سهرابی:

فاصله معناداری بین سینمای کوتاه و بلند وجود دارد

مدیرکل نظارت بر نمایش فیلم‌های سینمایی گفت: سینمای کوتاه همواره جایگاه مستقل خود را به رسمیت می‌شناسد و فاصله معناداری با سینمای بلند دارد.

روح‌الله سهرابی عضو هیات داوران بخش فیلم‌های داستانی جشنواره فیلم بین‌المللی کوتاه تهران و مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایشفیلم‌های سینمایی سازمان سینمایی بیان کرد: به عنوان داور باید بگویم فیلم‌های امسال در مقایسه با سال‌های قبل از لحاظ فرم و تکنیکجهشی تحسین‌برانگیز داشته‌اند. از سوی دیگر سینمای کوتاه همواره جایگاه مستقل خود را به رسمیت می‌شناسد و فاصله معناداری باسینمای بلند حرفه‌ای ایجاد می‌کند. اگر فیلمساز عرضه فیلم کوتاه و اساسا سینمای کوتاه ما به سمتی برود که به عنوان ظرفیت مستقلتلقی و دیده شود، جایگاه و اعتبار خود را بین اهالی سینما، علاقه‌مندان و فعالان این عرصه تثبیت خواهد کرد پس امیدوارم که فیلمسازانکوتاه به این سمت حرکت کنند.

سهرابی با اشاره به تنوع و تکثر فیلم‌های کوتاه مطرح کرد: برخلاف اینکه تاکید شده این آثار در فضای ژانر تعریف و طراحی شود اماتنوع در ذات این ژانرگرایی وجود دارد درواقع اینطور نبوده که تکرار و رخوت داشته باشند. حسن این دوره از جشنواره و فیلم‌ها ایناست که در عین ژانرگرایی، تنوع دارند نه لزوما در قالب و قاعده ژانر که موجب ایجاد محدودیت و به نوعی نگاه بازدارنده به فیلم وفیلمساز می‌شود. درواقع فیلمسازان فراتر از چیزی که من تصور می‌کردم، اقدام به تولید اثر کرده‌اند، به گونه‌ای که  قصه‌های متنوع،زاویه دید پویا و خلاق از ویژگی‌های بارز این آثار بود.  البته معتقدم با این وجود هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم اما امیدوارم حرکتیکه در این دوره از جشنواره شروع شده است، ادامه‌دار باشد و فیلم‌های کوتاه تعریف معین و مشخصی از سینمای کوتاه به ما بدهند. یکی از آسیب‌های همیشگی فیلم‌های کوتاه میل این سینما به سمت فیلم بلند و عدم استقلال از فیلم‌های بلند سینمایی بوده است اما دراین دوره فکر می‌کنم این تناسب کمی به هم خورده و تعداد آثاری که به معنای واقعی خود را با عنوان فیلم کوتاه مستقل مطرح می‌کنند،بیشتر شده است.

این عضو هیات داوران عنوان کرد: قبل از هر چیزی خلاقیت و «آن» نهفته در هر فیلم است که باعث درگیری مخاطب می‌شود و طبیعتااین ویژگی‌ها در داوری اهمیت دارد، اینکه فیلمساز بتواند از کلیشه‌های مرسوم و معمول فاصله بگیرد مهم است و اگر بشود ضمنخلاقیت و نوآوری از تکنیک، فرم و فضایی استفاده شود که مخاطب پای فیلم بنشیند و خسته و دلزده نشود، به نظرم فیلمساز جوابش راگرفته است که البته ما هم این موضوع را در میان فیلم‌ها کم ندیدیم، این دوره واقعا فیلم‌های درخشان و قابل اعتنای زیادی دیدیم.

مدیر کل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم‌های سینمایی در بخش دیگری از صحبت‌هایش توضیح داد: درباره اتفاقات اخیر و مسایل روزباید بگویم ذات یک سینماگر پویا و پیشرو، کنش‌گری و تکاپویی اوست. من از آن جهت نقدی به این دوستانی که انصراف دادند، واردنمی‌دانم اما معتقدم شناخت زمان و اولویت دادن به کیفیت رفتار بسیار مهم است به ویژه برای فیلمسازان جوان که قرار است سال‌هایسال در این عرصه فعالیت کنند. پس حتما باید به دور از فضای احساسی و هیجانی، تصمیماتی به این مهمی مثل حضور در یکجشنواره، دیده شدن و ادامه زیست حرفه‌ای بگیرند. من خبر دارم این جشنواره با چه میزان انرژی و دغدغه برگزار شده است و مطمئنمبهانه و فرصت مناسبی برای همدلی، تعامل و همفکری است. اگرچه ممکن است در نگاه‌ها، باورها و اعتقادات فاصله‌ای باشد اما ذاتسینمای کوتاه و جوهره این بخش از سینما رفاقت، همدلی و باهم بودن است. من این حال و هوا را در این جشنواره و بین صاحبان آثارمی‌بینم و امیدوارم دبیر جشنواره و همه دست‌اندرکاران که تمام ایام زحمت کشیدند دستمزد زحمت خود را که همان همدلی است،بگیرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار