حجت‌الاسلام رئیسی توسعه و تعالی کشور را در گروی نقش‌‌آفرینی همه‌جانبه نهاد علم در کشور دانست.

رئیس جمهور ظهر امروز پنجشنبه در اجلاس روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های قدرت را علم و دانایی دانست و گفت: هر کشوری که به مدارج بالاتری از دانش در عرصه‌های مختلف دست یافته قدرتمندتر است و می‌تواند نقش‌آفرینی جدی‌تری در معادلات جهانی داشته باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی با تاکید بر ضرورت توسعه علم نافع و اهمیت این مسئله در پیشرفت و تعالی کشور، اظهار داشت: ما در جمهوری اسلامی دانشگاهی می‌خواهیم که ثمره و نتیجه آن ساخته شدن انسان عالم، دانشمند و موحد باشد که بتواند هم خودش و هم جامعه را نجات دهد؛ رسالت دانشگاه‌های ما تربیت انسان‌های موحدِ نجات‌یافتهِ‌ی نجات‌بخش است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تفکر استکباری تا دیروز به دنبال غارت زمین و منابع ملت‌های دیگر بود و امروز به دنبال دست‌اندازی به استعدادهای انسانی و نخبگان ملت‌ها است، تصریح کرد: اولین مسئولیت دانشگاه‌های ما تلاش برای ارتقای فضای علمی و میدان دادن به نوآوری، خلاقیت و تولید دانش است چرا که تداوم پیشرفت و رشد علمی مهمترین نیاز نخبگان است و تمهید آن در داخل می‌تواند انگیزه ماندن در کشور برای آنان را افزایش دهد.

حجت‌الاسلام رئیسی تولید علم را مسئولیت دیگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: از پدیدآورندگان و تولیدکنندگان سطوح جدید دانش در عمل و نه صرفا در عرصه سخن قدردانی کنید. موثرترین روش قدردانی از دانشمندان و پدیدآوردندگان علوم و دانش‌های جدید ایجاد بستر عملی شدن یافته‌های آنان است.

تلاش علمی و تحقیقاتی برای افزایش بهره‌وری وظیفه مهم نهاد علم در کشور است

رئیس جمهور به وزیر علوم‌، تحقیقات و فناوری تاکید کرد که در زمینه رفع دغدغه‌های معیشتی و روزمره اساتید و دانشمندان نهایت تلاش خود را به کار بگیرد و گفت:‌ مقدمه توجه به رشد و پیشرفت علمی، توجه به عالم و رفع دغدغه‌های او است. بارها تاکید کرده‌ام که دولت مردمی هزینه‌های صرف شده در مسیر پیشرفت علمی را نه هزینه که پرثمرترین نوع سرمایه‌گذاری برای آینده کشور می‌داند.

حجت‌الاسلام رئیسی گام بعدی پس از ارتقا و تولید علم را ضمیمه کردن علم و دانایی به توانایی عنوان کرد و افزود: پارک‌های علم و فناوری و بنگاه‌های دانش‌بنیان بهترین بستر برای کنار هم قرار گرفتن دانش و کار هستند.

رئیس جمهور در ادامه تلاش علمی و تحقیقاتی برای افزایش بهره‌وری در کشور را دیگر وظیفه مهم نهاد علم در کشور دانست و اظهار داشت: افزایش سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری دو الزام اساسی رشد کشور هستند. دولت برای افزایش سرمایه‌گذاری در کشور اقداماتی را سامان داده که در حال اجرا هستند و اینجا از دانشگاه بعنوان اتاق فکر دولت می‌خواهم که تمام توان پژوهشی و تحقیقاتی خود را برای ارتقای بهره‌وری در کشور به کار گیرد و در این عرصه به دولت کمک کند.

برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت و بازار زمینه شکوفایی استعدادها و تولید علم را فراهم می‌کند

حجت‌الاسلام رئیسی اضافه کرد: روسای دانشگاه‌ها و در راس آنها وزیر علوم تمام توان خود را به کار بگیرند تا بتوانیم فضای تربیت نیروی انسانی کارآمد را ارتقا بخشیم. همچنین تلاش کنید در دانشگاه‌ها نظام مسائل کشور را تعریف کرده و برای مسائل مختلف از حوزه آب، برق و کشاورزی تا صنعت و معدن راهکار ارائه دهید.

