خاورمیانه مستعد گرمایشی دو برابر بیشتر از میانگین جهانی

یک تیم بین المللی از دانشمندان هشدار دادند که تغییرات آب و هوایی می‌تواند تأثیر مخربی بر زندگی میلیون‌ها نفر در شرق مدیترانه و خاورمیانه داشته باشد؛ مناطقی که دما تقریباً دو برابر میانگین جهانی در حال افزایش است.

طبق گزارشی که انستیتو سیپروس تهیه کرده است، منطقه خاورمیانه می‌تواند تا پایان قرن شاهد گرمایش کلی تا ۵ درجه سانتیگراد یا بیشتر باشد. این افزایش دما تقریباً دو برابر پیش‌بینی‌شده در سایر مناطق کره زمین و سریع‌تر از سایر نقاط مسکونی جهان خواهد بود.

این گزارش که تحت نظارت مؤسسه شیمی ماکس پلانک و مرکز تحقیقات آب و هوا و جو انستیتوی سیپروس تهیه شده است، در کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (COP ۲۷) که در ماه آبان در مصر برگزار می‌شود، ارائه خواهد شد.

یک کارشناس هواشناسی در این باره گفت که ترکیب کاهش بارندگی و گرم شدن آب و هوا منجر به خشکسالی شدید و به خطر افتادن امنیت آب و غذای ساکنان این مناطق می‌شود و بسیاری از کشور‌ها برای بالا آمدن سطح دریا‌ها آمادگی ندارند.

دکتر جورج زیتیس از مؤسسه سیپروس، نویسنده این گزارش گفت: «این سناریو به چالش‌های جدی برای زیرساخت‌های ساحلی و کشاورزی منجر می‌شود و می‌تواند باعث شور شدن سفره‌های آب‌های ساحلی، از جمله دلتای پرجمعیت و کشت‌شده نیل شود.

دستیابی به اهداف اصلی توافق پاریس، پیمان جهانی کشور‌ها برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه ای، می‌تواند افزایش سالانه دما را تا حدود ۲ درجه سانتیگراد تثبیت کند.»

دانشمندان اجرای سریع اقدامات کربن زدایی با تاکید ویژه بر بخش انرژی و حمل و نقل را توصیه می‌کنند.

جوس للیولد، مدیر مؤسسه شیمی ماکس پلانک و استاد انستیتو سیپروس، گفت: «از آنجایی که بسیاری از نتایج منطقه‌ای تغییرات آب و هوایی فرامرزی هستند، همکاری قوی‌تر بین کشور‌ها برای مقابله با اثرات نامطلوب مورد انتظار ضروری می‌نماید.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار