نرخ تورم مهر ماه استان قزوین، بالاتر از نرخ تورم کشور

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: در مهر ماه، نرخ تورم استان ۴۶.۵ درصد بود که این نرخ در کشور ۴۲.۹ درصد بوده است.

حیاتی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: مرکز آمار ایران متولی رسمی ارائه آمار در کشور محسوب می‌شود و معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین، این وظیفه را در استان بر عهده دارد و تولید آمار‌های مورد نیاز و جمع آوری آمار‌های تولید شده توسط نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی از جمله وظایف این معاونت است.

وی افزود: در طول سال ۳۰ آمار مختلف هزینه درآمد خانوار، نرخ تورم و بیکاری، کشاورزی و ... در استان قزوین انجام می‌شود که نتایج آن به مرکز آمار برای انتشار، ارسال می‌شود.

حیاتی خاطرنشان کرد: جمع آوری اطلاعات آماری دستگاه‌های اجرایی و ویرایش و دراختیار قرار دادن آن به مسئولان استان هم از دیگر وظایف معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است.

وی افزود: قرن حاضر به حکمرانی داده در نظام آماری نوین نامگذاری شده است و باید از روش‌های سنتی به روش‌های نوین کسب آمار حرکت کنیم و از سال ۱۳۸۶ سامانه‌ای در استان تهیه شده که روش جمع آوری و تولید اطلاعات را از سنتی به نوین تبدیل کرده است و شاهد ایجاد سامانه ارتباط دیجیتال مرکز مهندسی اطلاعات با ۲ هزار و ۵۰۰ قلم اطلاعاتی در استان هستیم و گزارش‌های مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی، از این سامانه استخراج و به اطلاع آن‌ها می‌رسد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تصریح کرد: با استقرار نظام آمار‌های ثبتی و استفاده از سیستم‌های نوین، فاصله ارائه آمار در کشور کاهش پیدا کرده است و نرخ تورم ماهیانه، دو روز پس از پایان ماه اعلام می‌شود این در حالی است که در گذشته دو تا سه ماه طول می‌کشید که نرخ آمار ماهیانه اعلام شود.

وی افزود: داده‌های باکیفیت، لازمه توسعه پایدار هستند و سعی کردیم زمان کسب داده‌ها را در استان قزوین، تا یک سال و نیم کاهش دهیم

حیاتی تأکید کرد: سالنامه آماری، مجموعه بسیار کاملی از آمار‌های استان قزوین، با ۵۴۰ گزارش دقیق، صحیح، با کیفیت و شفاف است و هر سال در اختیار کاربران، قرار می‌گیرد.

وی افزود: در گذشته به دلیل نبود سیستم‌های نوین آمارگیری، شاهد آمارسازی بودیم و با استفاده از نظام‌های آماری ثبتی مبنا، هر اطلاعاتی توسط دستگاه‌های خاص با روش‌های آماری خاص تولید می‌شود و این اطلاعات و آمار ثبت می‌شود و پس از آن، دیگر امکان آمارسازی و حتی دخل و تصرف در آن وجود ندارد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بیان کرد: در حال حاضر سازمان ثبت احوال، بر اساس سیستم آماری ثبتی مبنا، میزان موالید و متوفیان را به روز و لحظه ثبت می‌کند و حتی در سرشماری عشایر که به روش سنتی و دستی انجام می‌شد، امسال با استفاده از روش‌های نوین مانند اینترنت، هزینه ثبت اطلاعات عشایر به یک پنجم کاهش یافته و کیفیت آمار‌های کسب شده از عشایر افزایش یافته است.

وی افزود: مرکز آمار ایران به جای سرشماری نفوس و مسکن که در گذشته به صورت مراجعه به درب منازل انجام می‌شد، در سال ۱۴۰۵ این سرشماری را صورت ثبتی محور انجام می‌دهد و بر همین اساس ۹۰ درصد از اطلاعات خانوار‌ها و مسکن، به صورت ثبتی مبنا و نوین انجام خواهد شد.