رئیس جمهور ایجاد ارتباط نظام‌مند میان دانشگاه و عرصه‌های مختلف از جمله صنعت و بازار را از اولویت‌های کشور خواند و تصریح کرد: تلاش کنید ارتباط دانشگاه را با عرصه‌های مختلف برقرار کنید تا مسائل اصلی کشور به مدد علم و دانش نشات گرفته از دانشگاه‌ها حل و فصل شوند. برقراری این ارتباط زمینه را برای رشد و شکوفایی استعدادها و تولید علم فراهم می‌کند.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های بزرگ کشور در حوزه صنایع نظامی و هسته‌ای، افزود: در سالهای اخیر بیشترین تحریم‌ها و محدودیت‌ها بر صنایع نظامی و هسته‌ای کشور ما تحمیل شده، اما بیشترین پیشرفت علمی کشور نیز در این دو عرصه است. این موضوع نشان می‌دهد که وقتی اراده وجود داشته باشد و ارتباط صحیحی بین بخش‌های مختلف صنعت و بازار با بخش علمی مرتبط برقرار شود، پیشرفت قابل دسترس است.

ارتقای فضای علمی دانشگاه‌ها به عنوان اتاق فکر نیازمند افراد تحول‌گرا و تحول‌خواه است

رئیس جمهور در ادامه مهارت‌افزایی را ماموریت دیگر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های علمی ذکر کرد و افزود: مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها می‌تواند دانشگاه‌ها را در زمینه تولید ثروت بیش از پیش فعال و توانمند کند. دولت حمایت مالی از دانشگاه‌ها را وظیفه خود می‌داند، اما خود دانشگاه‌ها این قابلیت را دارند تا با مهارت‌آموزی به دانشجویان و بهره‌گیری از این مهارت‌ها در ارتباط با بخش‌های مختلف صنعت و بازار به تولید ثروت و کسب درآمد در مسیر رشد علمی خود بپردازند.

حجت‌الاسلام رئیسی توجه به اخلاق و معنویت را در کنار علم و مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها بسیار مهم دانست و اظهار داشت: ارتقای فضای علمی دانشگاه‌ها به عنوان اتاق فکری که باید حرکت دولت را فناورانه و دانش‌بنیان کند، نیازمند افرادی است که تحول‌گرا و تحول‌خواه باشند. دانشگاه‌ها نیز مانند سایر عرصه‌های اجتماع برای تداوم حرکت رو به جلو نیاز به فکر تحولی و افراد اهل تحول هستند.

از اینکه از ظرفیت‌های داخلی به شکل شایسته استفاده نشده افسوس می‌خورم

رئیس جمهور پیش از سخنرانی در این اجلاس در نشست دیگری با اساتید و فن‌آوران دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در حاشیه این اجلاس برگزار شد، با بیان اینکه خدمت شایسته و موثر به مردم و پیشرفت کشور در گروی پیشرفت علمی و توجه به دانشگاه‌های کشور است، گفت: مهمترین کارویژه دانشگاه‌ها ضمیمه کردن علم و دانایی به توانایی در عرصه‌های مختلف است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه ضمیمه موفق دانایی به توانایی به پیشرفت واقعی، پایدار و متوازن کشور می‌انجامد، افزود: بنده به عنوان رئیس دولت موکدا به همه مسئولان دانشگاهی و علمی دولت تاکید کرده‌ام که دانشگاه‌ها باید اتاق فکر دولت باشند چرا که ارتقای بهره‌وری در کشور و بهبود روندها و فرایند‌ها در گرو انجام کارها بر مبنای علم است.

رئیس جمهور در ادامه به بازدید کوتاه خود از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و اظهار داشت: با توضیحاتی که دست‌اندرکاران این نمایشگاه در جریان این بازدید ارائه کردند؛ بنده بسیار افسوس خوردم که چرا از این تلاش‌ها حمایت کافی به عمل نیامده تا تبدیل به محصول شوند. حیف است که چنین توانمندی‌هایی در کشور وجود داشته باشد اما به شایستگی مورد استفاده قرار نگیرد.

