رفتارهای حرکتی در رویداد‌های بزرگ باعث گسترش بیماری‌های عفونی می‌شوند

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد رفتارهای حرکتی معمولی در رویدادهای بزرگ خطر گسترش بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهند.

پس از شیوع همه‌گیری کووید-۱۹، دولت‌ها در سراسر جهان با اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی از جمله لغو رویداد‌هایی که شامل تجمع جمعیت بزرگ بود، واکنش نشان دادند. اگرچه به طور شهودی واضح است که رویداد‌های شلوغ سطح بالایی از خطر شیوع بیماری عفونی مانند کووید-۱۹ را به همراه دارد، اما در بسیاری موارد به طور خاص به نحوه حرکت افراد در میان جمعیت بستگی دارد. علیرغم حجم وسیعی از تحقیقات علمی در مورد پویایی جمعیت و تحرک انسان در دهه‌های گذشته، به طور شگفت انگیزی اطلاعات کمی در مورد حرکت انسان در زمینه خاص رویداد‌های بزرگ و شلوغ وجود دارد.

با شروع همه‌گیری، گروه کوچکی از محققان موسسه انفورماتیک در حال تکمیل تحلیل‌های خود از الگو‌های حرکتی بازدیدکنندگان از رویداد‌های ورزشی در استادیوم یوهان کرویف در آمستردام بودند. آن‌ها در دو نشریه جداگانه به بررسی الگو‌های حرکتی از نظر مکان و زمان پرداختند. اولین مورد حرکات افراد در جمعیت را با الگو‌های جستجوی معمولی که در اجداد انسان شکارچی مقایسه کرد.

آن‌ها دریافتند افراد دائما در حال حرکت نیستند. افراد معمولا در یک تلاش مداوم برای مدتی در یک مکان می‌مانند و سپس تصمیم می‌گیرند به جای دیگری بروند، این منجر به یک الگوی متناوب حرکت و استراحت می‌شود که گاهی اوقات در ادبیات علمی به آن «ترکیده» می‌گویند. این مشاهدات تنها زمانی اتفاق می‌افتد که حرکات افراد در بازه‌های زمانی طولانی‌تری مطالعه شود، به عنوان مثال چندین ساعت.

محققان دریافتند الگو‌های حرکتی که مشاهده کرده بودند، پیامد‌های مهمی برای گسترش بیماری مانند کووید-۱۹ خواهد داشت. آن‌ها رفتار حرکتی مشاهده شده را در مدل‌های به اصطلاح پیاده‌روی تصادفی بازتولید می‌کنند که بر اساس آن شیوع یک بیماری عفونی را شبیه‌سازی می‌کنند.

این کار جدید این واقعیت را آشکار می‌کند که شاید رفتار متناوب مشاهده شده در مقایسه با سطوح بالاتر و مداوم حرکت، سطح خطر بیشتری را نشان می‌دهد. می‌توان انتظار داشت که هر چه افراد بیشتر حرکت کنند و با افراد دیگر روبه‌رو شوند، افراد بیشتری آلوده می‌شوند. با این حال اگر عفونت نیز برای انتقال نیاز به زمان داشته باشد، این واقعیت که افراد متوقف می‌شوند و زمانی را در مجاورت یکدیگر می‌گذرانند، خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.


بیشتر بخوانید 


فیلیپ روتن، دانشمند ارشد این مطالعه می‌گوید: این نشان می‌دهد که اگر احتمال عفونت وابسته به زمان باشد، جمعیتی که به طور متناوب حرکت می‌کنند، اما آزادانه مخلوط می‌شوند، ممکن است بالاترین سطح خطر انتقال را داشته باشند. محققان تاکید می‌کنند که این نوع رفتار حرکتی جمعیت ممکن است در انواع مختلف رویداد‌ها مانند جشنواره‌های موسیقی، اجتماعات مذهبی و تظاهرات سیاسی مشترک باشد.

منبع: مدیکال اکسپرس

برچسب ها: ویروس کرونا ، کووید 19
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.