وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد

محدودیتی در صادرات دام‌ زنده نداریم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها نگاه برآن بود که صادرات دام‌ عوارض محور آزاد شود.

آقای سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: بعد از طرح مردمی سازی یارانه نگاه بر آن بود که صادرات دام عوارض محور آزاد شود و محدودیت صادراتی هم‌ نداریم.

به گفته او، هم اکنون دولت عوارض جدیدی برای صادرات وضع نکرده و در قانون بودجه امسال عوارض آمده است که ما نمی‌توانیم آن را لغو کنیم، لذا با مجلس در این‌خصوص در حال مذاکره هستیم که ببینیم به چه نتیجه ای می رسیم.

ساداتی نژاد می‌گوید: نگاه ما در حوزه صادرات محدود نبوده و با عوارض صادرات و واردات در حال کنترل هستیم، اما واکنش بازار غذا لحظه ای است؛ بنابراین نظرات متفاوت است اما تمرکز بر صادرات بحث امضاهای طلایی پیش می آید.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: نظر ما در وزارت جهاد تفویض اختیارات است چه بسا ۶۰ درصد تفویض اختیارات انجام دادیم، در خصوص صادرات دام تفویض اختیارات به استان ها داده شده، هرچند اهلیت سنجی انجام می شود. براین اساس درخواست کردیم که به ۳۰ رئیس جهاد استان ها دسترسی اهلیت سنجی در سامانه جامع تجارت داده شود و تا زمانی که دسترسی انجام شود، اهلیت سنجی توسط دفتر توسعه صادرات وزارتخانه انجام می شود.

بنابر گفته وزیر جهاد کشاورزی، نظرما این‌نیست که کار و امور صادرات از تشکل ها گرفته شود، بلکه بنده بشدت با واگذاری کار به تشکل ها معتقدم و امیدوارم این امر در این دولت رخ دهد، هر چند موانعی وجود دارد که بخشی متعلق به ماست و بخشی متعلق به اتحادیه هاست که باید رفع شود.

مشکلی در تامین گندم و نان تا پایان سال نداریم

ساداتی‌نژاد گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بالاترین منافع برای حوزه کشاورزی در میان مدت دارد، هرچند تولیدکنندگان از استرس حذف ارز خارج نشدند، درحالیکه بالاترین‌خسارت در سال ۹۷ از ارز ترجیحی به بخش کشاورزی وارد شد چرا که سرمایه گذاری در این بخش خارج و به سمت واردات رفت.

به گفته او، در صادرات ماکارانی محدودیتی برای واردات گندم نداریم و همواره واردات ۲ میلیون تن‌گندم برای صنف و صنعت انجام‌می شود. مشکل صادات آن‌ها پایه صادراتی گمرک است که طبق مذاکره صورت گرفته مشکل رفع شود.
ساداتی‌نژاد می‌گوید: سرانه مصرف نان نه تنها در عشایر بلکه سایر بخش‌ها همچون شهر‌های گردشگری هم در صورت افزایش مصرف، سهمیه اختصاص می‌یابد و تا پایان امسال مشکلی در خصوص گندم نداریم.

۲۰ درصد واردات با اولویت کشت فراسرزمینی انجام می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در وزارت جهاد اداره کل کشت فراسرزمینی تشکیل شده است و شیوه‌نامه کشت فراسرزمینی را تصویب و ابلاغ کردیم و هرکسی می‌تواند مجوز‌های لازم را بگیرد.

به گفته او، ۵ تا ۶ نفر در اهلیت سنجی شرکت کردند و در قزاقستان، روسیه، برزیل و ونزوئلا آفریقا کشت داریم و تجربه موفق و ناموفقی هم داشتیم، اما کلیت آن مورد تایید است، قرار است ۲۰ درصد واردات را با اولویت از کشت فراسرزمینی انجام دهیم.
ساداتی‌نژاد گفت: نژاد آرین موافقان و مخالفان جدی دارد، آرین از نظر سایز مناسب است و درآمد خوبی دارد، از نظر ضریب تبدیل دان هم روی آن کار می‌کنیم.

بنابر گفته وزیر جهاد، هم اکنون مرغ با وزن بالا مصرف می‌کنیم که باید به سمت و سوی مرغ سایز وزن آن را کاهش دهیم چرا که تجار‌خارجی از مرغ سنگین استقبال نمی‌کنند.

ساداتی نژاد تاکید کرد: نژاد مرغ راس مربوط به کشور انگلیس است که در شرایط تحریم نمی‌توانیم وابسته به آن باشیم، اما مجدد با موافقان و مخالفان گفتگو خواهیم کرد که به نتیجه کامل برسیم.