حجت‌الاسلام رئیسی تاکید کرد: دولت وظیفه درد علاوه بر توجه و بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی، از تلاش‌گران این عرصه نیز حمایت کند و دولت مردمی نسبت به ظرفیت‌ها و استعدادهای داخلی باور عمیق داشته و تمام توان خود را برای حمایت از تبدیل این توانمندی‌ها به محصول به کار خواهد گرفت.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی، از کنار مشکلات عبور نمی‌کند، بلکه برای حل مشکل، به میدان آمده است، گفت: بنای ما حل مسائل است، نه دور زدن آنها؛ شما در دانشگاه‌ها توجه و تمرکز خود را بر روی کارهای علمی بگذارید و دولت نیز با تمام توان و قوت خود از فعالیت‌های شما حمایت خواهد کرد و اولویت اصلی و اول کشور را بر بهره‌گیری از توانمندی‌ها و استعدادهای داخلی قرار خواهد داد.

در این جلسه رئیس و تعدادی از اساتید دانشگاه امیرکبیر نیز در سخنانی به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

تاکید بر لزوم پیگیری مجدانه و بی‌وقفه ساخت هواپیمای مسافربری با استفاده از توان داخلی

حجت‌الاسلام رئیسی در بدو ورود به دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محل برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای دانشگاه امیرکبیر دیدن کرد.

رئیس جمهور در جریان این بازدید، با توضیحات مدیران دانشگاه و دست‌اندرکاران این نمایشگاه از آخرین اخبار و جزئیات فعالیت‌ها و دستاوردهای طرح‌های در دست مطالعه این مجموعه در عرصه هوافضا، از جمله طراحی هواپیمای مسافربری ۷۲ نفره که به سرپرستی دانشکده هوافضای دانشگاه امیرکبیر و با همکاری مراکز علمی و دانش‌بنیان در حال انجام است، مطلع شد.

حجت‌الاسلام رئیسی در این بازدید بر لزوم پیگیری مجدانه و بی‌وقفه ساخت هواپیمای مسافربری با استفاده از ظرفیت‌ها، استعدادها و توان داخلی و فناوری‌های نوین تاکید کرد و گفت: اقدامات ناقص گذشته نباید موجب دلسردی و ایجاد وقفه در این صنعت پیشرفته و هدررفت توانایی‌های علمی و فنی موجود در کشور در بخش ساخت هواپیما شود. دولت به طور جدی از طرح، پشتکار، خلاقیت، اراده و اجرای طرح‌های صنعت هوانوردی از سوی شما حمایت خواهد کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱
ترجمه میشه
دولت پول نداره
ای دانشگاهی های خوشبخت
خودتون خرج خودتون رو دربیارن و مالیت هم بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
در مورد حوزه هم همین نظر رو دارید که خودشو نجات دهد ...!!!؟؟؟ متاسفانه خروجی های حوزه توانایی جذب جوانان رو ندارند امیدوارم yjc درج کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
Yjcمحترم در موردسایت ۱۱۱ ریاست جمهوری مطلب بگذارید چون این سایت مدت زیادی است قطع شده درخواست داده ام نمی توانم پیگیری کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
سایت بسیار ناکارآمدیست!!!؟!


یعنی دفتر ریاست جمهوری نمی تواند از چند نخبه برنامه نویسی و سایت سازی استفاده کنه و سایت تاپی برای جوابدهی به مردم طراحی کنند؟؟؟؟!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
دانشگاهی که میخواهد در جامعه تحول ایجاد کند اول باید در درون خودش تحول ایجاد کند
ما نیروهای شرکتی که بیش از همه زحمت میکشیم را اگر تبدیل وضعیت نمودین این حرف عملی می شود وگرنه مابقی هیچ است
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۰۲:۳۵ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
دانشگاه های ایران تنها جایی هستند که دندان سازان را و خانواده هایشان را بدبخت کردند و از این به بعد هم تا آخر این کار را خواهند کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
دقیقا مثل خودت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
اول باید شماهارا نجات بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
پرونده اختلاس صنایع فولاد مبارکه چی شد؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
دولت قبل کارت ملی معلوم نبود قطعی برق که گفتن نداره اما الان نه تنها اون موارد نیست بلکه هدف گذاری و اقدام برای پرتاب ماهواره و هواپیما شده، چه قدر فرق می کنه کی رئیس جمهور باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
یعنی این دولت کارت ملی تحویل کسی داده ؟
این دولت بدتر از قبلی هست ولی با یه تفاوت بزرگ اونم تبلیغات و همراهی رسانه ملی با این دولته وگرنه وقتی میایی تو مردم میفهمی این دولت سطح محبوبیتش چقده !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
پس لطف کنید دعا کنید امام زمان ظهور کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
آقای رئیسی خیلی وقته تحصیل پولی شده و یک عده بسیاری محدودی توان هزینه و رقابت دارن و در آینده بسیار نزدیک دانشگاهی باسواد و علمی و عملی نادر خواهد بود البته نه اینکه دانشگاهی نخواهیم داشت اتفاقا بیشتر خواهد شد ولی همشون با پول و پله به مدرک خواهند رسید خصوصی سازی‌های انبوه و فساد و رشوه و پول و هزینه نکردن و سرمایه گذاری نکردن دولت در تحصیل وضع رو خرابتر خواهد شد هر چی شما پیشرفت رو هم می‌بیند مربوط به تحصیلگران دهه های قبل و یا تحت نظارت پدر و مادرهای دهه های قبل هستن که باسواد هستن و پرورش فرزند می‌دهند. و در دو دهه آینده درجه دانشگاه‌های ایران شدیدا افت خواهد داشت. تا جلوی فقر رو نگیرید و دانشمندان و دبیران باسواد و باهمت که عاشق تدریس و بی‌ریا که در خدمت جامعه باشند رو حمایت نکنید و جذب نکنید و هزینه نکنید. شکوه ایران یکبار دیگر دچار لغزش خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
با هیات علمی سهمیه ای حتما می تونید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
اگه استاد دانشگاهی با این تعاریف که شما می گید وجود داشت که الان دیگه نیازی به نجات نبود والا به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
با شما مديران كه حزب باد هستيد نميشود مملكت را اداره كرد. بايد از بچه ها شروع كرد. از دبستان شروع كنيد پايه مملكت را بسازيد اساتيد دانشگاه امروز نسل بچه هاي بودند كه پايه هاي قوي داشتند. امروز دبستان و دبيرستان را رها كرديد. مدارس غير انتفاعي را ببنديد تا پايه مملكت را خراب نكرده اند تمام مدارس را دولتي و زير نظر آموزش و پرورش ببيريد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
با شما مديران كه حزب باد هستيد نميشود مملكت را اداره كرد. بچه 5 ساله با سندروم دان از شما بهتر كشور را اداره ميكند. بايد از بچه ها شروع كرد. از دبستان شروع كنيد پايه مملكت را بسازيد اساتيد دانشگاه امروز نسل بچه هاي بودند كه پايه هاي قوي داشتند. امروز دبستان و دبيرستان را رها كرديد. مدارس غير انتفاعي را ببنديد تا پايه مملكت را خراب نكرده اند تمام مدارس را دولتي و زير نظر آموزش و پرورش ببيريد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
همون دانشگاه ما رو بدبخت کرد ؛ درس خوندیم زیر بنای کار آماده نبود و در نتیجه بی فکری مسولین بدبختمون کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
ازدبستان شروع کنیددانشگاه دیراست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱
خدا بابات رو بیامرزه ادم فهمیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
چند سال برا گشت هوایی و ترابری و ... استفاده کنید اگه در عمل امتحانش را پس داد اونوقت مردم استقبال میکنند.
سقوط هواپیما نباید به بهای کلان جان مردم تمام شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
پیشرفت پلاستیکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
بشرطی روس نسازه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
یک سوال چرا 72 نفره؟ 73 تا یا بیشتر و کمتر نمیشد طراحی کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
تعدادشان بی خیال همین که ساخت وطن مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
سوال خوبیه
بنظرم دلایل سیاسی و فرهنگی و یا حتی فنی میتونه دلیلش باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
آقای رییسی لطفا طراحی سایت ثبت نام دانش آموزان را درست کنید که 17 میلیون دانش آموز را سر کار گذاشته اید نیازی به طراحی هواپیما نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
بسیار عالی
شگفت انگیزه
فقط به فکر هواپیما مسافربری مافوق صوت باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
عزیزم بگذار فعلا مافوق پراید را درست کنند شش ماهه دنیا اومدی بشرطی مثل ماهواره ماه گذشته روسی نباشه وروس پرتاب نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
انشالله بزودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
هر وقت از موتاژکاری پراید خلاص شدند به فکر مافوق صوت و مافوق نور هم بیفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۱ شهريور ۱۴۰۱
تو زودپز و زیرزمینی خونه یه زمانی غنی سازی میشد الانم میخان هواپیمای مسافربری بسازن !! ته ته ته کارشون اینه یه صندلی از ایران 140 عوض کنن و موتورش رو هم یه موتور از رده خارج بزارن اسمش رو هم عوض کنن .
آخرین اخبار