حیاتی گفت: حدود هزار و ۵۰۰ قلم اطلاعاتی بر اساس اطلاعات و آمار‌های ثبتی، تولید شده است تا شاهد موازی کاری در زمینه کسب اطلاعات و آمار و انتشار آن نباشیم و بر اساس قانون، مرکز ملی آمار مرجع ارائه آمار در کشور است و همه دستگاه‌های اجرایی باید از این آمار، تبعیت کنند.

وی افزود: بانک مرکزی هم اطلاعات و آمار‌های مختلفی را جمع آوری کرده و منتشر می‌کند که این آمار، با آمار‌های مرکز ملی آمار مطابقت ندارد و کم کم باید به سمت حذف موازی کاری‌ها حرکت کنیم و هر نهادی فقط مسئول تولید یک قلم اطلاعاتی در کشور باشد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خاطرنشان کرد: نرخ تورم ماهیانه در قزوین از تیرماه رو به افزایش بوده است و در مهر ماه، نرخ تورم استان ۴۶.۵ درصد بود که همین نرخ تورم در کشور ۴۲.۹ درصد بوده است.

آمار و اطلاعات، جاده حرکت برنامه ریزان را روشن می‌کند

رحمانی، معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم گفت: داده‌های خامی که توسط آمارگیران جمع آوری می‌شود، به اطلاعات تبدیل شده و سپس در برنامه ریزی‌های مختلف استفاده می‌شود.

وی افزود: مرکز آمار ایران، سفارش‌های آماری را دریافت کرده و سپس اطلاعات کسب شده را به برنامه تبدیل می‌کند.

رحمانی خاطرنشان کرد: در سال‌های قبل مبادی آماری مختلفی در کشور بودیم که از یک سو مرکز آمار ایران و بانک مرکزی آمار‌های مختلفی تولید می‌کردند و در حال حاضر مدیریت و یکپارچه سازی آمار و اطاعات بر عهده مرکز ملی آمار کشور است.

وی افزود: آمار و اطلاعات، جاده حرکت برنامه ریزان را روشن می‌کند و در حال حاضر برای تدوین برنامه هفتم توسعه کشور و رشد ۸ درصدی اقتصادی، باید آمار‌های سرمایه گذاری و تولید ناخالص استان، دریافت شده و از آن‌ها استفاده شود.

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تصریح کرد: آمار و اطلاعات کمک بسیار مهمی به تولید محصولات کشاورزی و حتی پیش بینی تولید و یا تغییر الگوی کشت را می‌دهد تا بدینوسیله بتوانیم محصولات بهینه تری تولید کنیم و رفاه عمومی را در کشور رقم بزنیم.

وی افزود: با توجه به طرح مباحث آینده نگاری، از داده‌های فعلی برای رقم زدن آینده مطلوب استفاده می‌کنیم و به دنبال این هستیم که آینده خوبی را در استان و حتی کشور رقم بزنیم.

رحمانی تأکید کرد: پاسخگویی غلط به ماموران آمار، برنامه ریزی اقتصادی کشور و حتی توزیع امکانات را مختل می‌کند و باید شاهد افزایش اعتماد در میان مردم باشیم.

وی افزود: در نظام ثبت اطلاعات ثبتی محور، اطلاعات محل سکونت افراد باید با کد ملی آن‌ها مطابقت داشته باشد تا در توزیع امکانات، عدالت رعایت شود و به طور مثال روستائیان بتوانند از امکانات بهتر و عادلانه تری بر اساس جمعیت موجودشان، بهره‌مند شوند.

معاون هماهنگی برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بیان کرد: تا سه یا چهار سال آینده باید اطلاعات کد ملی و کدپستی افراد با یکدیگر مطابقت داشته باشد تا بتوانند از امکانات و خدمات دولتی، راحت‌تر بهره‌مند شود.

وی افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، متولی برنامه ریزی در کشور است و این برنامه ها، بر اساس اطلاعات دقیق کسب شده از سوی مرکز ملی آمار، تدوین و برای اجرا ابلاغ می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.