورد نیاز در اختیار افراد قرار گرفته است علاوه بر این نسبت به آموزش شهروندان روستائیان حاشیه مراتع، برگزاری جلسات منطقه‌ای با استان‌های همجوار اقدام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: تفاهم نامه‌ای بین این سازمان و نیرو‌های مسلح برای استفاده از تجهیزات آن‌ها از جمله هلی کوپتر برای مهار حریق در زمان‌های بحرانی اقدام شده است.

خزائی با بیان اینکه فامنین به علت رخ ندادن حریق در مراتع آن طی چند سال گذشته به عنوان شهرستان سبز شناخته می‌شود مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: گفت: سه فقره حریق به وسعت ۶.۵ هکتار از ابتدای سالجاری تاکنون در عرصه‌های ملی این استان رخ داده است.

او گفت: سال ۹۶ متوسط حریق در اراضی ملی ۵۰۰ هکتار و در یکسال نیز به ۷۰۰ هکتار رسید که این آمار در سال گذشته ۵.۵ هکتار در سه فقره آتش سوزی گزارش شده است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان علاوه بر آتش سوزی در عرصه‌های ملی، در اراضی کشاورزی نیز به علت آتش زدن کاه و کلش به منظور آماده سازی زمین برای کشت دوم شاهد بروز حریق و کشیده شدن دامنه آن به عرصه‌های ملی بودیم.

خزایی گفت: به دنبال برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان و گردشگران و بهره گیری از نیرو‌های بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان در ۲ بخش کشاورزی و اراضی ملی آمار آتش سوزی محدود شده است.

او گفت برقراری منظم کشیک اطفا حریق توسط منابع طبیعی، فرهنگسازی با همکاری بسیج سازندگی و برگزاری کلاس‌های برخط در شرایط کرونا در کاهش آمار تاثیرگذار بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: اراضی استان همدان با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی، بیش از سایر استان‌ها مستعد آتش سوزی است با این وجود در پیشگیری و مهار حریق خوب عمل شده است.

خزائی گفت: آمار و وسعت مناطق بحرانی حریق در استان زیاد است، ولی این مناطق به خوبی کنترل شده است و در این راستا ادوات اطفای حریق تحویل دهیاران قرار گرفته تا پیش از رسیدن تیم‌های امدادی با حضور در مناطق سخت گذر حضور یابند.

او با بیان اینکه آتش سوزی و حریق مراتع و جنگل‌ها چالش اصلی جهان، کشورمان و به ویژه استان‌های واقع در مناطق خشک و نیمه خشک است اظهار داشت: تغییرات اقلیمی مناطق مرطوب را به سمت سیل آسیایی و مناطق خشک را به سمت فرا خشک سوق می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان آتش سوزی را بلای خانمانسوز بخش جنگل و مرتع دانست و گفت: آتش سوزی علاوه بر از بین بردن هموس خاک سبب سوختن خاک می‌شود.

خزائی گفت: حریق سبب از بین رفتن گیاهان پایا در مراتع شده و تنها امکان رشد گیاهان یکساله در این محل‌ها فراهم می‌شود.

نیمی از مساحت استان همدان را عرصه‌های ملی تشکیل می‌دهند.

استان همدان با ۲۰٬۱۷۳ کیلومتر مربع وسعت، از لحاظ مساحت بیست و سومین استان کشور محسوب می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.