توسعه همکاری مس سونگون و دانشگاه صنعتی سهند

راهکار‌های شتاب بخشی به همکاری‌های مجتمع مس سونگون و دانشگاه صنعتی سهند در نشستی مورد بررسی قرار گرفت.

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در نظر دارد از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه صنعتی سهند به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در مسیر توسعه صنعت مس استفاده کند.

آقای عباسزاده دانشگاه صنعتی سهند را خواهرخوانده شرکت ملی مس خواند و افزود: مجتمع مس سونگون همه طرح‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای خود را با این دانشگاه به عنوان مجموعه‌ای علمی و عمل گرا پیش خواهد برد.

وی تشکیل خوشه صنعتی مس را یکی از اهداف و اولویت‌های مجتمع مس سونگون اعلام کرد و خواستار ایجاد مراکز تحقیقاتی صنعت مس در ورزقان شد.

مدیر مجتمع مس سونگون از این مجتمع با ذخیره ۵ میلیارد تن به عنوان بزرگترین معدن مس ایران یاد کرد و با تاکید بر تلاش همگانی برای توسعه صنعت مس در استان تصریح کرد: تفکر و اراده مدیریتی حاکم بر صنعت مس باعث شده است نخبگان اقتصادی از این صنعت غافل شوند و این صنعت از مسیر توسعه دور بیافتد.

وی گفت: هدف گذاری شرکت ملی صنایع مس ایران، تولید یک میلیون کاتد در ۵ سال آینده است که سهم مس سونگون از این رقم ۴۰۰ هزار تن است.

وی فعال سازی آموزشکده فنی ورزقان و ایجاد رشته‌های جدید در این آموزشکده و راه اندازی آزمایشگاه مرکزی و مرجع در ورزقان خواستار شد و افزود: تلاش می کنیم بستر و اکوسیستم حوزه دانش بنیان معدن و صنایع معدنی را در ورزقان فعال کنیم.

آقای فاتحی فر رئیس دانشگاه صنعتی سهند هم با اشاره به وجود تنها دانشکده معدن شمال غرب کشور در این دانشگاه، آمادگی کامل این دانشگاه را برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در راستای گسترش همکاری ارتباط صنعت و دانشگاه اعلام کرد.

برگزاری دوره‌های آموزشی برای ارتقای حرفه‌ای و شغلی پرسنل مجتمع مس سونگون، ایجاد دوره‌های کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد حرفه‌ای مورد نیاز صنعت مس، توسعه آموزشکده فنی ورزقان، صنعتی سازی کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع مس، توسعه تکنولوژی بتن با مقاومت بالا، مقاوم سازی سازه‌های در مجتمع مس سونگون، بهینه سازی مصرف انرژی و داخلی سازی قطعات مورد نیاز صنعت مس از زمینه‌های همکاری دو طرف در این نشست مطرح شد.

خالص سازی مس، اکتشاف و استخراج، جداسازی فلزات سنگین، طراحی نیروگاه، کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی، بهره وری تولید، کاهش مصرف آب و بازچرخانی آب تصفیه فاضلاب، هوشمندسازی و حذف فلزات سنگین دیگر زمینه‌هایی بود که در این نشست مسئولان دانشگاه صنعتی سهند برای همکاری را مس سونگون بیان کردند.

در این نشست مشترک مقرر شد نخستین شرکت مشاوره مس و صنایع معدنی مس کشور با مشارکت دانشگاه صنعتی سهند تاسیس شود.

همچنین در جلسه‌ای با حضور شرکت‌های دانش بنیان و صنایع توانمند استان، استفاده از توان این شرکت‌ها در تامین قطعات و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت مس بررسی شد.

در این جلسه اعلام شد: میزان خرید اقلام و تجهیزات مس سونگون از شرکت‌های دانش بنیان امسال به حدود هزار میلیارد ریال می‌رسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.