قیمت برنج در بازار نزولی است

ساداتی‌نژاد گفت: قیمت کنونی برنج در فصل برداشت نزولی است و امسال علاوه بر افزایش ۲۵ درصدی تولید، ممنوعیت در فصل برداشت حذف شده است که تمامی این عوامل در بازار اثر گذار است، همچنین ذخایر استراتژیک در بهترین وضعیت قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید: امسال قیمت در بازار برنج مناسب خواهد بود، اما باید حواسمان به تولید کننده هم باشد که آن‌ها متضرر نشوند.

به گفته او، اکنون مشکلی در زمینه نهاده‌های دامی وجود ندارد، هیچ محدودیتی برای واردات توسط واردکنندگان یا شرکت‌ها وجود ندارد و با ارز نیمایی امکان پذیر است.

ساداتی نژاد گفت: هم اکنون در تولید محصولات کشاورزی به ارقام ۹۰ تا ۱۲۵ میلیون تن اشاره می‌شود، اما بنده معتقدم روی دقت هیچکدام از این آمار‌ها نمی‌توان قسم خورد.

بنابر گفته وزیر جهاد، رصد خانه آمار کشاورزی را راه‌اندازی کردیم که از این به بعد قرار است به ریز آمار‌های واقعی بخش کشاورزی احصا شود. براین اساس برای تکمیل رصد خانه کشاورزی هفته‌ای یک جلسه داریم تا به فرایند تکمیل برسیم، فاز اول این طرح تا پایان امسال و فاز‌های بعدی تا پایان دولت خواهد بود.

ساداتی نژاد گفت: رویکرد دنیا بعد از شیوع ویروس کرونا و جنگ روسیه و اوکراین به سمت محدود کردن صادرات، افزایش ذخایر و خوداتکایی پیش رفت و همواره تلاش می‌کنند که که وابستگی را به حداقل برسانند.

به گفته او، جنگ روسیه و اوکراین وضعیت امنیت غذایی را در جهان حساس‌تر کرد، بسیاری از کشور‌ها به مشکلات بزرگی برخوردند، اما در کشور ما حتی با اصلاح یارانه‌ها و افزایش قیمت دستمزد و انرژی در ابتدای سال، مشکلی از لحاظ تامین در بازار نداشتیم.

ساداتی نژاد گفت: با وجود آنکه بخشی از تولید کنندگان سودی هم نداشتند، اما همچنان به تولید ادامه دادند، لذا تصمیم صادرات برای حمایت از تولید است. به عنوان مثال ۳۰ میلیون تخم مرغ نطفه دار را خریداری و ۱۵۰ میلیارد تومان یارانه به این بخش دادیم که این امر بدان معناست که بدون برنامه اقدام به صادرات نمی‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید:جهاد کشاورزی گفت: امسال الگوی کشت در شهریور ابلاغ می‌شود و علت تاخیر این مصوبه تنها نبود ابزار برای موظف کردن کشاورزان به کشت بوده است. اما در شرایط فعلی برنامه‌های تعیین قیمت تضمینی، ارائه مشوق‌های کشت و تخفیف آب بها به عنوان ابزاری برای اجرای الگوی کشت را اجرایی خواهیم کرد.

ساداتی نژاد گفت: امسال وضعیت تولید مرکبات نسبت به سال قبل افزایش داشته است به طوری که تولید از مرز ۴.۵ میلیون تن عبور می‌کند.

به گفته او، بنابر مذاکراتی که با چین آغاز شده است، تفاهم‌نامه صادرات عسل و مرکبات به چین را امضا کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: صادرات مرکبات ۱۶ سال به پاکستان ممنوع بود و از طریق افغانستان انجام‌می شد، همچنین در خصوص صادرات کیوی به هند مشکل داشتیم که با مذاکره این‌موضوع حل می‌شود.

بنابر گفته وزیر جهاد، کشت دیم و شیلات ۲ بخش مغفول بخش کشاورزی است که هم اکنون بخش شیلات نیازمند سرمایه گذاری و تامین مالی است.

ساداتی نژاد گفت: هم اکنون تولید ماهی در داخل خاک ۵۰ درصد و سواحل ۵۰ درصد است که این‌امر‌نشان دهنده غفلت از سواحل و پرورش ماهی در قفس است و به سرمایه گذاران اعلام‌می‌کنیم که‌تمامی بخش‌ها قابل واگذاری است.

به گفته او، زنبورداری و نوغانداری از ظرفیت‌های قدیمی ایران است که در خصوص زنبورداری، عسل چهارمین محصول زنبور است، چنانچه نباشد کشاورزی وجود ندارد که با این وجود این صنعت نیاز به توجه بیشتری دارد.

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار